НАЧАЛО Блокчейн

Германска банка влиза на крипто пазара с нови блокчейн облигации

07.05.2024 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Германска банка влиза на крипто пазара с нови блокчейн облигации

Германската държавна банка за развитие Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) е готова да издаде първата си дигитална облигация, базирана на блокчейн, с което бележи значителна стъпка в интегрирането на крипто технологиите във финансовия пейзаж.

Както съобщи Bloomberg, KfW вече успешно пусна дигитална облигация като ценна книга в централния регистър в съответствие с германския Закон за електронните ценни книжа (eWpG). Сега институцията се подготвя да въведе облигация, базирана на блокчейн, за да привлече по-широк спектър от инвеститори.

Прегръщане на дигиталния подход

Финансовият експерт Тим Армбрустер изрази оптимизъм относно ползите от дигитализацията по отношение на повишената ефективност и мащабируемост. Осъзнавайки тези предимства, KfW се стреми да използва блокчейн технологията, за да рационализира и подобри процеса на емитиране на облигации.

В навечерието на сделката KfW планира да участва в дискусии в продължение на няколко седмици, за да запознае европейските институционални инвеститори с предстоящото предлагане. Този подход ще предостави на инвеститорите достатъчно време да разберат и оценят възможностите, които предоставя базираната на блокчейн облигация. Union Investment, опитен инвеститор в крипто активи, е определен за водещ в това начинание.

Въпреки че емисията на облигации ще бъде в дигитален формат, KfW възнамерява да продължи да обработва плащанията с помощта на традиционните платежни системи. Предвижда се сделката да бъде финализирана през лятото на тази година.

Информация от анонимен източник

За улесняване на облигационната емисия са привлечени няколко реномирани финансови институции. DZ Bank, Deutsche Bank, LBBW и Bankhaus Metzler ще изпълняват функциите на съвместни партньори, които ще наблюдават процеса. Базираната във Франкфурт финтех фирма Cashlink Technologies GmbH ще действа като регистратор на криптоактивите.

Въпреки че конкретни подробности относно облигациите остават неразкрити, анонимен източник, запознат с въпроса, разкри, че минималният размер се предвижда да бъде €100 милиона ($108 милиона). Предвижда се падежът на облигациите да настъпи през декември 2025 г., което ще осигури на инвеститорите предварително определен инвестиционен график.

Инициативата на KfW съвпада с неотдавнашното навлизане на JPMorgan на крипто пазара, където блокчейн технологията бе използвана за предлагане на общински облигации на инвеститорите. Това развитие подчерта нарастващото признаване на потенциала на блокчейн да трансформира традиционните финансови операции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Основателят на Polkadot коментира бъдещото приемане на блокчейн

Създателят на блокчейна за оперативна съвместимост Polkadot (DOT), Гавин Ууд, изтъкна критичен случай на употреба, необходим за масовото приемане на технологията.

20.05.2024 23:00 2 мин. четене

Ripple отправиха предупреждение за квантовите изчисления

Ripple сподели съобщение от математика Масимилиано Сала, който изрази загриженост относно заплахите, които квантовите изчисления представляват за блокчейн криптирането.

20.05.2024 21:00 2 мин. четене

Световната банка стартира нова блокчейн инициатива

Световната банка, официално известна като Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР), въведе дигитална облигация в CHF. Тази облигация ще използва DLT за сетълменти в швейцарски франкове.

20.05.2024 9:30 2 мин. четене

Децентрализиранта борса ShibaSwap премина през голяма актуализация

ShibaSwap, децентрализираният обмен в рамките на екосистемата Shiba Inu, значително се модернизира, като премина към блокчейна Shibarium.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.