НАЧАЛО Други

FTX влиза в партньорство с GameStop

септември 8, 2022 15:10 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX влиза в партньорство с GameStop

Обявено бе партньорство между GameStop Corp. и FTX US, чрез което повече клиенти на GameStop ще имат достъп до общността и пазарите за дигитални активи на FTX.

В съобщението се подчертава, че GameStop ще започне да предлага подаръчни карти на FTX в няколко свои магазина в допълнение към работата с FTX по нови инициативи за електронна търговия и онлайн маркетинг.

Финансовите условия на партньорството обаче засега остават поверителни.

Магазините за търговия на дребно могат да разширят обхвата на дигиталните предложения

С това сделката е и важна стъпка за FTX US, тъй като миналия месец тя регистрира стотици компании, за да диверсифицира продуктовото си портфолио от виртуална валута към традиционни активи. Ето защо партньорството може да бъде и на път FTX да стане продавач в магазините на GameStop на по-широк фронт. Шефът на борса Сам Банкман-Фрийд и неговият регулаторен екип са се срещнали със съветника по политиката на Белия дом Шарлот Буташ по същото време, когато тя разширява дейността си в чужбина.

Навлизането на GameStop в тази област беше посочено от публикуването на нова възможност за работа за анализатор по сигурността, квалифициран в областта на криптовалутите и NFT, миналата година. Сега сделката разширява предишните набези на GameStop в областта на NFT, които включваха създаването на портфейл за дигитални активи през юни и стартирането на пазар за NFT през юли, въпреки по-широкия спад на пазара.

Това се случи, след като GameStop, търговец на дребно, по-известен с продажбата на физически игри, пусна новия портфейл като разширение за браузър, за да позволи на потребителите да купуват, продават, търгуват и държат NFT в допълнение към голямо разнообразие от криптовалути в бета версия още през май. След това портфейлът се зае да се конкурира с добре познатия портфейл MetaMask, който може да се свързва с NFT пазари и също е наличен като разширение за браузър.

GameStop намалява разходите, но отчита загуби през второто тримесечие

През юли GameStop разкри и агресивна стратегия за “премахване на излишните разходи”, за да инвестира в дигиталния фронт. Компанията отстрани главния си финансов директор Майк Рекуперо и предприе съкращаване на персонала по същото време.

На 7 септември GameStop съобщи, че тримесечните продажби са намалели, а загубите са се увеличили. Главният изпълнителен директор Мат Фърлонг заяви в разговора с инвеститорите, че “нашият път към превръщането ни в по-диверсифициран и технологично ориентиран бизнес очевидно е свързан с риск и ще отнеме време. Въпреки това вярваме, че GameStop е много по-силен бизнес, отколкото беше преди 18 месеца.”

През второто тримесечие общите продажби на компанията намаляха от $1.18 милиарда през същото тримесечие на миналата година до $1.14 милиарда през второто фискално тримесечие, което приключи на 30 юли. В сравнение със загубата от $61.6 милиона година по-рано, загубите ѝ се увеличиха до $108.7 милиона.

В края на тримесечието тя разполагаше с $908.9 милиона в парични средства и парични еквиваленти, а материалните запаси бяха нараснали до $734.8 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.