НАЧАЛО Други

FTX иска да ликвидира $1.4 милиарда от дяловете си в AI гигант

04.02.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX иска да ликвидира $1.4 милиарда от дяловете си в AI гигант

Изпадналата в несъстоятелност борса за криптовалути FTX работи активно за ликвидиране активите си, по-специално на дела си от 7.84% във AI компанията Anthropic.

Тази продажба, оценявана на над един милиард долара, представлява ключов компонент от цялостната стратегия на FTX за преминаване през предизвикателствата на нейния фалит, осигурявайки лъч надежда за кредиторите, въвлечени във финансовите сътресения.

В официален ход FTX официално поиска от съда по несъстоятелността одобрение да пристъпи към продажбата на своя дял в Anthropic – обещаващ стартъп с изкуствен интелект, който бележи значителен ръст в технологичната индустрия. Молбата включва предложение за съкращаване на периода на преговорите за продажбата, като се цели съдебно заседание, насрочено за 22 февруари.

Този ускорен подход се счита за изключително важен за FTX, която сега е под ръководството на Джон Рей III, който пое контрола от бившия главен изпълнителен директор Сам Банкман-Фрийд в условията на финансов спад на борсата.

Според съдебните документи, представени от FTX, делът на борсата в Anthropic възлиза на 7.84%, което подчертава неотложността на бърз и ефективен процес на продажба, за да се оптимизира възвръщаемостта за кредиторите на дружеството.

Предложените методи за продажба на акциите, независимо дали чрез търг или частна продажба, подчертават пресметливия подход на FTX за ефективно управление на производството по несъстоятелност.

Anthropic, призната за своя новаторски принос в сектора на изкуствения интелект, може да се похвали с оценка от приблизително $18 милиарда през декември 2023 г. Тази оценка предполага, че делът на FTX ще бъде оценен на около $1.4 милиарда – значителен актив, който е от ключово значение за уреждане на вземанията на кредиторите, засегнати от несъстоятелността на борсата.

Юридическият екип на FTX подчерта значението на запазването на поверителността по отношение на референтната цена на акциите, твърдейки, че публичното оповестяване би могло да компрометира получаването на най-изгодните оферти за дела на Anthropic. Този подход подчертава ангажимента на FTX да осигури най-добрия възможен резултат за своите кредитори чрез стратегическата продажба.

Продажбата на дела на FTX в Anthropic има значително значение за кредиторите на борсата в затруднение и носи по-широки последици както за индустрията на криптовалутите, така и за индустрията на изкуствения интелект. Потенциалната инжекция от над един милиард долара в резултат на продажбата може да се отрази на целия пазар, като повлияе на възприятията и укрепи доверието на инвеститорите в двата сектора.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

3 акции от портфолиото на милиардера Уорън Бъфет, които да следите

Уорън Бъфет, известната фигура в сферата на фондовите пазари, не се нуждае от представяне. Той е широко известен със своя значителен и разнообразен инвестиционен портфейл, който включва различни акции.

05.03.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС ще задмине Запада по икономическа сила според президента на Русия

По време на неотдавнашна реч пред Федералното събрание на Русия президента Владимир Путин изтъкна една забележителна тенденция.

05.03.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.