НАЧАЛО Биткойн

Гръмка прогноза за цената на Биткойн от директора на CryptoQuant

12.02.2024 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Гръмка прогноза за цената на Биткойн от директора на CryptoQuant

Макар че миналата седмица Биткойн (BTC), най-голямата криптовалута, достигна близо $48,500, с началото на новата седмица инерцията намаля.

Понастоящем, колебаейки се около $48,000, вниманието на инвеститорите се насочи към предстоящите публикации на икономически данни от САЩ.

Изобилстват спекулациите относно това дали възходящата траектория на Биткойн ще се запази в светлината на тези данни.

Предлагайки оптимистична перспектива, Ки Йонг Джу, главен изпълнителен директор на уважавания доставчик на данни за веригата CryptoQuant, предположи, че устойчивите потоци в спот Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF) потенциално биха могли да доведат цената на криптовалутата до $112,000 до края на годината.

Йонг Джу отбеляза:

“Ако настоящата тенденция на приток на средства към Биткойн ETF-ите се запази, бихме могли да видим как BTC може да достигне $112,000 през тази година или $55,000 при консервативен сценарий.”

Дори по-консервативната прогноза за $55,000 предполага приблизително 15% увеличение на стойността на Биткойн.

Прогнозите на главния изпълнителен директор се основават на наблюдаваното въздействие на притока на ETF върху пазарната капитализация на Биткойн – показател, който в исторически план е бил индикатор за това дали цените се считат за “надценени” или “подценени“.

Освен това Йонг Джу подчерта историческите модели, като отбеляза, че дъната на Биткойн в исторически план са били при 0.75, а върховете са настъпвали при приблизително 3.9 MVRV (съотношението между пазарната стойност и реализираната стойност).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Институционалните инвеститори и ролята им в бъдещето на Биткойн

По данни на CryptoQuant от началото на февруари се наблюдава забележимо увеличение на неизразходваните транзакции (UTXO) с размер от 1,000 до 10,000 Биткойн (BTC) токена.

23.02.2024 13:00 2 мин. четене

ЕЦБ критикува Биткойн, а еврото се срива срещу криптовалутата

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) наскоро оприличиха Биткойн на „гол император“ на фона на въодушевлението около Биткойн ETF в Съединените щати.

23.02.2024 11:00 2 мин. четене

От злато към Биткойн – инвеститорите променят своите стратегии

В момента се наблюдава забележителна промяна в инвестиционния пейзаж, както се вижда от прозренията на Фред Крюгер, видна фигура в сферата на криптовалутите.

23.02.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн няма реална стойност и е риск за обществото според ЕЦБ

Биткойн продължава да бъде спорна тема, дори след като получи одобрение в САЩ за включване в борсово търгувани фондове (ETF), както отбелязват двама членове на Европейската централна банка в неотдавнашна публикация в блога си.

23.02.2024 8:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.