НАЧАЛО Алткойни

Polkadot: Революционна криптовалута за Web3

март 12, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Polkadot: Революционна криптовалута за Web3

Криптовалутите са дигитални активи, съхранявани в блокчейн счетоводни книги, с транзакции, които всеки може да провери и потвърди.

Повечето от тях следват подобен модел, но Polkadot е коренно различна от всички останали.

Web3: Бъдещето на интернет

Web3 е бъдещето на интернет, където децентрализираните мрежи и блокчейн технологията ще заменят централизираната мрежа, която познаваме днес. Polkadot е официалната криптовалута на Web3 системата.

Безпроблемна оперативна съвместимост и масивна мащабируемост

Polkadot свързва различни блокчейн мрежи, като им позволява да комуникират помежду си и да обменят данни сигурно и ефективно.

Разработчиците могат да създават свои собствени блокчейн мрежи или “парачейн”, които могат да взаимодействат помежду си и с други блокчейн мрежи. По този начин се създава истински децентрализиран интернет, в който потребителите могат да се движат свободно между различните мрежи и да използват най-добрите функции от всяка една от тях.

Номинирано доказателство за залог (NPoS)

Polkadot използва уникален консенсусен механизъм, наречен “Nominated Proof of Stake” (NPoS), който позволява на притежателите на токени да номинират валидатори, които ще защитават мрежата и ще обработват транзакциите. Това гарантира, че мрежата е децентрализирана и сигурна, като същевременно позволява ефективна и бърза обработка на транзакциите.

Демократичен модел на управление

Моделът на управление на мрежата позволява на притежателите на токени да гласуват по предложения и промени в мрежата. Това я прави по-демократична и прозрачна от повечето крипто платформи.

Усилия за финансиране на проекти

Проектът разполага с усъвършенствана система за разработване на приложения от следващо поколение с вградени опции за намиране и стимулиране на най-добрите проекти на Polkadot. Това включва краудлоуд и аукциони за пара вериги.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Не се очаква бичи пазар скоро – Лин Олдън


Потенциал

Въпреки многото ценни и често уникални качества на Polkadot, през последните 15 месеца инвеститорите бяха скептични към токена. От началото на 2022 г. цената на Polkadot е спаднала с около 80%. Въпреки това потенциалът му за революционизиране на света на блокчейн разработките го прави привлекателна възможност.

Уникалната sharding технология, мултиверижната платформа и демократичният модел на управление на Polkadot го превръщат в революционна криптовалута за Web3. Други криптовалути може да идват и да си отиват, но DOT изглежда е тук, за да остане.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Топ анализатор споделя бичи прогнози за четири алткойна

В неотдавнашна стратегическа сесия известният крипто аналитик “Cred” сподели експертизата си за четири криптовалути, които отбелязаха положително пазарно движение през изминалата седмица.

март 25, 2023 17:00 2 мин. четене

Nasdaq ще предлага попечителство на Биткойн и Етериум

Според информация на Bloomberg News от 24 март фондовата борса Nasdaq със седалище в Ню Йорк планира да въведе услуга за попечителство на криптовалути до края на второто тримесечие.

март 25, 2023 9:00 1 мин. четене

Цената на токените на Terra Network пада след задържането на До Куон

Родните токени на Terra отбелязаха лек спад в стойността си, след като се появиха съобщения, че нейният основател До Куон е бил арестуван в Черна гора на 23 март.

март 24, 2023 23:30 2 мин. четене

Шиба Ину (SHIB): Дали спадът в цената е признак за намаляващ интерес към токена?

Меме криптовалутата Шиба Ину(SHIB), известна с темата си, вдъхновена от кучетата, среща трудности при преодоляването на неотдавнашния спад.

март 24, 2023 20:00 2 мин. четене