НАЧАЛО Блокчейн

Google Cloud става валидатор в мрежата на Solana

ноември 6, 2022 10:33 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Google Cloud става валидатор в мрежата на Solana

Google Cloud обяви новаторско партньорство със Solana. Един от най-големите доставчици на облачни услуги в света ще стане неразделна част от мрежата на Solana и ще включи блокчейна в своя широк набор от продукти и услуги.

Компанията заяви, че ще управлява валидатор за производство на блокове на Solana, който ще ѝ позволи да участва в мрежата и да я валидира.

Освен че ще стане валидатор, Google Cloud също така работи със Solana, за да въведе своя Blockchain Node Engine в екосистемата на Solana. Blockchain Node Engine е напълно управлявана услуга на Google Cloud за хостинг на нодове, която намалява необходимостта от сложни операции. Тази услуга за хостинг преди това беше фокусирана единствено върху Етериум и неговата процъфтяваща екосистема от разработчици.

Добавянето на Solana към Blockchain Node Engine ще намали драстично времето, необходимо за управление на нод на Solana, и ще го направи достъпен за повече потребители.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 5 алткойна за ноември 2022 г.


Компанията също така отбеляза, че в момента работи по индексирането на данните от мрежата Solana и въвеждането им в BigQuery. Хранилището за данни на Google Cloud дава възможност за бързи и ефективни справки в огромната база данни на блокчейна Solana като се използва изчислителната мощ на огромната инфраструктура на Google.

Цената на Solana (SOL) скочи с над 13% след новината като към момента на публикуване актива се търгува на малко под $36.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Блокчейн е загуба на време и енергия, твърди нобелов лауреат

На 1 декември Пол Кругман, икономист и носител на Нобелова награда, изрази мнението си за блокчейн технологията в статия за New York Times (NYT).

декември 6, 2022 9:36 1 мин. четене

Alibaba интегрира блокчейн с помощта на Avalanche (AVAX)

Подразделението на китайския гигант в областта на електронната търговия Alibaba, Alibaba Cloud, обяви интеграция с блокчейнът на Avalanche (AVAX), за да захрани инициативите на компанията за нод като услуга (NaaS). 

декември 4, 2022 12:46 1 мин. четене

Етериум: Най-голямата банка в Русия интегрира блокчейн

Сбербанк, най-голямата банка в Русия обяви, че нейната блокчейн платформа ще бъде съвместима с Етериум (ETH).

декември 2, 2022 20:32 1 мин. четене

Каква е причината за засилената активност в мрежата на Hedera?

Изглежда сривът на FTX и последвалите каскадни ефекти, както и мечия пазар не се отрази на растежа на проекта Hedera, който е базиран на собствената технология на Hashgraph.

ноември 28, 2022 21:08 1 мин. четене