НАЧАЛО Други

FTX и родителите на Сам Банкман-Фрийд са купили имоти за $121 милиона

ноември 22, 2022 22:16 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX и родителите на Сам Банкман-Фрийд са купили имоти за $121 милиона

На фона на срива на крипто борсата FTX, нейният основател Сам Банкман-Фрийд, неговите родители, както и част от ръководителите на компанията са закупили поне 19 имота за близо $121 милиона на Бахамите.

Сред разхитителните покупки на борсата ще открием луксозни къщи на брега на морето, включително седем имота в скъпа курортна общност, наречена „Албани“, на стойност почти $72 милиона. Въпросните имоти са били придобити в рамките на последните 2 години.

В имотния регистър се разкрива и друг имот, който е с достъп до плажа в затворената общност Олд Форт Бей като собственици са посочени родителите на Банкман-Фрийд, професорите по право от Станфордския университет Джоузеф Банкман и Барбара Фрийд. В един от документите с дата 15 юни се казва, че имотът е предназначен за ползване като „ваканционен дом“.

Въпреки че е известно, че FTX и нейните служители са купили недвижими имоти на Бахамските острови, където са установили централата си през септември 2021 г., документите за собственост, показват за първи път мащаба на тяхната покупка и планираното използване на част от недвижимите имоти.

Банкман-Фрийд е заявил пред Reuters, че е живял в къща с още девет колеги. За служителите си той е казал, че FTX осигурява безплатна храна и „вътрешнофирмена услуга, подобна на Uber“, за обиколка на острова.

Най-скъпата придобивка е пентхаус за $30 милиона в Албани, курорт, където обикновено Тайгър Уудс е домакин на голф турнир всяка година. Документите за собствеността на мезонета са с дата 17 март и са подписани от Райън Саламе, президент на FTX Property. От тях се разбира, че служи като „жилище за ключов персонал“.

Други покупки включват три сгради в One Cable Beach, крайбрежна резиденция в Ню Провидънс, които струват между $950,000 и $2 милиона и са закупени от Нишад Синг – бивш ръководител във FTX, Гари Уанг, съосновател на FTX, и Сам Банкман-Фрийд.

В портфолиото има и два имота, притежание на FTX Property, предназначени за търговска употреба. Единият от тях е комплекс от къщи на стойност $8.55 милиона, който е служил като централа на FTX. Другият е парцел от 4.95 акра на брега. Там е трябвало да бъде създаден още един офис на крипто борсата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Робърт Кийосаки: Продължавам да вярвам в Биткойн въпреки FTX


Централата на FTX сега е необитаема като дори информационните табели са премахнати. Парцелът, който е струвал $4.5 милиона също стои празен.

Охранител заяви, че служителите не са се върнали в централата, след като са я напуснали по-рано този месец.

Сривът на FTX, една от най-големите борси за криптовалути в света, остави около 1 милион кредитори изправени пред загуби в размер на милиарди долари. Reuters съобщи, че Банкман-Фрид тайно е използвал $10 милиарда средства на клиенти, за да подкрепи търговския си бизнес и че поне $1 милиард от тези депозити са изчезнали.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене