НАЧАЛО Други

Grayscale ще съди SEC за отхвърлянето на техния Биткойн ETF

юни 30, 2022 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Grayscale ще съди SEC за отхвърлянето на техния Биткойн ETF

Фирмата за управление на крипто активи Grayscale Investments заведе дело срещу Комисията за ценни книжа и борси на САЩ.

На 29 юни компанията обяви, че ще оспори решението на надзорния орган да отхвърли предложението ѝ за преобразуване на Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) в спот фонд за търговия с Биткойн.


Комисията по ценните книжа и борси обяви това решение по-рано същия ден.


В изявление главният изпълнителен директор на Grayscale Майкъл Соненшейн заяви: 


„Дълбоко сме разочаровани и категорично не сме съгласни с решението на SEC да продължи да отказва на спот Биткойн ETF да се появи на американския пазар.”


Вярваме, че по време на процеса на разглеждане на заявленията за ETF, американските инвеститори в огромната си част изразиха желание да видят как GBTC се преобразува в спот Bitcoin ETF, което би отключило милиарди долари инвеститорски капитал, като същевременно би довело най-големия в света Биткойн фонд по-навътре в регулаторния периметър на САЩ”, продължи той.


„Ще продължим да използваме всички ресурси на фирмата, за да се застъпваме за нашите инвеститори и за справедливото регулаторно третиране на инвестиционните инструменти за Биткойн.”


Основана през 2013 г., днес Grayscale управлява активи на стойност около $13 милиарда чрез своя GBTC инструмент, който по данни на The Block Research в разгара си е имал активи на стойност над $42 милиарда.


Тръстът, който трябва да следи цената на Биткойн, в момента се търгува с 29% отстъпка от нетната стойност на активите си (НСА).

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: MicroStrategy купува Биткойн (BTC) за още $10 милиона

В съобщението си Grayscale заяви, че по време на кампанията за изпращане на писма с коментари през 240-дневния период на разглеждане в SEC са постъпили над 11,400 становища, като повече от 99% от тях са подкрепили предложението ѝ за преобразуване на GBTC в ETF.

Както Grayscale и екипът на Davis Polk & Wardwell изтъкнаха, Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) не прилага последователно третиране на подобни инвестиционни инструменти и следователно действа произволно и капризно в нарушение на Закона за административните процедури и Закона за обмен на ценни книжа от 1934 г.„, заяви в изявление Доналд Б. Верили, младши, старши правен стратег на Grayscale и бивш главен адвокат на САЩ.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене

Ето кои криптоборси подкрепят стабилната монета Djed

Базирани на Cardano децентрализирани борси обявиха подкрепата си за предстоящата стабилна монета Djed и придружаващия я управленски токен Shen.

януари 29, 2023 17:00 1 мин. четене

Блокчейн компанията Ripple има нов президент

Ripple назначи нов президент, тъй като се подготвя за решението по делото, заведено от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) срещу блокчейн компанията.

януари 29, 2023 12:15 1 мин. четене