НАЧАЛО Други

Голяма борса обяви, че ще пусне стабилна монета

октомври 28, 2022 17:44 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Голяма борса обяви, че ще пусне стабилна монета

Сам Банкман-Фрийд, главният изпълнителен директор на FTX разкри, че крипто борсата обмисля да разработи своя собствена стабилна монета.

Повечето големи борси вече разполагат със стабилна монета, обезпечена с активи. Например Coinbase с помощта на Circle, пусна USDC, а Binance разполага с BUSD – емитиран от Paxos.

На въпроса дали FTX може да пусне своя собствена стабилна монета, главният изпълнителен директор отговори, че със сигурност биха могли и знаят как да го направят. Те обаче се въздържат за момента поради причината, че FTX се опитват да намерят перфектните партньори, с които да работят и може би в недалечното бъдеще потребителите на крипто борсата ще чуят нещо по въпроса.

🔴 SCOOP@SBF_FTX told @TheBigWhale_ that @FTX_Official is working on their stablecoin

Video 👇 pic.twitter.com/hjVscUl50Q

По-рано този месец изпълнителният директор на крипто борсата се застъпи за регулаторен надзор на крипто пространството и по-специално на стабилните монети.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 3 алткойна за ноември 2022 г.


Неотдавна главният изпълнителен директор на FTX предложи своя собствена гледна точка за това как трябва да се регулира крипто сектора, като изготви документа „Възможни стандарти за индустрията на дигиталните активи„, а мнозина побързаха да разкритикуват идеите му.

В отговор Банкман-Фрийд се обърна към конструктивната критика чрез туит, като благодари и изрази оптимизма си за бъдещето на политическата картинка в САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене