НАЧАЛО Други

FTX и родителите на Сам Банкман-Фрийд са купили имоти за $121 милиона

ноември 22, 2022 22:16 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX и родителите на Сам Банкман-Фрийд са купили имоти за $121 милиона

На фона на срива на крипто борсата FTX, нейният основател Сам Банкман-Фрийд, неговите родители, както и част от ръководителите на компанията са закупили поне 19 имота за близо $121 милиона на Бахамите.

Сред разхитителните покупки на борсата ще открием луксозни къщи на брега на морето, включително седем имота в скъпа курортна общност, наречена “Албани”, на стойност почти $72 милиона. Въпросните имоти са били придобити в рамките на последните 2 години.

В имотния регистър се разкрива и друг имот, който е с достъп до плажа в затворената общност Олд Форт Бей като собственици са посочени родителите на Банкман-Фрийд, професорите по право от Станфордския университет Джоузеф Банкман и Барбара Фрийд. В един от документите с дата 15 юни се казва, че имотът е предназначен за ползване като “ваканционен дом”.

Въпреки че е известно, че FTX и нейните служители са купили недвижими имоти на Бахамските острови, където са установили централата си през септември 2021 г., документите за собственост, показват за първи път мащаба на тяхната покупка и планираното използване на част от недвижимите имоти.

Банкман-Фрийд е заявил пред Reuters, че е живял в къща с още девет колеги. За служителите си той е казал, че FTX осигурява безплатна храна и “вътрешнофирмена услуга, подобна на Uber”, за обиколка на острова.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от The Listed Real Estate (@thelistedofficial)

Най-скъпата придобивка е пентхаус за $30 милиона в Албани, курорт, където обикновено Тайгър Уудс е домакин на голф турнир всяка година. Документите за собствеността на мезонета са с дата 17 март и са подписани от Райън Саламе, президент на FTX Property. От тях се разбира, че служи като „жилище за ключов персонал“.

Други покупки включват три сгради в One Cable Beach, крайбрежна резиденция в Ню Провидънс, които струват между $950,000 и $2 милиона и са закупени от Нишад Синг – бивш ръководител във FTX, Гари Уанг, съосновател на FTX, и Сам Банкман-Фрийд.

В портфолиото има и два имота, притежание на FTX Property, предназначени за търговска употреба. Единият от тях е комплекс от къщи на стойност $8.55 милиона, който е служил като централа на FTX. Другият е парцел от 4.95 акра на брега. Там е трябвало да бъде създаден още един офис на крипто борсата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Робърт Кийосаки: Продължавам да вярвам в Биткойн въпреки FTX


Централата на FTX сега е необитаема като дори информационните табели са премахнати. Парцелът, който е струвал $4.5 милиона също стои празен.

Охранител заяви, че служителите не са се върнали в централата, след като са я напуснали по-рано този месец.

Сривът на FTX, една от най-големите борси за криптовалути в света, остави около 1 милион кредитори изправени пред загуби в размер на милиарди долари. Reuters съобщи, че Банкман-Фрид тайно е използвал $10 милиарда средства на клиенти, за да подкрепи търговския си бизнес и че поне $1 милиард от тези депозити са изчезнали.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск отново стана най-богатия човек на планетата, но за кратко

В четвъртък Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, си върна позицията на най-богатия човек в света, като изпревари Бернар Арно, председател на LVMH.

юни 9, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Шефът на Terraform Labs може да изтърпи присъдата си както в САЩ, така и Южна Корея

Според високопоставен южнокорейски прокурор съоснователят и главен изпълнителен директор на Terraform Labs, До Куон, е изправен пред потенциални правни последствия в САЩ и Южна Корея.

юни 8, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.