НАЧАЛО Други

Илон Мъск с остри коментари за директора на FTX

14.11.2022 16:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск с остри коментари за директора на FTX

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск коментира кризата на криптоборсата FTX и нейния основател Сам Банкман-Фрийд. 

Милиардерът сподели впечатлението си от Банкман-Фрийд, който е в центъра на предполагаемото присвояване на средства на клиенти.

Според съобщенията в Twitter пространството (Twitter space) Мъск е казал на над 60,000 слушатели, че първоначално не е бил чувал за Банкман-Фрийд, но когато е имал възможност да говори с него, нещо не му се е сторило наред.

Взаимодействието на Мъск с Банкман-Фрийд се е съсредоточило върху сделката за придобиване на Twitter, към която основателят на FTX е проявил интерес. 

Ако трябва да бъда честен, никога не бях чувал за него. […] Но след това един тон хора, които ми казаха, [че] той разполага с огромни суми пари, които иска да инвестира в сделката за Twitter. 

И аз говорих с него около половин час. Знам, че [нещо ми се стори като да не е наред]. Като че ли той е [позьор] – това беше впечатлението ми.

На 11 ноември в Twitter Илон Мъск добави, че въпреки похвалите на основните играчи в индустрията за Банкман-Фрийд, той остава скептичен по отношение на потенциала му да се справи със сделката. 

Тогава си казах, че всички, включително големите инвестиционни банки, говореха за него, сякаш ходи по вода и има зилион долара. И това не беше моето впечатление. 

[…] Нещо не е наред, а той няма капитал и не може да се справи. Това беше моята прогноза.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстоят още 40-50% спад за алткойните, твърди анализатор


Предвид заплахата от по-нататъшна корекция Мъск подчерта, че крипто пространството ще остане, но призова инвеститорите да съхраняват активите си в студено хранилище, а не на борси. 

Мисля, че вероятно има бъдеще за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и DOGE. Не мога да говоря за останалите. Но ако имате един от тези трите [актива] в студен портфейл и извън борса, мисля, че всичко ще бъде наред.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.