НАЧАЛО Крипто Крими

FTX: Ще има ли разследване на главата на SEC?

18.11.2022 11:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX: Ще има ли разследване на главата на SEC?

Уебсайтът на адвоката на Ripple Джон Дийтън има приложение за петиции, а читателите призовават Конгреса да разгледа подозрителни обстоятелства.

Почти 4,000 души са използвали приложението за петиции CryptoLaw, за да поискат от Конгреса да разследва “действията на ръководителя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ Гари Генслер в измамата FTX”, твърди организацията в туит. 

Уебсайтът CryptoLaw се управлява от адвоката Джон Дийтън, който представлява Ripple срещу SEC и често допринася за публичната дискусия по случая. 

Петицията гласи:

Появиха се доказателства, които доказват, че Генслер се е срещал с […] [главния изпълнителен директор на FTX] Сам Банкман-Фрид, преди фалита на FTX на стойност $14 милиарда. Членовете на Конгреса вече бяха информирани, че Генслер е работил с Банкман-Фрид, за да даде на FTX регулаторна свобода, докато огромната измама се е случвала точно под носа на SEC. 

[…] Време е за пълно разследване от страна на Конгреса на ролята на Генслер в една от най-големите финансови измами в американската история.

Предполагаемите връзки на Генслер с фалиралата FTX и Банкман-Фрид започнаха да привличат вниманието веднага след като проблемите на борсата станаха публично достояние. 

Представителят на републиканците Том Емър, който отдавна е привърженик на криптовалутите, написа на 10 ноември в Twitter, че “в докладите до моя офис се твърди, че [Генслер] е помагал на SBF и FTX да работят върху правни вратички, за да получат регулаторен монопол.”


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: FTX: За клиентите вероятно няма да има обезщетение


Емър не уточнява източника или естеството на докладите, на които се позовава, но медиите посочват 45-минутна среща на 23 март между старши съветника Аманда Фишър и старши съветника Кори Фрейър от SEC и представители на борсата IEX и FTX, включително самия SBF. По-късно FTX инвестира в борсата IEX.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Местят основателят на FTX във Федерален затвор в Калифорния

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд, известен като СБФ, е преместен от Metropolitan Detention Center (MDC) в Бруклин във федерален затвор в Калифорния, въпреки молбата му да остане в Ню Йорк по време на процеса на обжалване.

24.05.2024 3:00 2 мин. четене

Арестуваха американец, откраднал $1.3 милиона чрез измами и крипто схема

Томас Джон Сфрага, мъж от Ню Йорк, известен също като „Ти Джей Стоун“, се призна за виновен по обвинения в измама, която е ощетила жертвите с общо $1.3 милиона.

22.05.2024 12:30 1 мин. четене

Хакер е създал GALA токени за над $200 милиона след пробив на сигурността

Gala Games, популярен проект в пространството на Web3 игрите, претърпя сериозен пробив в сигурността на 20 май.

22.05.2024 1:00 2 мин. четене

Бум на измамните реклами в социалните мрежи, предупреждава създателя на Dogecoin

Били Маркъс, създателят на Dogecoin, известен като „Shibetoshi Nakamoto“, изрази загриженост във връзка с увеличаването на броя на измамните реклами в социалните медии и призова за по-силна защита на потребителите на криптовалути срещу измами и злонамерен софтуер.

21.05.2024 22:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.