НАЧАЛО Биткойн

Големите инвеститори ще се насочат към тези криптовалути, твърди проучване

декември 23, 2022 7:50 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Големите инвеститори ще се насочат към тези криптовалути, твърди проучване

Coinbase подчерта два цифрови актива, които ще станат любими на инвеститорите, търсещи качествени проекти.

В доклада си “Crypto Market Outlook 2023” американската криптоборса сподели, че една от ключовите теми за следващата година ще бъдат институционалните инвеститори, които ще търсят качество на фона на влошаващата се макроикономическа картина.

Утвърдените активи ще са на фокус

Според Coinbase Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) ще бъдат предпочитани от инвеститорите, въз основа на факта, че са изпитани и тествани.

В рамките на криптовалутите очакваме, че изборът на цифрови активи ще премине към по-качествени имена като Биткойн и Етериум въз основа на фактори като устойчива токеномика, зрялост на съответните екосистеми и относителна пазарна ликвидност.

Освен това много традиционни рискови активи все още изглеждат [силни], а инвестиционните тези за криптовалути като BTC и ETH не са се променили фундаментално според нас, което в крайна сметка може да отвори някои ключови възможности за увеличаване на стойността.

От Coinbase твърдят, че цените на криптовалутите вероятно ще продължат да корелират с други рискови активи като технологичните акции.

Присвояваме ниска вероятност представянето на криптовалутите да се отдели от традиционните рискови активи през първите няколко месеца на 2023 г., особено без диференциран катализатор.

По отношение на конкуренцията сред блокчейн системите със смарт договори, Coinbase казва, че успешното преминаване на Етериум към механизъм за консенсус с доказателство за залог е засилило способността му да продължи да бъде лидер сред блокчейн системите от слой 1.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Американски сенатор предлага законопроект за стабилните монети


Доказателство за залог (PoS) е алгоритъм за постигане на консенсус, който се използва от Етериум и други блокчейни. 

При PoS системата валидаторите (известни също като “стейкъри”) на мрежата се избират да създадат следващия блок в блокчейна въз основа на техния дял в мрежата, а не въз основа на количеството изчислителна мощност, която допринасят, както е при системите с доказателство за работа (PoW).

Използването на PoS има няколко предимства за Етериум

  • Енергийна ефективностPoS обикновено се счита за по-енергийно ефективна от PoW, тъй като не изисква от валидаторите да изпълняват интензивни изчислителни задачи, за да участват в процеса на консенсус. Това е важно за мрежата, тъй като потреблението на енергия в нея беше ескалиращ проблем, който привличаше много негативно внимание. С прехода към доказателство за залог, много хора лансират Етериум като по-добра мрежа от Биткойн поради по-ниския си въглероден отпечатък.
  • ДецентрализацияТози консенсусен механизъм предполагаемо може да доведе до по-децентрализирана мрежа, тъй като позволява на всеки, който има дял, да участва в процеса на консенсус, а не само на тези, които имат достъп до скъп хардуер за добив.
  • СигурностНякои твърдят, че мрежите с доказателство за залог могат да бъдат по-сигурни от тези с доказателство за работа. Това се дължи на факта, че те не разчитат на изчислителната мощ на мрежата, за да защитят блокчейна. Вместо това те разчитат на икономическия дял на валидаторите, което им осигурява по-силен стимул да действат в най-добрия интерес на екосистемата.
  • МащабируемостPoS може потенциално да позволи по-висока пропускателна способност на транзакциите и по-ниски такси за транзакциите, тъй като изисква по-малко ресурси за постигане на консенсус за следващия блок. Това може да я направи по-подходяща за използване при взаимодействие с децентрализирани финансови приложения (DeFi).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн срещу CBDC: Правителството на САЩ взема страна в икономически доклад

Президентът на САЩ, Джо Байдън наскоро публикува икономическия доклад на правителството, който съдържа няколко критики към Биткойн.

март 23, 2023 19:00 1 мин. четене

Arbitrum: Активността в мрежата нараства в очакване на airdrop-a

Напоследък в мрежата на Arbitrum се наблюдава рязък скок на активността, като броят на транзакциите и адресите се е увеличил значително.

март 23, 2023 15:05 1 мин. четене

Цената на алткойн скочи с 2,000% след объркване

Цената на един алткойн се повиши, след като той беше сбъркан с родната валута на Arbitrum, която ще бъде пусната в обращение днес, на 23 март.

март 23, 2023 14:00 1 мин. четене

Биткойн се насочва към период на значителен възход, твърди стратег на Bloomberg

В Twitter, Макглоун изтъкна, че BTC е изпреварил златото – най-добре представящата се стока през 2023 г. – почти десет пъти. Той обясни това с ниския и нарастващ процент на приемане на дигиталните активи и намаляващото предлагане.

март 23, 2023 9:00 2 мин. четене