НАЧАЛО Биткойн

Grayscale започват да копаят Биткойн (BTC)

07.10.2022 10:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Grayscale започват да копаят Биткойн (BTC)

Grayscale Investments предлага на инвеститорите възможност да инвестират в хардуер за добив на Биткойн в условията на мечи пазар.

Новата инвестиционна възможност, наречена Grayscale Digital Infrastructure Opportunities LLC (GDIO), вече е отворена за квалифицирани индивидуални и институционални инвеститори.

Новото предложение на Grayscale

Grayscale ще използва капитала на инвеститорите от GDIO за закупуване на хардуер за копаене на Биткойн (BTC) за период от минимум три години.

Част от приходите, които Grayscale ще спечели от продажбата на добитите BTC ще бъдат изплащани на тримесечие на инвеститорите в GDIO.

Майкъл Зоненшайн, главен изпълнителен директор на Grayscale, заяви:

Уникалната позиция на Grayscale в центъра на крипто екосистемата ни позволява да създаваме предложения, които позволяват на инвеститорите да влага капитал през различните пазарни цикли.

GDIO представлява още един начин, по който компанията се стреми да осигури на инвеститорите експозиция към Биткойн, без да притежават пряко актива.

Инвеститорите могат също така да закупят акции от нейния тръст GBTC и да получат експозиция към флагманската криптовалута чрез законно регулирания бизнес на Grayscale в САЩ.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) ще се срине до $5,000 – Питър Шиф


Но Grayscale има проблем. Тъй като инвеститорите не могат да изкупят акциите в тръста за BTC, цената на акция е спаднала драстично и се търгува с отстъпка от 35% от нетната стойност на активите.

Борбата на Grayscale със SEC

За да намали тази отстъпка, Grayscale се е опитала да преобразува GBTC в спот ETF за Биткойн, което досега е било неуспешно. Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) отхвърли последното заявление на компанията през юни 2022 г., което накара Grayscale да предприеме правни действия срещу федералната агенция.

Ник Картър от Castle Island Ventures, фирма за рисков капитал, фокусирана върху публични блокчейн стартъпи в ранен етап на развитие, заяви:

SEC твърди, че спот Биткойн ETF са склонни към манипулиране на основния пазар.

Въпреки това, Grayscale не са обезкуражени от отказа на SEC и продължават да търсят експанзия на обхвата си от продукти и да се установят като един от лидерите в крипто пространството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Боец от UFC пожела да получи своя бонус в Биткойн

Ренато Мойкано, бразилският боец, постигна победа в битката си за UFC на 13 април и отправи нетрадиционно искане за бонуса си от $300,000: плащане в Биткойн (BTC).

14.04.2024 20:07 1 мин. четене

Масови разпродажби на крипто китовете преди спада на пазара

През последните 24 часа пазарът на криптовалути преживя значителни сътресения, като Етериум, Биткойн и различни алткойни се сблъскаха със значителна волатилност.

14.04.2024 10:00 2 мин. четене

Биткойн се срина за часове – нападението на Иран срещу Израел ли е причината?

Биткойн понесе тежък удар, като стойността му буквално се срине за часове в събота вечерта, повличайки със себе си целия крипто паазр.

14.04.2024 7:00 2 мин. четене

Рязък спад в цената на Биткойн – над $600 милиона бяха заличени от крипто пазарите за час

Крипто пазарът е на червено като цените на повечето активи претърпяха резки двуцифрени спадове в рамките на последния час.

13.04.2024 23:43 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.