НАЧАЛО Блокчейн

Google Cloud става валидатор в мрежата на Solana

06.11.2022 10:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Google Cloud става валидатор в мрежата на Solana

Google Cloud обяви новаторско партньорство със Solana. Един от най-големите доставчици на облачни услуги в света ще стане неразделна част от мрежата на Solana и ще включи блокчейна в своя широк набор от продукти и услуги.

Компанията заяви, че ще управлява валидатор за производство на блокове на Solana, който ще ѝ позволи да участва в мрежата и да я валидира.

Освен че ще стане валидатор, Google Cloud също така работи със Solana, за да въведе своя Blockchain Node Engine в екосистемата на Solana. Blockchain Node Engine е напълно управлявана услуга на Google Cloud за хостинг на нодове, която намалява необходимостта от сложни операции. Тази услуга за хостинг преди това беше фокусирана единствено върху Етериум и неговата процъфтяваща екосистема от разработчици.

Добавянето на Solana към Blockchain Node Engine ще намали драстично времето, необходимо за управление на нод на Solana, и ще го направи достъпен за повече потребители.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 5 алткойна за ноември 2022 г.


Компанията също така отбеляза, че в момента работи по индексирането на данните от мрежата Solana и въвеждането им в BigQuery. Хранилището за данни на Google Cloud дава възможност за бързи и ефективни справки в огромната база данни на блокчейна Solana като се използва изчислителната мощ на огромната инфраструктура на Google.

Цената на Solana (SOL) скочи с над 13% след новината като към момента на публикуване актива се търгува на малко под $36.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Децентрализиранта борса ShibaSwap премина през голяма актуализация

ShibaSwap, децентрализираният обмен в рамките на екосистемата Shiba Inu, значително се модернизира, като премина към блокчейна Shibarium.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Ето кои са най-бързите крипто мрежи в света

В света на блокчейн скоростта е от значение. Колкото по-бързо мрежата може да обработва транзакции, толкова по-ефективна е тя.

18.05.2024 17:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън отново разпали общността на Cardano

Неотдавнашното съобщение на Чарлз Хоскинсън, заявявайки, че „Genesis идва“ предизвика вълнение в криптовалутната общност, намеквайки за предстоящото пускане на протокола Ouroboros Genesis за Cardano.

18.05.2024 0:00 2 мин. четене

Solana задмина Етериум и Polygon по скорост на транзакциите

В неотдавнашен доклад на CoinGecko се подчерта доминацията на Solana като най-бързия основен блокчейн. Със средна скорост от 1,504 транзакции в секунда (TPS), Solana превъзхожда Етериум 46 пъти и е над пет пъти по-бърза от Polygon, водещото решение за мащабиране на Етериум.

17.05.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.