НАЧАЛО Други

Galaxy Digital на Майк Новограц с 40% ръст на приходите през Q1 на 2024 година

16.05.2024 2:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Galaxy Digital на Майк Новограц с 40% ръст на приходите през Q1 на 2024 година

Galaxy Digital отчете високи резултати за първото тримесечие на 2024 г., като нетните приходи нараснаха до $422 милиона, отбелязвайки 40% увеличение спрямо предходното тримесечие. Този скок е подхранван от рекордни приходи от такси за добив и управление.

Майнинг операциите на компанията постигнаха забележителен успех, генерирайки приходи от $31.5 милиона, което е значително увеличение от 69% спрямо предходното тримесечие. Този ръст се дължи основно на разширяването на добивния капацитет, като управляваният хашрейт достигна 5.7 екзахаша в секунда. През тримесечието Galaxy доби 373 BTC при средна цена от по-малко от $19,500.

Управлението на активи също се очертава като силно представящо се, като таксите за управление и представяне достигнаха рекордните $17.8 милиона, което представлява забележително 113% увеличение спрямо предходното тримесечие.

През януари Galaxy Digital си сътрудничи с Invesco, за да пусне спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ. Разширявайки предложенията си на европейския пазар, през април компанията представи две борсово търгувани стоки (ETC) за Биткойн и Етериум в партньорство с DWS Group.

Търговските операции отчитат приходи в размер на $66 милиона, което се дължи на 78% увеличение, свързано основно с печалбите от деривати и положителните движения в цените на активите. Средният размер на кредитния портфейл на Galaxy нарасна до $664 милиона.

Управляваните активи на Galaxy нараснаха до приблизително $7.8 милиарда към 31 март, отбелязвайки значително увеличение от 219% на годишна база и скок от 50% спрямо предходното тримесечие. Освен това собственият капитал на компанията отбеляза ръст, достигайки $2.2 милиарда, което е с 22% повече спрямо предходното тримесечие.

Активите под залог също отбелязаха увеличение, удвоявайки се до $1.5 милиарда през първото тримесечие, тъй като Galaxy има за цел да се превърне във втория по големина валидатор в Solana мрежата. За да подобри допълнително дейността си, през април компанията привлече финансиране в размер на приблизително $125 милиона. Galaxy планира да използва този капитал, за да укрепи инфраструктурата на своето съоръжение за добив Helios в Западен Тексас, като планира да увеличи мощността си до 800 мегавата, след като получи одобрение за такова разширяване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.