НАЧАЛО Други

Голяма борса обяви, че ще пусне стабилна монета

октомври 28, 2022 17:44 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Голяма борса обяви, че ще пусне стабилна монета

Сам Банкман-Фрийд, главният изпълнителен директор на FTX разкри, че крипто борсата обмисля да разработи своя собствена стабилна монета.

Повечето големи борси вече разполагат със стабилна монета, обезпечена с активи. Например Coinbase с помощта на Circle, пусна USDC, а Binance разполага с BUSD – емитиран от Paxos.

На въпроса дали FTX може да пусне своя собствена стабилна монета, главният изпълнителен директор отговори, че със сигурност биха могли и знаят как да го направят. Те обаче се въздържат за момента поради причината, че FTX се опитват да намерят перфектните партньори, с които да работят и може би в недалечното бъдеще потребителите на крипто борсата ще чуят нещо по въпроса.

🔴 SCOOP@SBF_FTX told @TheBigWhale_ that @FTX_Official is working on their stablecoin

Video 👇 pic.twitter.com/hjVscUl50Q

По-рано този месец изпълнителният директор на крипто борсата се застъпи за регулаторен надзор на крипто пространството и по-специално на стабилните монети.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 3 алткойна за ноември 2022 г.


Неотдавна главният изпълнителен директор на FTX предложи своя собствена гледна точка за това как трябва да се регулира крипто сектора, като изготви документа “Възможни стандарти за индустрията на дигиталните активи“, а мнозина побързаха да разкритикуват идеите му.

В отговор Банкман-Фрийд се обърна към конструктивната критика чрез туит, като благодари и изрази оптимизма си за бъдещето на политическата картинка в САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Паника на крипто пазарите: Инвеститори теглят средствата си от Binance и Coinbase

Coinbase и Binance наскоро бяха изправени пред правни предизвикателства от страна на Комисията за ценни книжа и борси, което доведе до значителни последици в света на криптовалутите.

юни 7, 2023 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Санкциите на Запада срещу Русия укрепват търговията в алианса

Санкциите, наложени на Русия от Америка, след нахлуването ѝ в Украйна, изглежда имат непредвидени последици.

юни 7, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия намалява производството на петрол и газ

Суровият петрол и природният газ се възстановиха по-рано днес, след като Саудитска Арабия обяви значително намаляване на производството с един милион барела на ден по време на неотдавнашната среща на върха на ОПЕК+.

юни 7, 2023 6:00 3 мин. четене

SEC иска да замрази активите на Binance.US

На 6 юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе правна стъпка, като подаде молба за издаване на ограничителна заповед срещу Binance.US.

юни 7, 2023 5:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.