НАЧАЛО Регулации

FTX предполагаемо са работили без лиценз във Великобритания

септември 20, 2022 15:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX предполагаемо са работили без лиценз във Великобритания

Британският висш финансов регулатор Financial Conduct Authority (FCA) издаде предупреждение за борсата за криптовалути FTX, която работи в Обединеното кралство без разрешение. 

Британският орган за финансов надзор (FCA) публикува в петък на своя уебсайт предупреждение относно крипто борсата FTX.

Регулаторният орган представи подробна информация:

Смятаме, че тази компания може да предоставя финансови услуги или продукти в Обединеното кралство без наше разрешение.

FCA обясни, че FTX не е оторизирана, но е насочена към инвеститорите в Обединеното кралство. Фирмите, които извършват специфични дейности с крипто активи в Обединеното кралство, трябва да спазват изменените „Правила за пране на пари, финансиране на тероризма и трансфер на средства от сорта на информация на изпращач“ и да се регистрират в британския орган.

Финансовият регулатор заяви:

Няма да имате достъп до Службата на финансовия омбудсман и няма да бъдете защитени от Схемата за компенсиране на финансовите услуги (FSCS), така че е малко вероятно да получите парите си обратно, ако нещата се объркат.

Те добавиха :

Почти всички фирми и физически лица, които предлагат, промотират или продават финансови услуги или продукти в Обединеното кралство, трябва да бъдат оторизирани или регистрирани от нас.

FTX се опитва да разшири дейността си в Европа. Компанията създаде FTX Europe през март и заяви, че е получила одобрение от Кипърската комисия по ценни книжа и борси (CySEC).

През май правителството на Обединеното кралство очерта плановете си за подкрепа на приемането на криптовалути и потвърди ангажимента си да регулира стабилните монети.

Бившият канцлер на държавната хазна Риши Сунак заяви през април: 

Моята амбиция е да превърна Обединеното кралство в световен център за технологиите, свързани с крипто активи, а мерките, които очертахме днес, ще помогнат да се гарантира, че фирмите могат да инвестират, да въвеждат иновации и да разширяват дейността си в тази страна.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : FTX влиза в партньорство с GameStop


По подобен начин се изказа бившият му колега Джон Глен. Той изяви желание, Англия да стане глобаелн център за стартиране и мащабиране на крипто компании.

Плановете на правителството в областта на криптовалутите обаче може да се променaт при новия министър-председател Лиз Тръс.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Великобритания: Трябва ли да са забранени крипто продуктите за инвеститорите на дребно?

Регулаторите, вземащи политически решения във Великобритания не са единодушни по въпроса дали продажбата, пускането на пазара и разпространението на деривати и борсово търгувани облигации (ETN), свързани с криптовалути трябва да останат забранени за инвеститорите на дребно.

януари 26, 2023 13:30 2 мин. четене

Франция гласува за задължително лицензиране на крипто фирмите

След като в продължение на седмици френски служители призоваваха за по-строга крипторегулация във Франция, във вторник вечерта в Националното събрание на страната ще бъде гласуван нов регулаторен режим за криптофирмите.

януари 25, 2023 17:31 3 мин. четене

Ню Йорк предприема мерки за затягане на крипто регулациите

Финансовият регулатор на щата Ню Йорк се готви да публикува нови насоки, които имат за цел да предотвратят още един срив като този на FTX.

януари 24, 2023 21:05 2 мин. четене

Япония ще одобри определени стабилни монети до средата на 2023 г.

Все още няма възможност да се разбере дали стабилните монети, обезпечени с щатски долари ще бъдат разрешени в Япония до юни 2023 г., заяви FSA.

януари 24, 2023 18:26 2 мин. четене