Home

FTX предполагаемо хакнати за близо $400 милиона

12.11.2022 14:35 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX предполагаемо хакнати за близо $400 милиона

Повече от $600 милиона в криптовалути напуснаха портфейлите на фалиралата крипто компания FTX късно в петък, без да има ясно обяснение защо.

Тъй като потокът от потребители започна да съобщава за внезапни спадове на салдата до $0, а анализаторите започнаха да проследяват милиони долари, които изглежда излизат от борсата, главният съветник на FTX Райн Милър публикува изявление в канала на компанията в Telegram.

FTX е хакната. Чатът е отворен. Не отивайте на сайта на FTX, тъй като може да изтеглите троянски коне. Обърнете внимание, че някои средства бяха изтеглени.

Милър също така публикува изявление в Twitter.

Разследваме аномалии с движенията на портфейлите, свързани с консолидирането на салдата на FTX на различни борси […] Ще споделим повече информация веднага щом разполагаме с такава.

В Twitter членовете на криптовалутната общност веднага предположиха, че средствата са били източени в рамките на някаква атака, като за доказателство посочиха факта, че някои от трансакциите изглежда включват бележки, съдържащи неприлични шеги и обиди, насочени към основателя на FTX Сам Банкман-Фрийд.

Други спекулират, че изтичането на средства може да е координирано от член на вътрешния кръг на Банкман-Фрийд като посочват, че едновременните и сложни хакерски атаки срещу FTX и FTX US са показателни за потенциална вътрешна работа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Този индикатор е на най-ниското си ниво в историята


Досега блокчейн анализаторът ZachXBT определи сумата на криптовалутите в движение на $383 милиона.

ZachXBT също така каза, че емитентът на стабилни монети Tether е включил в черния списък части от USDT, свързани с адреса, участващ в трансферите, който Etherscan вече е обозначил като “FTX Accounts Drainer”.

FTX също така съобщава на своите потребители, че всички нейни приложения са заразени със злонамерен софтуер.

Потребителите, които са се осмелили да влязат в потенциално заразената уеб страница, казват, че сега вече е невъзможно да го направят така или иначе.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Камала Харис е готова за президентската надпревара: Какъв е планът ѝ?

Камала Харис може да се кандидатира за президент на Демократическата партия и да замени Джо Байдън. Тази промяна повдига въпроси относно нейните икономически политики и тяхното въздействие върху САЩ.

23.07.2024 21:00 2мин. четене

Доналд Тръмп отрече слуховете, че министър на финансите ще бъде директора на JPMorgan или BlackRock

Неотдавна в социалните мрежи се появиха слухове, че Доналд Тръмп иска да назначи Джейми Даймън от JPMorgan или Лари Финк от BlackRock за министър на финансите.

23.07.2024 19:45 1мин. четене

Глобиха най-големият копач на Биткойн (BTC) със $139 милиона

Marathon Digital Holdings, най-големият копач на Биткойн (BTC), листнат на NASDAQ, беше глобен със $139 милиона за нарушаване на споразумение.

23.07.2024 19:30 1мин. четене

Алткойн сезонът идва според експерт от екипа на Shiba Inu

Експертът по маркетинг в социалните медии на екипа на Shiba Inu (SHIB), известен на общността като “Lucie”, наскоро публикува туит, в който отправи оптимистично послание към поддръжниците на Shiba Inu.

23.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.