НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: BRC-20 токените вече надхвърлят $900 милиона

май 9, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: BRC-20 токените вече надхвърлят $900 милиона

Стойността на токените, генерирани в мрежата на Биткойн с помощта на протокола Ordinals, надхвърли $900 милиона, което показва бързия растеж на нов вид актив в рамките на блокчейна.

Меме монетата Ordi е водеща в категорията BRC-20 с обща приблизителна стойност, надхвърляща $500 милиона, въз основа на данни от brc-20.io и Ordspace. От началото на април нейната стойност отбеляза астрономически скок от 22,500%, като нарасна от $0.11 до $25, задвижвана от настоящата тенденция на меме монетите.

Повечето токени, разработени с помощта на стандарта BRC-20 в мрежата на Биткойн, са меме монети, подобно на токените ERC-20, които се намират в блокчейна на Етериум. Изобретен от Кейси Родармор през януари, протоколът Ordinals позволява индексирането и наблюдението на всяко сатоши, представляващо най-малката единица Биткойн, в цялата мрежа.

Понастоящем Ordi има пазарна капитализация от $525 милиона, като предлагането на токени е 21 милиона. Наскоро той стана достъпен за търговия на Gate.io, отбелязвайки първия път, когато централизирана борса за криптовалути регистрира този виден BRC-20 токен.

Други мемe активи на Биткойн, като Meme, Domo и Nals, изостават от Ordi в пазарния сегмент на BRC-20, като индивидуалните им пазарни капитализации варират от $8 до $20 милиона.

Какво представлява протоколът на Ordinals в Биткойн?

Протоколът Ordinals дава възможност на разработчиците да идентифицират по уникален начин и да присвояват файлове на всеки сатоши в мрежата на Биткойн – процес, известен като “инскрипция” (inscription).

Този механизъм положи основите за създаването както на заменяеми токени, като токените BRC-20, така и на незаменяеми токени (NFT), които често се използват за представяне на дигитални произведения на изкуството.

Докато основният екип на Ordinals разработваше метод за генериране на NFT на Биткойн, друг разработчик, известен като “Domo”, представи през март експериментален стандарт за токени, наречен BRC-20.

Имплементацията на протокола Ordinals позволява създаването на заменяеми токени като Ordi чрез свързване на конкретни файлове със сатоши. В резултат на това се наблюдава забележителен ръст в броя на токените, произведени в мрежата на Биткойн с помощта на протокола Ordinals.

В рамките на кратък период от време бяха генерирани над 11,000 токена, което доведе до значително увеличение на ежедневните транзакции в мрежата на Биткойн. Според доклад на The Block мрежата е реализирала рекордно висок брой транзакции – 534,000. Вследствие на това мрежовите такси са претърпели значителен скок през изминалата седмица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.