НАЧАЛО Други

FTX предполагаемо хакнати за близо $400 милиона

ноември 12, 2022 14:35 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX предполагаемо хакнати за близо $400 милиона

Повече от $600 милиона в криптовалути напуснаха портфейлите на фалиралата крипто компания FTX късно в петък, без да има ясно обяснение защо.

Тъй като потокът от потребители започна да съобщава за внезапни спадове на салдата до $0, а анализаторите започнаха да проследяват милиони долари, които изглежда излизат от борсата, главният съветник на FTX Райн Милър публикува изявление в канала на компанията в Telegram.

FTX е хакната. Чатът е отворен. Не отивайте на сайта на FTX, тъй като може да изтеглите троянски коне. Обърнете внимание, че някои средства бяха изтеглени.

Милър също така публикува изявление в Twitter.

Разследваме аномалии с движенията на портфейлите, свързани с консолидирането на салдата на FTX на различни борси […] Ще споделим повече информация веднага щом разполагаме с такава.

В Twitter членовете на криптовалутната общност веднага предположиха, че средствата са били източени в рамките на някаква атака, като за доказателство посочиха факта, че някои от трансакциите изглежда включват бележки, съдържащи неприлични шеги и обиди, насочени към основателя на FTX Сам Банкман-Фрийд.

Други спекулират, че изтичането на средства може да е координирано от член на вътрешния кръг на Банкман-Фрийд като посочват, че едновременните и сложни хакерски атаки срещу FTX и FTX US са показателни за потенциална вътрешна работа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Този индикатор е на най-ниското си ниво в историята


Досега блокчейн анализаторът ZachXBT определи сумата на криптовалутите в движение на $383 милиона.

ZachXBT също така каза, че емитентът на стабилни монети Tether е включил в черния списък части от USDT, свързани с адреса, участващ в трансферите, който Etherscan вече е обозначил като “FTX Accounts Drainer”.

FTX също така съобщава на своите потребители, че всички нейни приложения са заразени със злонамерен софтуер.

Потребителите, които са се осмелили да влязат в потенциално заразената уеб страница, казват, че сега вече е невъзможно да го направят така или иначе.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Слабата политика на Русия може да се окаже пагубна за икономиката

Според доклад на Руския център за макроикономически анализи и краткосрочни прогнози руската икономика е изправена пред предизвикателства, свързани с времето, в което политиците полагат усилия за ограничаване на инфлацията и стабилизиране на рублата.

септември 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Ще издържи ли САЩ на икономическите заплахи?

Икономиката на САЩ се сблъска с предизвикателства през тази година и сега е изправена пред съвкупност от потенциални опасности, които могат да доведат до по-голяма несигурност.

септември 25, 2023 13:00 3 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Топ 4 предизвикателства пред разширяването на БРИКС

През последните години се наблюдава засилване на геополитическото напрежение, което води до намаляване на усилията за сътрудничество, особено между големите държави.

септември 25, 2023 9:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.