НАЧАЛО Други

FTX предполагаемо хакнати за близо $400 милиона

ноември 12, 2022 14:35 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX предполагаемо хакнати за близо $400 милиона

Повече от $600 милиона в криптовалути напуснаха портфейлите на фалиралата крипто компания FTX късно в петък, без да има ясно обяснение защо.

Тъй като потокът от потребители започна да съобщава за внезапни спадове на салдата до $0, а анализаторите започнаха да проследяват милиони долари, които изглежда излизат от борсата, главният съветник на FTX Райн Милър публикува изявление в канала на компанията в Telegram.

FTX е хакната. Чатът е отворен. Не отивайте на сайта на FTX, тъй като може да изтеглите троянски коне. Обърнете внимание, че някои средства бяха изтеглени.

Милър също така публикува изявление в Twitter.

Разследваме аномалии с движенията на портфейлите, свързани с консолидирането на салдата на FTX на различни борси […] Ще споделим повече информация веднага щом разполагаме с такава.

В Twitter членовете на криптовалутната общност веднага предположиха, че средствата са били източени в рамките на някаква атака, като за доказателство посочиха факта, че някои от трансакциите изглежда включват бележки, съдържащи неприлични шеги и обиди, насочени към основателя на FTX Сам Банкман-Фрийд.

Други спекулират, че изтичането на средства може да е координирано от член на вътрешния кръг на Банкман-Фрийд като посочват, че едновременните и сложни хакерски атаки срещу FTX и FTX US са показателни за потенциална вътрешна работа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Този индикатор е на най-ниското си ниво в историята


Досега блокчейн анализаторът ZachXBT определи сумата на криптовалутите в движение на $383 милиона.

ZachXBT също така каза, че емитентът на стабилни монети Tether е включил в черния списък части от USDT, свързани с адреса, участващ в трансферите, който Etherscan вече е обозначил като „FTX Accounts Drainer“.

FTX също така съобщава на своите потребители, че всички нейни приложения са заразени със злонамерен софтуер.

Потребителите, които са се осмелили да влязат в потенциално заразената уеб страница, казват, че сега вече е невъзможно да го направят така или иначе.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене