НАЧАЛО Други

FTX получи лиценз за инвестиционен посредник в Кипър

септември 18, 2022 19:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX получи лиценз за инвестиционен посредник в Кипър

Крипто борсата FTX заяви, че европейското му подразделение е получило лиценз да работи като инвестиционен посредник в региона.

Комисията за ценни книжа и фондови борси на Кипър предостави лиценза за инвестиционен посредник в страната, според изявление, публикувано в четвъртък. 

“Осигуряването на този лиценз в Европейския съюз е важна стъпка в постигането на целта ни да се превърнем в една от най-регулираните борси в света”, каза в изявлението главният изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрид.

Лицензът изисква европейското подразделение да отговаря на стандартите, посочени в директивата MiFID II на Европейския съюз, включително тези за отделяне и защита на средствата на клиентите, прозрачност на бизнеса и капиталова адекватност, съобщи компанията. 

Кипърският лиценз позволява на платформата да обслужва цялото Европейско икономическо пространство, което включва ЕС, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия. FTX твърди, че е единствената крипто борса, която предоставя пълен набор от борсови услуги в рамките на пълен лиценз по MiFID II.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: CEO-то на Binance похвали насоките на САЩ за цифровите активи


FTX стартира европейското си подразделение през март. Основната база на FTX Europe е в Швейцария, а филиалите са в Дубай и Кипър, като последният обслужва Европейското икономическо пространство.

Патрик Грун, ръководител на FTX Europe, заяви в интервю през март, че целта на компанията е да се превърне в топ крипто борсата в региона. По това време той заяви, че FTX планира амбициозна маркетингова програма, която ще включва платени реклами в социалните медии и спонсорство на музикални фестивали.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Kraken стартира нова услуга за търговия с акции

Съобщава се, че през 2024 г. борсата за криптовалути Kraken ще представи нова услуга за търговия с акции.

септември 28, 2023 13:00 2 мин. четене

Големият проблем, пред който е изправен фондовия пазар

На Уолстрийт се очаква намаляване на прогнозите за корпоративните печалби, което от своя страна може да се отрази на пазара на акции.

септември 28, 2023 11:00 2 мин. четене

Най-голямата заплаха за световната икономика според JPMorgan

В неотдавнашно интервю Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, изрази загриженост относно готовността на световната икономика за потенциален сценарий на повишаване на основните лихвени проценти на Федералния резерв до 7%.

септември 28, 2023 10:00 2 мин. четене

Илон Мъск и глобалното влияние на един от най-ценните кадри на САЩ

Много бизнес лидери изживяват целия си живот, без да участват в международни инциденти. Илон Мъск обаче се оказа в центъра на два такива инцидента само за този месец.

септември 28, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.