Home

FTX предполагаемо са работили без лиценз във Великобритания

20.09.2022 15:13 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX предполагаемо са работили без лиценз във Великобритания

Британският висш финансов регулатор Financial Conduct Authority (FCA) издаде предупреждение за борсата за криптовалути FTX, която работи в Обединеното кралство без разрешение. 

Британският орган за финансов надзор (FCA) публикува в петък на своя уебсайт предупреждение относно крипто борсата FTX.

Регулаторният орган представи подробна информация:

Смятаме, че тази компания може да предоставя финансови услуги или продукти в Обединеното кралство без наше разрешение.

FCA обясни, че FTX не е оторизирана, но е насочена към инвеститорите в Обединеното кралство. Фирмите, които извършват специфични дейности с крипто активи в Обединеното кралство, трябва да спазват изменените “Правила за пране на пари, финансиране на тероризма и трансфер на средства от сорта на информация на изпращач” и да се регистрират в британския орган.

Финансовият регулатор заяви:

Няма да имате достъп до Службата на финансовия омбудсман и няма да бъдете защитени от Схемата за компенсиране на финансовите услуги (FSCS), така че е малко вероятно да получите парите си обратно, ако нещата се объркат.

Те добавиха :

Почти всички фирми и физически лица, които предлагат, промотират или продават финансови услуги или продукти в Обединеното кралство, трябва да бъдат оторизирани или регистрирани от нас.

FTX се опитва да разшири дейността си в Европа. Компанията създаде FTX Europe през март и заяви, че е получила одобрение от Кипърската комисия по ценни книжа и борси (CySEC).

През май правителството на Обединеното кралство очерта плановете си за подкрепа на приемането на криптовалути и потвърди ангажимента си да регулира стабилните монети.

Бившият канцлер на държавната хазна Риши Сунак заяви през април: 

Моята амбиция е да превърна Обединеното кралство в световен център за технологиите, свързани с крипто активи, а мерките, които очертахме днес, ще помогнат да се гарантира, че фирмите могат да инвестират, да въвеждат иновации и да разширяват дейността си в тази страна.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : FTX влиза в партньорство с GameStop


По подобен начин се изказа бившият му колега Джон Глен. Той изяви желание, Англия да стане глобаелн център за стартиране и мащабиране на крипто компании.

Плановете на правителството в областта на криптовалутите обаче може да се променaт при новия министър-председател Лиз Тръс.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Крипто застъпник настоява за регулации преди президентските избори в САЩ

Артър Хейс, видна фигура в крипто сферата, отправя предупреждение, че фокусът върху благоприятните за криптовалутите политики може да отслабне след приключването на изборите през 2024 г.

21.07.2024 18:00 1мин. четене

Южна Корея стартира нов закон за защита на виртуалните активи

Южнокорейската комисия за финансови услуги (FSC) въведе нов закон, насочен към засилване на защитата на потребителите на виртуални активи, който влиза в сила от 19 юли.

21.07.2024 9:30 1мин. четене

ЕС актуализира правилата за класификация на криптовалутите в рамките на MiCA

Европейският съюз обяви нови правила за класифициране на дигиталните активи и криптовалутите съгласно Регламента за пазарите на крипто активите (MiCA).

19.07.2024 21:30 1мин. четене

Аржентина въвежда нов закон за регулиране на крипто пазара

Аржентина се насочва към регулиране на бързо разрастващия се сектор на криптовалутите с нов закон, чиято цел е да се справи с прането на пари и други рискове.

19.07.2024 11:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.