НАЧАЛО Крипто Крими

FTX: Ще има ли разследване на главата на SEC?

ноември 18, 2022 11:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX: Ще има ли разследване на главата на SEC?

Уебсайтът на адвоката на Ripple Джон Дийтън има приложение за петиции, а читателите призовават Конгреса да разгледа подозрителни обстоятелства.

Почти 4,000 души са използвали приложението за петиции CryptoLaw, за да поискат от Конгреса да разследва “действията на ръководителя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ Гари Генслер в измамата FTX”, твърди организацията в туит. 

Уебсайтът CryptoLaw се управлява от адвоката Джон Дийтън, който представлява Ripple срещу SEC и често допринася за публичната дискусия по случая. 

Петицията гласи:

Появиха се доказателства, които доказват, че Генслер се е срещал с […] [главния изпълнителен директор на FTX] Сам Банкман-Фрид, преди фалита на FTX на стойност $14 милиарда. Членовете на Конгреса вече бяха информирани, че Генслер е работил с Банкман-Фрид, за да даде на FTX регулаторна свобода, докато огромната измама се е случвала точно под носа на SEC. 

[…] Време е за пълно разследване от страна на Конгреса на ролята на Генслер в една от най-големите финансови измами в американската история.

Предполагаемите връзки на Генслер с фалиралата FTX и Банкман-Фрид започнаха да привличат вниманието веднага след като проблемите на борсата станаха публично достояние. 

Представителят на републиканците Том Емър, който отдавна е привърженик на криптовалутите, написа на 10 ноември в Twitter, че “в докладите до моя офис се твърди, че [Генслер] е помагал на SBF и FTX да работят върху правни вратички, за да получат регулаторен монопол.”


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: FTX: За клиентите вероятно няма да има обезщетение


Емър не уточнява източника или естеството на докладите, на които се позовава, но медиите посочват 45-минутна среща на 23 март между старши съветника Аманда Фишър и старши съветника Кори Фрейър от SEC и представители на борсата IEX и FTX, включително самия SBF. По-късно FTX инвестира в борсата IEX.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Нова тенденция сред крипто хаковете – крадците връщат откраднатите средства

Според неотдавнашен доклад на TRM Labs, компания занимаваща се с блокчейн разузнаване, през първото тримесечие на 2023 г. от крипто проекти са откраднати приблизително $400 милиона при серия от 40 атаки. Това бележи значителен спад от 70% в сравнение със същия период на 2022 г.

май 24, 2023 20:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.