НАЧАЛО Биткойн

Ето защо Ordinals може да създаде изцяло нова Биткойн екосистема

12.02.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо Ordinals може да създаде изцяло нова Биткойн екосистема

Изследователите на Binance разкриха прозрения, които предполагат потенциална трансформация, надвиснала над пейзажа на Биткойн в близко бъдеще, задвижвана от интеграцията на Ordinals.

Ordinals, ново допълнение към царството на Биткойн, представя способността за вграждане на различни дигиталниактиви, обхващащи от изображения до видеоклипове, в отделни сатошита, най-малките единици на BTC. Тази иновативна функция ефективно създава паралел на NFT в рамките на мрежата, като потенциално променя нейната динамика.

От самото си създаване Ordinals се очертаха като важен играч в структурата на таксите на блокчейна Биткойн, оказвайки значително влияние.

Анализът, извършен от Binance Research, показва, че интегрирането на Ordinals предизвиква интерес сред общностите на нови разработчици, вдъхвайки сила в една преди това несигурна екосистема относно бъдещите приходи на копачите.

Данните предполагат скок в броя на транзакциите на мемпула на Биткойн, надминавайки предишни рекорди през 2023 г., до голяма степен подхранван от дейност, обхващаща Ordinals и свързани токени. Забележителни промени се наблюдават и в ключови показатели като среден размер на блока и такси за транзакции.

Освен това докладът посочва дълбоко въздействие върху общностите на разработчиците, с вълна от новодошли в блокчейна. Този приток на таланти улеснява бързите актуализации на съществуващи проекти и насърчава разпространението на иновативни концепции в Bиткойн общността.

Следователно възникват спекулации относно потенциалната метаморфоза на Bиткойн екосистемата през следващите години. Въпреки че някои може да изразят загриженост относно отклоненията от първоначалния етос на BTC като „твърди“ пари, поддръжниците твърдят, че непрекъснатите иновации са жизненоважни за култивирането на нови случаи на употреба, които стимулират по-широко приемане.

Траекторията на еволюцията на Биткойн остава обект на интриги и спекулации сред наблюдателите в индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Цената на Биткойн може тежко да се срине според топ анализатор

Според известен анализатор предстоят значителни сътресения за Биткойн (BTC), водещата криптовалута.

05.03.2024 12:00 1 мин. четене

Биткойн: Предстои ли шок на предлагането?

Тъй като бичият ръст на Биткойн продължава, в общността все по-често се говори за потенциални пречки при закупуването на BTC.

05.03.2024 11:00 1 мин. четене

Прогноза за Биткойн: $120,000 на хоризонта, но може да има корекция преди това

Анализаторът на CryptoQuant MAC.D прогнозира предстоящ възходящ ръст на Биткойн (BTC), който може да достигне до $120,000.

05.03.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн проби $67,000: Ще има ли рекорд преди халвинга?

Биткойн (BTC) продължава да очертава нова траектория, докато се приближава към априлското си халвинг събитие, като в началото на търговията в понеделник водещата криптовалута се покачи дори над $67,000 и сега се доближава до историческия си връх от $69,000 още повече.

04.03.2024 19:31 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.