НАЧАЛО Алткойни

FTX започва разпродажбата на криптовалути – ето кои токени са застрашени

ноември 16, 2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX започва разпродажбата на криптовалути – ето кои токени са застрашени

След приключването на съдебния процес срещу Сам Банкман-Фрийд през октомври приключи един етап от пътя на FTX. Задачата на екипа по несъстоятелността обаче продължава и след този момент.

Постигнат е значителен напредък във възстановяването на изгубените активи, въпреки че FTX все още не е изплатила пълна компенсация на клиентите, засегнати от нейния упадък. За да постигне това, FTX възнамерява да продава криптовалути на стойност около $100 милиона седмично, докато не успее да изплати адекватно обезщетенията на около един милион кредитори.

Докато този план е в ход, остава възможна потенциална намеса от страна на регулаторни органи като Комисията за ценни книжа и фондови борси (SEC), както се видя в случая с фалита на Voyager Digital.

Тази стратегия предизвиква въпроса: кои криптовалути биха могли да бъдат най-силно засегнати от седмичната продажба на активи на стойност $100 милиона?

Solana (SOL) първоначално може да бъде подложена на натиск за понижаване, тъй като FTX държи около 10% от общото предлагане на SOL, надхвърлящо $3.3 милиарда, което го прави най-голямата сума под формата на криптовалута на фалиралата борса.

BTC и ETH съставляват втория и третия по големина дял на FTX, оценени съответно на $742 милиона и $226 милиона. Въпреки това продажбата на тези криптовалути, които представляват около 0.1% от общото им предлагане в обращение, може да не наруши значително пазара.

Aptos (APT) и XRP също са сред основните криптовалути, свързани с плановете на FTX, с притежавани съответно около $180 милиона и $143 милиона.

Въпреки че концепцията за значителна компания, която разтоварва криптовалута на стойност $100 милиона седмично, може да звучи тревожно, неотдавнашната продажба на FTX на Solana предполага, че въздействието ѝ върху цените на криптовалутите може да бъде ограничено.

По подобен начин продажбата от страна на правителството на САЩ на 49,000 BTC, иззети от нелегалният пазаар Silk Road през 2021 и 2022 г., предизвика опасения за въздействие върху цените, но имаше минимален ефект върху пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

Въпреки забележителния ръст на Биткойн от септември насам, тези алтернативни криптовалути показват още по-силни ценови движения. Въпросът е: могат ли те да надминат печалбите на BTC през декември?

декември 2, 2023 16:00 2 мин. четене

Прогноза за Solana: Може ли алткойнът да надмине Етериум?

В следващата фаза на пазарната експанзия се очаква Solana (SOL) да достигне 10% от Етериум (ETH), според InvestAnswers.

декември 2, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.