НАЧАЛО Други

Главният изпълнителен директор на Binance отрича слуховете, че по него е стреляно

март 6, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Главният изпълнителен директор на Binance отрича слуховете, че по него е стреляно

Главният изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао опроверга твърденията, че е бил "застрелян" от федерална правоприлагаща агенция на САЩ.

Скрийншот, разпространен в социалните медии невярно твърдеше, че Джао е бил “застрелян” от ФБР, което беше оприличено на фалшив слух за съоснователя на Етериум, Виталик Бутерин през 2017 г.

Този слух се разпространи широко в китайската платформа за съобщения WeChat. В туит от 4 март Джао адресира фалшивите слухове и потвърди силната връзка между Binance и ФБР.

Той също така изброи четирите си цели за 2023 г., като първите три са насочени към образованието, спазването на правилата и продуктите и услугите. Четвъртата цел беше да се игнорират фалшивите новини, FUD (страх, несигурност и съмнение ) и други разсейващи фактори.

Анализаторът по сигурността на MetaMask, Хари Денли нарече слуха “адаптацията на опита за манипулиране на пазара през 2023 г.” и предложи Джао да направи “доказателство за живот” с най-новия блок-хеш на BNB Smart Chain.

През октомври 2022 г. Binance.US нае бившия специален агент на ФБР Би Джей Канг, за да оглави звеното за разследване и да се бори с незаконната дейност в платформата. Някога Канг беше наречен “най-страховитият човек на Уолстрийт”, след като беше заснет да арестува Бърни Мейдоф, който беше признат за виновен за управлението на най-голямата Понци схема в историята.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн скочи с близо 40% на фона на корекцията


На 1 март Чанпен Джао и главният изпълнителен директор на Binance.US, Брайън Шрьодер получиха писмо от трима американски сенатори (Елизабет Уорън, Крис Ван Холън и Роджър Маршал), в което се изисква повече информация относно финансовите данни на Binance. Сенаторите твърдят, че “малкото налична информация” предполага, че борсата е “огнище на незаконна финансова дейност”.

Този неотдавнашен контрол увеличи предизвикателствата пред Binance, която е подложена на натиск от регулаторни органи в множество държави.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Кристалина Георгиева коментира глобалната икономика на Китайския форум за развитие

На Форума за развитие на Китай през 2023 г. Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) обсъди предизвикателствата пред световната икономика.

март 27, 2023 20:05 2 мин. четене

Венчър капиталистите са оптимистично настроени към европейските крипто стартъпи

Въпреки миналогодишните предизвикателства и сривовете на водещи играчи в индустрията, инвеститорите в рисков капитал подкрепиха стартъпите в крипто пространството.

март 27, 2023 18:00 2 мин. четене

Основателят на Terraform Labs обжалва удълженото му задържане в Черна гора

Съобщава се, че До Куон, съосновател на Terraform Labs, планира да обжалва решението на съда да удължи задържането му в Черна гора.

март 27, 2023 14:20 2 мин. четене

First Citizens Bank придобива всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank

Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC) обяви, че базираната в Северна Каролина First Citizens Bank ще придобие всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank.

март 27, 2023 11:00 3 мин. четене