НАЧАЛО Други

Германските инвеститори все по-оптимистични за възстановяването на икономиката

15.05.2024 5:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Германските инвеститори все по-оптимистични за възстановяването на икономиката

Настроенията на инвеститорите по отношение на икономиката на Германия се повишиха за десети пореден месец, което показва нарастващ оптимизъм за възстановяване след повече от година на бавен растеж.

Индексът на института ZEW се повиши до 47.1 през май спрямо 42.9 през април, надминавайки очакванията на анализаторите от 46.4 според проучване на Bloomberg. По същия начин индексът, измерващ текущите условия, надмина прогнозите.

Професор Ахим Вамбах, президент на ZEW, отбеляза: „Признаците за икономическо възстановяване се засилват, подкрепени от подобрените перспективи за цялата еврозона и Китай като жизненоважен експортен пазар.“ Той подчерта значително нарастване на оптимизма, особено в очакванията за вътрешното потребление, следван от секторите строителство и машини.

Последните проучвания показват по-добри перспективи за най-голямата икономика в Европа, особено в сектора на услугите. Очаква се потребителите, които се възползват от по-бавната инфлация и нарастващите доходи, да бъдат движеща сила зад очакваното възстановяване през тази година.

Въпреки това, продължаващата слабост в производствения сектор на Германия остава повод за безпокойство. Индустриалното производство отбеляза първия си спад от една година през март, докато поръчките неочаквано спаднаха.

Анализаторите предвиждат облекчение от намаляването на лихвените проценти от страна на Европейската централна банка, въпреки че ефектът от тях може да се реализира напълно по-късно през годината. Освен това надеждите се възлагат на глобалното търсене за увеличаване на германския износ на фона на тези икономически промени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.