НАЧАЛО Крипто Крими

Главата на Celsius ще бъде съден за измама

януари 6, 2023 16:14 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Главата на Celsius ще бъде съден за измама

Главният прокурор на щата Ню Йорк завежда дело срещу бившия главен изпълнителен директор на фалиралия Celsius с обвинението, че е измамил инвеститорите.

Според прессъобщение Летиша Джеймс съди основателя на криптозаемодателя Алекс Машински. Твърди се, че той е направил подвеждащи изявления пред инвеститорите за много аспекти на компанията си и не е извършил надлежна регистрация, както се изисква от щатското законодателство.

Като бивш главен изпълнителен директор на Celsius, Алекс Машински обеща да доведе инвеститорите до финансова свобода, но ги поведе по пътя на финансовата разруха. 

Законът е категоричен, че даването на неверни и необосновани обещания и подвеждането на инвеститорите е незаконно.

Днес ние предприемаме действия от името на хиляди нюйоркчани, които са били измамени от г-н Машински, за да възстановим загубите им. Службата ми ще остане бдителна и ще гарантира, че ]злонамерени индивиди], които се опитват да се възползват от нюйоркските инвеститори, ще бъдат подведени под отговорност.

Джеймс твърди, че Машински е казал на клиентите, че Celsius ще прави инвестиции с нисък риск и ще отпуска активи само на реномирани компании. Вместо това той „рутинно“ отпускал активи на високорискови контрагенти и е ощетил инвеститорите си.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Очертават се корекции, предупреждава Никълъс Мертен


Ако искът на Джеймс бъде спечелен, на Машински ще му бъде забранено да извършва отново дейност в Ню Йорк, както и да плати неразкрита сума като обезщетение, възстановяване и лишаване от права, според прессъобщение.

Celsius първоначално подаде молба за обявяване в несъстоятелност през юли 2022 г., седмици след като родният актив на платформата се срина с над 99% и тя беше принудена да спре тегленията от клиенти.

По онова време компанията посочи като причина за спирането си изключителната волатилност на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери откраднаха близо $800,000 от общността на Azuki

Акаунтът в Twitter на водещия проект за незаменяеми токени (NFT) Azuki беше компрометиран в петък, в резултат на което бяха откраднати криптоактиви на стойност малко под $800,000.

януари 28, 2023 19:03 2 мин. четене

Хакери представящи се за Robinhood се опитаха да разпространят фалшив токен

Хакери проникнаха в профилите на Robinhood в социалните мрежи с цел да разпространят фалшив токен наречен RBH в Binance Smart Chain (BSC).

януари 27, 2023 11:07 1 мин. четене

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене