НАЧАЛО Крипто Крими

FTX: Ще има ли разследване на главата на SEC?

ноември 18, 2022 11:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX: Ще има ли разследване на главата на SEC?

Уебсайтът на адвоката на Ripple Джон Дийтън има приложение за петиции, а читателите призовават Конгреса да разгледа подозрителни обстоятелства.

Почти 4,000 души са използвали приложението за петиции CryptoLaw, за да поискат от Конгреса да разследва „действията на ръководителя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ Гари Генслер в измамата FTX“, твърди организацията в туит. 

Уебсайтът CryptoLaw се управлява от адвоката Джон Дийтън, който представлява Ripple срещу SEC и често допринася за публичната дискусия по случая. 

Петицията гласи:

Появиха се доказателства, които доказват, че Генслер се е срещал с […] [главния изпълнителен директор на FTX] Сам Банкман-Фрид, преди фалита на FTX на стойност $14 милиарда. Членовете на Конгреса вече бяха информирани, че Генслер е работил с Банкман-Фрид, за да даде на FTX регулаторна свобода, докато огромната измама се е случвала точно под носа на SEC. 

[…] Време е за пълно разследване от страна на Конгреса на ролята на Генслер в една от най-големите финансови измами в американската история.

Предполагаемите връзки на Генслер с фалиралата FTX и Банкман-Фрид започнаха да привличат вниманието веднага след като проблемите на борсата станаха публично достояние. 

Представителят на републиканците Том Емър, който отдавна е привърженик на криптовалутите, написа на 10 ноември в Twitter, че „в докладите до моя офис се твърди, че [Генслер] е помагал на SBF и FTX да работят върху правни вратички, за да получат регулаторен монопол.“


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: FTX: За клиентите вероятно няма да има обезщетение


Емър не уточнява източника или естеството на докладите, на които се позовава, но медиите посочват 45-минутна среща на 23 март между старши съветника Аманда Фишър и старши съветника Кори Фрейър от SEC и представители на борсата IEX и FTX, включително самия SBF. По-късно FTX инвестира в борсата IEX.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери представящи се за Robinhood се опитаха да разпространят фалшив токен

Хакери проникнаха в профилите на Robinhood в социалните мрежи с цел да разпространят фалшив токен наречен RBH в Binance Smart Chain (BSC).

януари 27, 2023 11:07 1 мин. четене

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене

SEC също обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets

Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets, при което от платформата бяха откраднати криптоактиви на стойност $116 милиона.

януари 22, 2023 19:24 2 мин. четене