Home

Genesis Digital Assets е поредната Биткойн майнинг компания, която се гласи за IPO в САЩ

04.07.2024 11:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Genesis Digital Assets е поредната Биткойн майнинг компания, която се гласи за IPO в САЩ

Фирма за добив на Биткойн, подкрепяна от Сам Банкман-Фрийд, основателят на FTX, проучва възможността за първично публично предлагане (IPO) в САЩ.

Bloomberg съобщава, че Genesis Digital Assets, подкрепена от Alameda Research, работи със съветници по потенциалното публично листване в САЩ.

Компанията, която стартира през 2014 г., започна мащабни операции в Китай, но се премести в САЩ след крипто забраната през 2021 г. По време на този преход компанията набра $550 милиона.

Между 2021 и 2022 г. Alameda Research инвестира над $1 милиард в Genesis Digital Assets преди срива на FTX и последвалите правни проблеми на Банкман-Фрийд.

През април 2022 г. Genesis Digital Assets е оценена на $5.5 милиарда според вътрешна бележка на компанията. Сривът на FTX през ноември 2022 г. обаче доведе до значителен спад на цените в целия сектор на дигиталните активи, както и до оценката на компанията.

Въпреки предизвикателствата, Genesis Digital Assets продължава да се движи напред, като планира да стартира предварителен кръг на финансиране през следващите седмици, подчертавайки своята устойчивост и ангажимент за растеж в крипто пространството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.