НАЧАЛО Други

FTX влиза в партньорство с GameStop

септември 8, 2022 15:10 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX влиза в партньорство с GameStop

Обявено бе партньорство между GameStop Corp. и FTX US, чрез което повече клиенти на GameStop ще имат достъп до общността и пазарите за дигитални активи на FTX.

В съобщението се подчертава, че GameStop ще започне да предлага подаръчни карти на FTX в няколко свои магазина в допълнение към работата с FTX по нови инициативи за електронна търговия и онлайн маркетинг.

Финансовите условия на партньорството обаче засега остават поверителни.

Магазините за търговия на дребно могат да разширят обхвата на дигиталните предложения

С това сделката е и важна стъпка за FTX US, тъй като миналия месец тя регистрира стотици компании, за да диверсифицира продуктовото си портфолио от виртуална валута към традиционни активи. Ето защо партньорството може да бъде и на път FTX да стане продавач в магазините на GameStop на по-широк фронт. Шефът на борса Сам Банкман-Фрийд и неговият регулаторен екип са се срещнали със съветника по политиката на Белия дом Шарлот Буташ по същото време, когато тя разширява дейността си в чужбина.

Навлизането на GameStop в тази област беше посочено от публикуването на нова възможност за работа за анализатор по сигурността, квалифициран в областта на криптовалутите и NFT, миналата година. Сега сделката разширява предишните набези на GameStop в областта на NFT, които включваха създаването на портфейл за дигитални активи през юни и стартирането на пазар за NFT през юли, въпреки по-широкия спад на пазара.

Това се случи, след като GameStop, търговец на дребно, по-известен с продажбата на физически игри, пусна новия портфейл като разширение за браузър, за да позволи на потребителите да купуват, продават, търгуват и държат NFT в допълнение към голямо разнообразие от криптовалути в бета версия още през май. След това портфейлът се зае да се конкурира с добре познатия портфейл MetaMask, който може да се свързва с NFT пазари и също е наличен като разширение за браузър.

GameStop намалява разходите, но отчита загуби през второто тримесечие

През юли GameStop разкри и агресивна стратегия за „премахване на излишните разходи“, за да инвестира в дигиталния фронт. Компанията отстрани главния си финансов директор Майк Рекуперо и предприе съкращаване на персонала по същото време.

На 7 септември GameStop съобщи, че тримесечните продажби са намалели, а загубите са се увеличили. Главният изпълнителен директор Мат Фърлонг заяви в разговора с инвеститорите, че „нашият път към превръщането ни в по-диверсифициран и технологично ориентиран бизнес очевидно е свързан с риск и ще отнеме време. Въпреки това вярваме, че GameStop е много по-силен бизнес, отколкото беше преди 18 месеца.“

През второто тримесечие общите продажби на компанията намаляха от $1.18 милиарда през същото тримесечие на миналата година до $1.14 милиарда през второто фискално тримесечие, което приключи на 30 юли. В сравнение със загубата от $61.6 милиона година по-рано, загубите ѝ се увеличиха до $108.7 милиона.

В края на тримесечието тя разполагаше с $908.9 милиона в парични средства и парични еквиваленти, а материалните запаси бяха нараснали до $734.8 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене