НАЧАЛО Биткойн

Grayscale започват да копаят Биткойн (BTC)

октомври 7, 2022 10:33 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Grayscale започват да копаят Биткойн (BTC)

Grayscale Investments предлага на инвеститорите възможност да инвестират в хардуер за добив на Биткойн в условията на мечи пазар.

Новата инвестиционна възможност, наречена Grayscale Digital Infrastructure Opportunities LLC (GDIO), вече е отворена за квалифицирани индивидуални и институционални инвеститори.

Новото предложение на Grayscale

Grayscale ще използва капитала на инвеститорите от GDIO за закупуване на хардуер за копаене на Биткойн (BTC) за период от минимум три години.

Част от приходите, които Grayscale ще спечели от продажбата на добитите BTC ще бъдат изплащани на тримесечие на инвеститорите в GDIO.

Майкъл Зоненшайн, главен изпълнителен директор на Grayscale, заяви:

Уникалната позиция на Grayscale в центъра на крипто екосистемата ни позволява да създаваме предложения, които позволяват на инвеститорите да влага капитал през различните пазарни цикли.

GDIO представлява още един начин, по който компанията се стреми да осигури на инвеститорите експозиция към Биткойн, без да притежават пряко актива.

Инвеститорите могат също така да закупят акции от нейния тръст GBTC и да получат експозиция към флагманската криптовалута чрез законно регулирания бизнес на Grayscale в САЩ.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) ще се срине до $5,000 – Питър Шиф


Но Grayscale има проблем. Тъй като инвеститорите не могат да изкупят акциите в тръста за BTC, цената на акция е спаднала драстично и се търгува с отстъпка от 35% от нетната стойност на активите.

Борбата на Grayscale със SEC

За да намали тази отстъпка, Grayscale се е опитала да преобразува GBTC в спот ETF за Биткойн, което досега е било неуспешно. Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) отхвърли последното заявление на компанията през юни 2022 г., което накара Grayscale да предприеме правни действия срещу федералната агенция.

Ник Картър от Castle Island Ventures, фирма за рисков капитал, фокусирана върху публични блокчейн стартъпи в ранен етап на развитие, заяви:

SEC твърди, че спот Биткойн ETF са склонни към манипулиране на основния пазар.

Въпреки това, Grayscale не са обезкуражени от отказа на SEC и продължават да търсят експанзия на обхвата си от продукти и да се установят като един от лидерите в крипто пространството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000

В последното си живо предаване, излъчено на 24 ноември, DecenTrader разкри прогноза за най-лошия сценарии пред Биткойн (BTC), а именно че все още има риск активът да падне под $7,000 в този мечи пазар.

ноември 26, 2022 20:39 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

Докторант от пети курс в Харвард призова централните банки да използват Биткойн (BTC) в резервите си като хедж срещу риска от санкции.

ноември 25, 2022 18:48 1 мин. четене

Биткойн (BTC) ще се завърне по-силен от всякога, твърди Кати Ууд

Основателят и главен изпълнителен директор на инвестиционната компания ARK Invest все още вярва в прогнозата си, че до 2030 г. Биткойн (BTC) ще достигне седемцифрена стойност.

ноември 25, 2022 17:14 1 мин. четене