НАЧАЛО Други

Grayscale ще съди SEC за отхвърлянето на техния Биткойн ETF

30.06.2022 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Grayscale ще съди SEC за отхвърлянето на техния Биткойн ETF

Фирмата за управление на крипто активи Grayscale Investments заведе дело срещу Комисията за ценни книжа и борси на САЩ.

На 29 юни компанията обяви, че ще оспори решението на надзорния орган да отхвърли предложението ѝ за преобразуване на Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) в спот фонд за търговия с Биткойн.


Комисията по ценните книжа и борси обяви това решение по-рано същия ден.


В изявление главният изпълнителен директор на Grayscale Майкъл Соненшейн заяви: 


“Дълбоко сме разочаровани и категорично не сме съгласни с решението на SEC да продължи да отказва на спот Биткойн ETF да се появи на американския пазар.”


Вярваме, че по време на процеса на разглеждане на заявленията за ETF, американските инвеститори в огромната си част изразиха желание да видят как GBTC се преобразува в спот Bitcoin ETF, което би отключило милиарди долари инвеститорски капитал, като същевременно би довело най-големия в света Биткойн фонд по-навътре в регулаторния периметър на САЩ”, продължи той.


“Ще продължим да използваме всички ресурси на фирмата, за да се застъпваме за нашите инвеститори и за справедливото регулаторно третиране на инвестиционните инструменти за Биткойн.”


Основана през 2013 г., днес Grayscale управлява активи на стойност около $13 милиарда чрез своя GBTC инструмент, който по данни на The Block Research в разгара си е имал активи на стойност над $42 милиарда.


Тръстът, който трябва да следи цената на Биткойн, в момента се търгува с 29% отстъпка от нетната стойност на активите си (НСА).

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: MicroStrategy купува Биткойн (BTC) за още $10 милиона

В съобщението си Grayscale заяви, че по време на кампанията за изпращане на писма с коментари през 240-дневния период на разглеждане в SEC са постъпили над 11,400 становища, като повече от 99% от тях са подкрепили предложението ѝ за преобразуване на GBTC в ETF.

Както Grayscale и екипът на Davis Polk & Wardwell изтъкнаха, Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) не прилага последователно третиране на подобни инвестиционни инструменти и следователно действа произволно и капризно в нарушение на Закона за административните процедури и Закона за обмен на ценни книжа от 1934 г.“, заяви в изявление Доналд Б. Верили, младши, старши правен стратег на Grayscale и бивш главен адвокат на САЩ.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance обяви, че добавя нови двойки за спот търговия

Binance обяви добавянето на нови двойки за търгуване и разширяването на услугите си за ботове за търговия с цел подобряване на възможностите за трейдинг и увеличаване на обхвата на опциите на Binance Spot.

23.05.2024 0:00 1 мин. четене

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.