Home

Биткойн: BRC-20 токените вече надхвърлят $900 милиона

09.05.2023 10:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: BRC-20 токените вече надхвърлят $900 милиона

Стойността на токените, генерирани в мрежата на Биткойн с помощта на протокола Ordinals, надхвърли $900 милиона, което показва бързия растеж на нов вид актив в рамките на блокчейна.

Меме монетата Ordi е водеща в категорията BRC-20 с обща приблизителна стойност, надхвърляща $500 милиона, въз основа на данни от brc-20.io и Ordspace. От началото на април нейната стойност отбеляза астрономически скок от 22,500%, като нарасна от $0.11 до $25, задвижвана от настоящата тенденция на меме монетите.

Повечето токени, разработени с помощта на стандарта BRC-20 в мрежата на Биткойн, са меме монети, подобно на токените ERC-20, които се намират в блокчейна на Етериум. Изобретен от Кейси Родармор през януари, протоколът Ordinals позволява индексирането и наблюдението на всяко сатоши, представляващо най-малката единица Биткойн, в цялата мрежа.

Понастоящем Ordi има пазарна капитализация от $525 милиона, като предлагането на токени е 21 милиона. Наскоро той стана достъпен за търговия на Gate.io, отбелязвайки първия път, когато централизирана борса за криптовалути регистрира този виден BRC-20 токен.

Други мемe активи на Биткойн, като Meme, Domo и Nals, изостават от Ordi в пазарния сегмент на BRC-20, като индивидуалните им пазарни капитализации варират от $8 до $20 милиона.

Какво представлява протоколът на Ordinals в Биткойн?

Протоколът Ordinals дава възможност на разработчиците да идентифицират по уникален начин и да присвояват файлове на всеки сатоши в мрежата на Биткойн – процес, известен като “инскрипция” (inscription).

Този механизъм положи основите за създаването както на заменяеми токени, като токените BRC-20, така и на незаменяеми токени (NFT), които често се използват за представяне на дигитални произведения на изкуството.

Докато основният екип на Ordinals разработваше метод за генериране на NFT на Биткойн, друг разработчик, известен като “Domo”, представи през март експериментален стандарт за токени, наречен BRC-20.

Имплементацията на протокола Ordinals позволява създаването на заменяеми токени като Ordi чрез свързване на конкретни файлове със сатоши. В резултат на това се наблюдава забележителен ръст в броя на токените, произведени в мрежата на Биткойн с помощта на протокола Ordinals.

В рамките на кратък период от време бяха генерирани над 11,000 токена, което доведе до значително увеличение на ежедневните транзакции в мрежата на Биткойн. Според доклад на The Block мрежата е реализирала рекордно висок брой транзакции – 534,000. Вследствие на това мрежовите такси са претърпели значителен скок през изминалата седмица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Големи количества Биткойн отиват към борсите – каква е причината?

Напоследък се наблюдава ръст на Биткойн наличноститена борсите, като по данни на Glassnode през последния месец на борсите са прехвърлени около 64,000 BTC, което се равнява на около $4.1 милиарда.

19.07.2024 11:30 1мин. четене

Биткойн: Ще бъде ли обявен от Тръмп за стратегически резерв на САЩ?

Говори се, че бившият президент и настоящ кандидат за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп ще обяви Биткойн за „стратегически резервен актив“ на крипто конференция в Нашвил по-късно този месец. Този потенциален ход може да отбележи значителна промяна във финансовата стратегия на САЩ.

19.07.2024 10:00 2мин. четене

Приключи ли корекцията в цената на Биткойн?

Крипто стратег, който точно прогнозира корекцията преди халвинга, сега смята, че BTC навлиза във възходящ тренд.

19.07.2024 9:30 1мин. четене

Биткойн ще достигне $110,000 при следващото голямо рали

Очаква се водещата криптовалута да достигне $110,000 при следващото си голямо рали въпреки продължаващите опасения за тенденцията на „по-ниски върхове и по-ниски дъна“ на BTC графиката.

19.07.2024 8:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.