НАЧАЛО Други

FTX получи лиценз за инвестиционен посредник в Кипър

септември 18, 2022 19:44 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX получи лиценз за инвестиционен посредник в Кипър

Крипто борсата FTX заяви, че европейското му подразделение е получило лиценз да работи като инвестиционен посредник в региона.

Комисията за ценни книжа и фондови борси на Кипър предостави лиценза за инвестиционен посредник в страната, според изявление, публикувано в четвъртък. 

„Осигуряването на този лиценз в Европейския съюз е важна стъпка в постигането на целта ни да се превърнем в една от най-регулираните борси в света“, каза в изявлението главният изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрид.

Лицензът изисква европейското подразделение да отговаря на стандартите, посочени в директивата MiFID II на Европейския съюз, включително тези за отделяне и защита на средствата на клиентите, прозрачност на бизнеса и капиталова адекватност, съобщи компанията. 

Кипърският лиценз позволява на платформата да обслужва цялото Европейско икономическо пространство, което включва ЕС, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия. FTX твърди, че е единствената крипто борса, която предоставя пълен набор от борсови услуги в рамките на пълен лиценз по MiFID II.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: CEO-то на Binance похвали насоките на САЩ за цифровите активи


FTX стартира европейското си подразделение през март. Основната база на FTX Europe е в Швейцария, а филиалите са в Дубай и Кипър, като последният обслужва Европейското икономическо пространство.

Патрик Грун, ръководител на FTX Europe, заяви в интервю през март, че целта на компанията е да се превърне в топ крипто борсата в региона. По това време той заяви, че FTX планира амбициозна маркетингова програма, която ще включва платени реклами в социалните медии и спонсорство на музикални фестивали.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Кредиторите подкрепят плана за реструктуриране на CoinFlex

Кредиторите на CoinFlex подкрепиха плановете за преструктуриране на крипто борсата в първите часове на гласуването.

септември 26, 2022 8:05 1 мин. четене

Краят е тук, предупреждава Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки – авторът на книгата за лични финанси „Богат татко, беден татко“ – отново сподели коментари за влошените икономически обстоятелства. 

септември 25, 2022 19:49 1 мин. четене

Пентагонът ще търси заплахи за националната сигурност в крипто пространството

Според доклад, публикуван в петък от The Washington Post, Пентагонът, централата на Министерството на отбраната на САЩ, е стартирал нова програма за преглед на различни криптовалути и определяне на заплахите, които те могат да представляват за националната сигурност.

септември 25, 2022 14:26 1 мин. четене

Какво може да сложи края на крипто зимата, според Чарлз Хоскинсън

Създателят на Cardano (ADA) твърди, че е открил катализатора, който ще сложи край на крипто зимата и ще предизвика масивно рали в цялата индустрия.

септември 25, 2022 11:55 1 мин. четене