НАЧАЛО Други

FTX получи лиценз за инвестиционен посредник в Кипър

септември 18, 2022 19:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX получи лиценз за инвестиционен посредник в Кипър

Крипто борсата FTX заяви, че европейското му подразделение е получило лиценз да работи като инвестиционен посредник в региона.

Комисията за ценни книжа и фондови борси на Кипър предостави лиценза за инвестиционен посредник в страната, според изявление, публикувано в четвъртък. 

„Осигуряването на този лиценз в Европейския съюз е важна стъпка в постигането на целта ни да се превърнем в една от най-регулираните борси в света“, каза в изявлението главният изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрид.

Лицензът изисква европейското подразделение да отговаря на стандартите, посочени в директивата MiFID II на Европейския съюз, включително тези за отделяне и защита на средствата на клиентите, прозрачност на бизнеса и капиталова адекватност, съобщи компанията. 

Кипърският лиценз позволява на платформата да обслужва цялото Европейско икономическо пространство, което включва ЕС, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия. FTX твърди, че е единствената крипто борса, която предоставя пълен набор от борсови услуги в рамките на пълен лиценз по MiFID II.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: CEO-то на Binance похвали насоките на САЩ за цифровите активи


FTX стартира европейското си подразделение през март. Основната база на FTX Europe е в Швейцария, а филиалите са в Дубай и Кипър, като последният обслужва Европейското икономическо пространство.

Патрик Грун, ръководител на FTX Europe, заяви в интервю през март, че целта на компанията е да се превърне в топ крипто борсата в региона. По това време той заяви, че FTX планира амбициозна маркетингова програма, която ще включва платени реклами в социалните медии и спонсорство на музикални фестивали.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase глобени с $3.6 милиона

Coinbase, водещата борса за криптовалути, базирана в САЩ, получи санкция в размер на $3.6 милиона от Нидерландксата централна банка (DNB) за това, че не е получила съответната регистрация, преди да започне да предоставя крипто услуги в страната.

януари 26, 2023 18:00 2 мин. четене

FTX публикува пълен списък на своите кредитори

Публикуван е пълен списък на кредиторите, на които управляваната от Сам Банкман-Фрийд фалирала криптоборса – FTX дължи пари.

януари 26, 2023 12:23 2 мин. четене

Крипто и блокчейн решават ключов проблем, твърди комисар на SEC

Kомисар в Комисията по ценни книжа и борси (SEC), заяви, че след ужасната година участниците в сектора трябва да си спомнят какво всъщност представлява криптовалутата.

януари 26, 2023 11:37 2 мин. четене

BlockFi ще продава майнинг оборудването си, за да покрива дългове

Изглежда, че вече несъществуващата компания за криптовалутни заеми BlockFi възнамерява да се освободи от дългове на стойност около $160 милиона, които са гарантирани от около 68,000 машини за добив на Биткойн, като част от процесите за подаване на молба за защита от фалит.

януари 26, 2023 9:11 2 мин. четене