НАЧАЛО Други

Grayscale ще съди SEC за отхвърлянето на техния Биткойн ETF

юни 30, 2022 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Grayscale ще съди SEC за отхвърлянето на техния Биткойн ETF

Фирмата за управление на крипто активи Grayscale Investments заведе дело срещу Комисията за ценни книжа и борси на САЩ.

На 29 юни компанията обяви, че ще оспори решението на надзорния орган да отхвърли предложението ѝ за преобразуване на Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) в спот фонд за търговия с Биткойн.


Комисията по ценните книжа и борси обяви това решение по-рано същия ден.


В изявление главният изпълнителен директор на Grayscale Майкъл Соненшейн заяви: 


„Дълбоко сме разочаровани и категорично не сме съгласни с решението на SEC да продължи да отказва на спот Биткойн ETF да се появи на американския пазар.”


Вярваме, че по време на процеса на разглеждане на заявленията за ETF, американските инвеститори в огромната си част изразиха желание да видят как GBTC се преобразува в спот Bitcoin ETF, което би отключило милиарди долари инвеститорски капитал, като същевременно би довело най-големия в света Биткойн фонд по-навътре в регулаторния периметър на САЩ”, продължи той.


„Ще продължим да използваме всички ресурси на фирмата, за да се застъпваме за нашите инвеститори и за справедливото регулаторно третиране на инвестиционните инструменти за Биткойн.”


Основана през 2013 г., днес Grayscale управлява активи на стойност около $13 милиарда чрез своя GBTC инструмент, който по данни на The Block Research в разгара си е имал активи на стойност над $42 милиарда.


Тръстът, който трябва да следи цената на Биткойн, в момента се търгува с 29% отстъпка от нетната стойност на активите си (НСА).

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: MicroStrategy купува Биткойн (BTC) за още $10 милиона

В съобщението си Grayscale заяви, че по време на кампанията за изпращане на писма с коментари през 240-дневния период на разглеждане в SEC са постъпили над 11,400 становища, като повече от 99% от тях са подкрепили предложението ѝ за преобразуване на GBTC в ETF.

Както Grayscale и екипът на Davis Polk & Wardwell изтъкнаха, Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) не прилага последователно третиране на подобни инвестиционни инструменти и следователно действа произволно и капризно в нарушение на Закона за административните процедури и Закона за обмен на ценни книжа от 1934 г.„, заяви в изявление Доналд Б. Верили, младши, старши правен стратег на Grayscale и бивш главен адвокат на САЩ.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене

Популярна чат платформа продава потребителски имена за милиони

За по-малко от месец Telegram са продали потребителски имена в Open Network на стойност $50 милиона.

декември 1, 2022 16:45 1 мин. четене