НАЧАЛО Други

Илон Мъск с остри коментари за директора на FTX

ноември 14, 2022 16:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск с остри коментари за директора на FTX

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск коментира кризата на криптоборсата FTX и нейния основател Сам Банкман-Фрийд. 

Милиардерът сподели впечатлението си от Банкман-Фрийд, който е в центъра на предполагаемото присвояване на средства на клиенти.

Според съобщенията в Twitter пространството (Twitter space) Мъск е казал на над 60,000 слушатели, че първоначално не е бил чувал за Банкман-Фрийд, но когато е имал възможност да говори с него, нещо не му се е сторило наред.

Взаимодействието на Мъск с Банкман-Фрийд се е съсредоточило върху сделката за придобиване на Twitter, към която основателят на FTX е проявил интерес. 

Ако трябва да бъда честен, никога не бях чувал за него. […] Но след това един тон хора, които ми казаха, [че] той разполага с огромни суми пари, които иска да инвестира в сделката за Twitter. 

И аз говорих с него около половин час. Знам, че [нещо ми се стори като да не е наред]. Като че ли той е [позьор] – това беше впечатлението ми.

На 11 ноември в Twitter Илон Мъск добави, че въпреки похвалите на основните играчи в индустрията за Банкман-Фрийд, той остава скептичен по отношение на потенциала му да се справи със сделката. 

Тогава си казах, че всички, включително големите инвестиционни банки, говореха за него, сякаш ходи по вода и има зилион долара. И това не беше моето впечатление. 

[…] Нещо не е наред, а той няма капитал и не може да се справи. Това беше моята прогноза.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстоят още 40-50% спад за алткойните, твърди анализатор


Предвид заплахата от по-нататъшна корекция Мъск подчерта, че крипто пространството ще остане, но призова инвеститорите да съхраняват активите си в студено хранилище, а не на борси. 

Мисля, че вероятно има бъдеще за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и DOGE. Не мога да говоря за останалите. Но ако имате един от тези трите [актива] в студен портфейл и извън борса, мисля, че всичко ще бъде наред.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене