НАЧАЛО Други

Голяма борса обяви, че ще пусне стабилна монета

28.10.2022 17:44 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Голяма борса обяви, че ще пусне стабилна монета

Сам Банкман-Фрийд, главният изпълнителен директор на FTX разкри, че крипто борсата обмисля да разработи своя собствена стабилна монета.

Повечето големи борси вече разполагат със стабилна монета, обезпечена с активи. Например Coinbase с помощта на Circle, пусна USDC, а Binance разполага с BUSD – емитиран от Paxos.

На въпроса дали FTX може да пусне своя собствена стабилна монета, главният изпълнителен директор отговори, че със сигурност биха могли и знаят как да го направят. Те обаче се въздържат за момента поради причината, че FTX се опитват да намерят перфектните партньори, с които да работят и може би в недалечното бъдеще потребителите на крипто борсата ще чуят нещо по въпроса.

🔴 SCOOP@SBF_FTX told @TheBigWhale_ that @FTX_Official is working on their stablecoin

Video 👇 pic.twitter.com/hjVscUl50Q

По-рано този месец изпълнителният директор на крипто борсата се застъпи за регулаторен надзор на крипто пространството и по-специално на стабилните монети.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 3 алткойна за ноември 2022 г.


Неотдавна главният изпълнителен директор на FTX предложи своя собствена гледна точка за това как трябва да се регулира крипто сектора, като изготви документа “Възможни стандарти за индустрията на дигиталните активи“, а мнозина побързаха да разкритикуват идеите му.

В отговор Банкман-Фрийд се обърна към конструктивната критика чрез туит, като благодари и изрази оптимизма си за бъдещето на политическата картинка в САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Политиката на Федералния резерв изкара милиарди на банките – но това вече приключи

Големите банки, включително JPMorgan Chase, Wells Fargo и Citigroup, отчетоха по-добри от очакваното печалби и приходи за първото тримесечие, което е сигнал за стабилна икономика.

14.04.2024 17:10 2 мин. четене

4 причини защо фондовия пазар ще продължава да чупи рекорди

Според стратег от Goldman Sachs тазгодишното рали на акциите обещава по-нататъшен растеж. Джон Флуд, ръководител на отдел “Търговия с акции в Северна и Южна Америка” в подразделението за глобално банкиране и пазари на Goldman, сподели своите виждания по време на неотдавнашен брифинг.

14.04.2024 17:00 2 мин. четене

2 криптовалути, които може да са по-добра инвестиция от златото

Златото бележи завиден възход, като през цялата година поставя нови рекордни стойности, привличайки значителен интерес от страна на инвеститорите на фона на повишено търсене.

14.04.2024 16:00 2 мин. четене

Предупреждение за глобалната икономика от директора на МВФ

Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд, отправи тържествено предупреждение относно състоянието на световната икономика.

14.04.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.