Home

FTX получи лиценз за инвестиционен посредник в Кипър

18.09.2022 19:44 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX получи лиценз за инвестиционен посредник в Кипър

Крипто борсата FTX заяви, че европейското му подразделение е получило лиценз да работи като инвестиционен посредник в региона.

Комисията за ценни книжа и фондови борси на Кипър предостави лиценза за инвестиционен посредник в страната, според изявление, публикувано в четвъртък. 

“Осигуряването на този лиценз в Европейския съюз е важна стъпка в постигането на целта ни да се превърнем в една от най-регулираните борси в света”, каза в изявлението главният изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрид.

Лицензът изисква европейското подразделение да отговаря на стандартите, посочени в директивата MiFID II на Европейския съюз, включително тези за отделяне и защита на средствата на клиентите, прозрачност на бизнеса и капиталова адекватност, съобщи компанията. 

Кипърският лиценз позволява на платформата да обслужва цялото Европейско икономическо пространство, което включва ЕС, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия. FTX твърди, че е единствената крипто борса, която предоставя пълен набор от борсови услуги в рамките на пълен лиценз по MiFID II.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: CEO-то на Binance похвали насоките на САЩ за цифровите активи


FTX стартира европейското си подразделение през март. Основната база на FTX Europe е в Швейцария, а филиалите са в Дубай и Кипър, като последният обслужва Европейското икономическо пространство.

Патрик Грун, ръководител на FTX Europe, заяви в интервю през март, че целта на компанията е да се превърне в топ крипто борсата в региона. По това време той заяви, че FTX планира амбициозна маркетингова програма, която ще включва платени реклами в социалните медии и спонсорство на музикални фестивали.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Meta и Apple спират AI разработките в ЕС поради регулаторни опасения

Meta, следвайки примера на Apple, реши да спре пускането на нови функции с изкуствен интелект (AI) в Европейския съюз (ЕС) заради регулаторна несигурност.

19.07.2024 9:00 1мин. четене

BlockFi започва да връща средства на клиенти чрез Coinbase

Изпадналият в несъстоятелност крипто заемодател BlockFi се подготвя да върне средствата на своите клиенти този месец, като Coinbase ще се заеме с разпределението.

19.07.2024 8:00 2мин. четене

САЩ трябва да изчакат по-дълго преди да редуцират лихвените проценти – МВФ

На 18 юли Европейската централна банка (ЕЦБ) реши да запази основните си лихвени проценти непроменени, с което даде знак за пауза, насочена към преодоляване на продължаващите опасения за инфлацията.

19.07.2024 6:30 2мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън предполагаемо се оттегля от президентската надпревара

Президентската битка в САЩ между Джо Байдън и Доналд Тръмп може би върви към своя край.

19.07.2024 1:45 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.