НАЧАЛО Други

FTX ще продаде дялове в Anthropic на стойност $884 милиона

26.03.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX ще продаде дялове в Anthropic на стойност $884 милиона

Фалиралата крипто борса FTX, е започналa процедура за продажба на по-голямата част от собствеността си в Anthropic, както е посочено в правна документация.

Сред кандидатите за купувач, ATIC Third International Investment Company се очертава като основен претендент, който се ангажира с близо $500 милиона за 16 милиона акции. Принадлежността на ATIC към Mubadala, свързана с правителството на Абу Даби, подчертава значението на тази сделка.

Освен това Jane Street проявява интерес към придобиване на акции на стойност близо $100 милиона, а “определени фондове, управлявани от Fidelity Management & Research Company LLC“, ще си осигурят около 1.5 милиона акции за над $44 милиона.

Първоначално закупен от FTX под ръководството на бившия главен изпълнителен директор Сам Банкман-Фрийд за $500 милиона през 2021 г., делът на Anthropic понастоящем представлява около 8% от авоарите на компанията. Възразяващите срещу продажбата са длъжни да представят своите притеснения до 1 април, както е посочено в документите, подадени на 22 март.

Експоненциалният растеж на AI компанията значително увеличи стойността на дела на FTX, който се очаква да надхвърли $1 милиард въз основа на оценка от 2023 г. По-ранните намерения, изразени в съдебните документи от длъжниците на FTX, показваха планове за стратегическа ликвидация на “всички или части от акциите на Anthropic” в подходящи моменти, за да се максимизира възвръщаемостта и да се подпомогне изплащането на дълга.

След одобрение от съдията по несъстоятелността по-рано тази година FTX получи разрешение да продаде своя дял в Anthropic. Използвайки приходите от продажбата на акциите, FTX има за цел да изпълни изцяло финансовите си задължения към клиентите.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доларът засенчва всички останали валути през 2024 година

Няколко нововъзникващи икономики в Азия, Африка и Латинска Америка започнаха да полагат усилия за намаляване на зависимостта си от щатския долар с цел да отслабят неговия световен статут на резервна валута.

19.04.2024 19:36 2 мин. четене

Топ 3 AI акции, които може да са по-добра инвестиция от криптовалутите

Пазарът на криптовалути не веднъж е демонстрирал потенциала си за повишаване на стойността на портфейлите на инвеститорите.

19.04.2024 18:00 2 мин. четене

Икономиката на Китай надмина очакванията за първото тримесечие на 2024 година

Според публикуваните във вторник правителствени данни китайската икономика е надхвърлила очакванията през първото тримесечие на годината, повлияна от политиките за стимулиране и увеличеното търсене.

19.04.2024 16:00 2 мин. четене

Какво мисли съоснователят на PayPal за въздействието на изкуствения интелект

Питър Тийл, известен като съосновател на PayPal и видна фигура в технологичната индустрия, неотдавна изрази загриженост относно въздействието на изкуствения интелект (AI) върху различни умения.

19.04.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.