НАЧАЛО Други

Главата на Coinbase отхвърли слуховете за преместване в чужбина

май 9, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Главата на Coinbase отхвърли слуховете за преместване в чужбина

Брайън Армстронг, главен изпълнителен директор на Coinbase, отрече слуховете, че борсата планира да премести седалището си в чужбина, за да избегне намесата на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), според доклад на CNBC.

Армстронг разкритикува Съединените щати за бавния им напредък в прилагането на регулациите за криптовалутите, но потвърди, че Coinbase ще запази присъствието си в страната.

По време на интервю в Дубай Брайън Армстронг, главен изпълнителен директор на Coinbase, отрече слуховете, че борсата планира да премести седалището си в чужбина, за да избегне намесата на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), според доклад на CNBC. Tой заяви, че Coinbase не планира да се премести в чужбина и винаги ще има операции в САЩ.

Въпреки че вицепрезидентът на Coinbase за международно и бизнес развитие Нана Муругесан се изказа положително за потенциала на Обединените арабски емирства (ОАЕ) като стратегически център, компанията не заяви изрично, че възнамерява да премести централата си там.

Тези спекулации възникнаха в резултат на продължаващите регулаторни проблеми на Coinbase с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), което накара някои представители на крипто общността да смятат, че борсата може да обмисли преместване, за да избегне правни конфликти.

На 22 март SEC изпрати на Coinbase Wells notice, в което посочи намерението си да предприеме действия за принудително изпълнение срещу борсата.

В отговор на това на 24 април Coinbase заведе дело срещу SEC, като поиска разяснения относно разпоредбите за криптовалутите.

Отхвърляйки всякакви планове за преместване, Армстронг коментира неотдавнашния подход на SEC към крипто и предположи, че негативната ѝ позиция може да е насочена към ограничаване на индустрията, а не към нейното регулиране.

Армстронг описа SEC като отклонение, особено поради председателя Гари Генслер, който по неизвестни причини прояви по-враждебно отношение към криптовалутите.

Според Армстронг съдебните дела, заведени от SEC, са били контрапродуктивни за американската крипто индустрия. Въпреки това той ги разглежда като възможност да се получи регулаторна яснота чрез съдебни решения.

Сравнявайки регулаторните среди на различните държави, Армстронг отбеляза, че понастоящем САЩ изостават. Той посочи всеобхватното крипто законодателство на Европейския съюз и приветливия подход на Обединеното кралство като примери за по-обмислени подходи към регулирането.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн спадна до под $27,000 – какво друго се случи на пазара?

По време на следобедната търговия в Азия в четвъртък Биткойн падна под $27,000. По подобен начин Етериум и повечето други криптовалути от топ 10, които не са стабилни, също отбелязаха спадове, въпреки че като цяло реализираха седмични печалби. 

юни 2, 2023 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.