НАЧАЛО Други

Голяма американска банка ще плати десетки милиони в глоби – ето защо

04.02.2024 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Голяма американска банка ще плати десетки милиони в глоби – ето защо

На базираната в Лос Анджелис финансова институция, често наричана "банката на звездите", е наложена глоба в размер на $65 милиона за множество нарушения, включително неспазване на Закона за банковата тайна.

Службата на валутния контрольор (OCC) установи, че City National Bank е участвала в “опасни или несигурни практики“, довели до пропуски в различни области като управление на оперативния риск, управление на риска от несъответствие, стратегическо управление на риска и управление на инвестициите.

OCC установи също така нарушения на Закона за банковата тайна и неспазване на регулаторните стандарти, предназначени да гарантират благосъстоянието на големите застраховани национални банки.

В допълнение към паричната санкция, OCC издаде заповед за прекратяване на дейността на City National Bank, с която задължи създаването на Комитет за съответствие.

Този комитет ще отговаря за изготвянето на план за действие за отстраняване на системните недостатъци на институцията, като очертае “разумен и добре обоснован график” за изпълнението му и посочи лицата, отговорни за прилагането на коригиращите мерки на OCC.

В отговор на това развитие на събитията City National Bank изрази ангажимента си за бързо разрешаване на проблемите, установени от OCC. Банката заяви пред Reuters, че продължава да се фокусира върху укрепването на инфраструктурата и системите си, за да се приведе в съответствие с мащаба и бизнес модела на институция от нейния размер.

Заслужава да се отбележи, че City National Bank, която управлява активи за над $93 милиарда, има силни връзки с Холивуд. Въпреки че се съгласява да плати глобата и да предприеме коригиращи действия, банката нито признава, нито отрича констатациите, представени от OCC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

3 акции от портфолиото на милиардера Уорън Бъфет, които да следите

Уорън Бъфет, известната фигура в сферата на фондовите пазари, не се нуждае от представяне. Той е широко известен със своя значителен и разнообразен инвестиционен портфейл, който включва различни акции.

05.03.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС ще задмине Запада по икономическа сила според президента на Русия

По време на неотдавнашна реч пред Федералното събрание на Русия президента Владимир Путин изтъкна една забележителна тенденция.

05.03.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.