НАЧАЛО Блокчейн

Google Cloud става валидатор в мрежата на Solana

ноември 6, 2022 10:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Google Cloud става валидатор в мрежата на Solana

Google Cloud обяви новаторско партньорство със Solana. Един от най-големите доставчици на облачни услуги в света ще стане неразделна част от мрежата на Solana и ще включи блокчейна в своя широк набор от продукти и услуги.

Компанията заяви, че ще управлява валидатор за производство на блокове на Solana, който ще ѝ позволи да участва в мрежата и да я валидира.

Освен че ще стане валидатор, Google Cloud също така работи със Solana, за да въведе своя Blockchain Node Engine в екосистемата на Solana. Blockchain Node Engine е напълно управлявана услуга на Google Cloud за хостинг на нодове, която намалява необходимостта от сложни операции. Тази услуга за хостинг преди това беше фокусирана единствено върху Етериум и неговата процъфтяваща екосистема от разработчици.

Добавянето на Solana към Blockchain Node Engine ще намали драстично времето, необходимо за управление на нод на Solana, и ще го направи достъпен за повече потребители.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 5 алткойна за ноември 2022 г.


Компанията също така отбеляза, че в момента работи по индексирането на данните от мрежата Solana и въвеждането им в BigQuery. Хранилището за данни на Google Cloud дава възможност за бързи и ефективни справки в огромната база данни на блокчейна Solana като се използва изчислителната мощ на огромната инфраструктура на Google.

Цената на Solana (SOL) скочи с над 13% след новината като към момента на публикуване актива се търгува на малко под $36.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Трансформацията на дигиталните плащания чрез блокчейн и потенциалната му роля за улесняване на транзакциите в страните от БРИКС

Светът на дигиталните разплащания се революционизира с всеки изминал ден. Тази революция се тласка напред от бързо развиваща се технология, известна като блокчейн, която изуми хората по целия свят.

юни 8, 2023 11:08 4 мин. четене

Swift и Chainlink обединяват усилията си за пробив в блокчейн оперативната съвместимост

Swift, голям гигант в областта на разплащанията, си партнира с Chainlink (LINK) и няколко финансови гиганта за провеждане на експериментален проект за блокчейн оперативна съвместимост на разплащанията.

юни 8, 2023 10:00 2 мин. четене

Avalanche (AVAX) достигна един милион месечни активни адреси

Avalanche (AVAX), конкурентен блокчейн на Етериум (ETH), постигна значителен етап през май, като надхвърли един милион месечни активни адреса.

юни 3, 2023 21:16 1 мин. четене

Фондация TON предложи изгарянето на 50% от възнаграждението на валидаторите

Фондацията TON предложи да се въведе механизъм за изгаряне, който да унищожава 50% от всички такси за транзакции в мрежата TON.

юни 2, 2023 16:46 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.