НАЧАЛО Регулации

FTX предполагаемо са работили без лиценз във Великобритания

септември 20, 2022 15:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX предполагаемо са работили без лиценз във Великобритания

Британският висш финансов регулатор Financial Conduct Authority (FCA) издаде предупреждение за борсата за криптовалути FTX, която работи в Обединеното кралство без разрешение. 

Британският орган за финансов надзор (FCA) публикува в петък на своя уебсайт предупреждение относно крипто борсата FTX.

Регулаторният орган представи подробна информация:

Смятаме, че тази компания може да предоставя финансови услуги или продукти в Обединеното кралство без наше разрешение.

FCA обясни, че FTX не е оторизирана, но е насочена към инвеститорите в Обединеното кралство. Фирмите, които извършват специфични дейности с крипто активи в Обединеното кралство, трябва да спазват изменените “Правила за пране на пари, финансиране на тероризма и трансфер на средства от сорта на информация на изпращач” и да се регистрират в британския орган.

Финансовият регулатор заяви:

Няма да имате достъп до Службата на финансовия омбудсман и няма да бъдете защитени от Схемата за компенсиране на финансовите услуги (FSCS), така че е малко вероятно да получите парите си обратно, ако нещата се объркат.

Те добавиха :

Почти всички фирми и физически лица, които предлагат, промотират или продават финансови услуги или продукти в Обединеното кралство, трябва да бъдат оторизирани или регистрирани от нас.

FTX се опитва да разшири дейността си в Европа. Компанията създаде FTX Europe през март и заяви, че е получила одобрение от Кипърската комисия по ценни книжа и борси (CySEC).

През май правителството на Обединеното кралство очерта плановете си за подкрепа на приемането на криптовалути и потвърди ангажимента си да регулира стабилните монети.

Бившият канцлер на държавната хазна Риши Сунак заяви през април: 

Моята амбиция е да превърна Обединеното кралство в световен център за технологиите, свързани с крипто активи, а мерките, които очертахме днес, ще помогнат да се гарантира, че фирмите могат да инвестират, да въвеждат иновации и да разширяват дейността си в тази страна.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : FTX влиза в партньорство с GameStop


По подобен начин се изказа бившият му колега Джон Глен. Той изяви желание, Англия да стане глобаелн център за стартиране и мащабиране на крипто компании.

Плановете на правителството в областта на криптовалутите обаче може да се променaт при новия министър-председател Лиз Тръс.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Япония ще позволи използването на криптовалути за публично финансиране

Японското правителство одобри стартъпи, които могат да използват криптовалутни токени като алтернативно средство за публично финансиране, различно от традиционния фондов пазар.

септември 16, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.