НАЧАЛО Други

Grayscale отговори на отказа на SEC да превърне GBTC в ETF

януари 15, 2023 18:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Grayscale отговори на отказа на SEC да превърне GBTC в ETF

В краткото изложение, подадено в Окръжния съд на Колумбия, Южна Каролина, Grayscale отговори на отказа на Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) да преобразува своя Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) на стойност $12 милиарда в борсово търгуван фонд (ETF) за спот цената на Биткойн (BTC).

Grayscale подаде заявление до SEC през октомври 2021 г., а агенцията го отхвърли на 29 юни. SEC базира решението си на констатациите, че предложението на Grayscale не защитава достатъчно от измами и манипулации. Grayscale се противопостави на отказа с твърдения, че SEC действа произволно.

От тръстът заявиха:

Съществува 99.9% корелация между цените на фючърсния пазар на Биткойн и спот пазара на Биткойн.

Добавяйки, че според тях органът е превишил правомощията си:

Комисията няма право да решава вместо инвеститорите дали определени инвестиции са изгодни – въпреки това Комисията е направила точно това в ущърб на инвеститорите и потенциалните инвеститори, които трябва да защитава.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Трейдър предвижда още възход – ето докъде


Главният юридически директор на Grayscale Крейг Салм заяви в Туитър, че Тестът за значителен пазар“, използван в контекста на борсово търгуваните фондове за Биткойн се прилага произволно. Той смята, че тестът се прилага по облекчен начин за борсово търгуваните фондове за Биткойн фючърси, но по строг начин за ETF за спот на цената на BTC.

Той смята, че тестът сам по себе си надхвърля законовите правомощия на SEC и е произволен, необоснован и погрешен, като по същество възнаграждава фючърсите фондове на BTC за това, че са подложени на два вида рискове, докато наказва ETF за спот цената на Биткойн за това, че е подложен само на един от тези рискове.

Крейг Салм добави:

Нашето предложение за преобразуване на GBTC в спот #bitcoin #ETF отговаря на изискванията на Закона за борсите, тъй като има за цел да предотврати измами и манипулации, като същевременно защитава инвеститорите и обществения интерес.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене

Робърт Кийосаки предупреждава за системна инфлация в САЩ

Авторът на бестселъра за лични финанси “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отправи предупреждение за състоянието на инфлацията в САЩ, критикувайки властите, че не представят точно ситуацията.

март 20, 2023 20:00 2 мин. четене

Salesforce и Polygon въвеждат програма за лоялност, базирана на NFT

Salesforce, водещата Customer relationship management (CRM) платформа в света, обедини усилията си с Polygon, блокчейн от втори слой, за да разработи система за възнаграждения, базирана на NFT.

март 20, 2023 17:00 2 мин. четене