НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Този индикатор е на най-ниското си ниво в историята

ноември 11, 2022 19:47 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Този индикатор е на най-ниското си ниво в историята

Кризата с ликвидността и свързаните с нея събития около борсата за криптовалути FTX разтърсиха целия криптосектор до основи, включително водещата криптовалута - Биткойн (BTC), която никога не е била по-слаба.

По-конкретно, графиката на индекса на относителната сила (RSI) на Биткойн демонстрира, че флагманската криптовалута достигна най-ниския в историята месечен отчет на индекса от 40.5, както отбеляза на 10 ноември известният псевдоанонимен експерт по крипто търговия “PlanB”.

Както се оказва, относителната сила на най-голямата криптовалута е спаднала под предишното си историческо дъно, което беше регистрирано през юни 2022 г., когато възлизаше на 43.7, почти 60% под месечната най-висока стойност.

Междувременно средносрочните притежатели на Биткойн, които са закупили токена преди три до шест месеца, изпращат своите BTC със засилени темпове, което представлява мечи сигнал, както потвърди анализатор на CryptoQuant на 11 ноември.

Пътят към възстановяването ще е дълъг

Към момента на публикуване Биткойн се бори да се задържи над нивото от $17,000 – като към момента на публикуване се търгува около $16,800 с 19% загуби за седмицата, като прави 2.7% загуби за деня.

В същото време друг псевдоанонимен анализатор, Moustache, отбеляза, че текущите ценови действия на Биткойн до момента са “само повторен мечи тест на юнските дъна” от $17,600.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) и фондовия пазар се възстановяват


В същото време възстановяването на Биткойн беше предизвикано от данните за индекса на потребителските цени (CPI) за октомври, които излязоха по-ниски от очакваното като инфлацията нарасна със 7.7% вместо очакваните 8% и по-ниско от септемврийското повишение на цените с 8.2%.

В резултат на това токените добавиха $15 милиарда към преди това спадащата си пазарна капитализация само за 15 минути след като резултатите от CPI станаха публични, спирайки спадовете, които подтискаха цените на криптовалутите в продължение на няколко дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога може да започне новия “суперцикъл” на Биткойн

Настоящият подем на пазара на криптовалути привлече интереса на анализатори и ентусиасти като “Doctor Profit”, който задълбочено познава циклите на растеж на Биткойн (BTC).

декември 10, 2023 20:00 1 мин. четене

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Близо $1 милиард в Биткойн се насочи към борсите – какво да очакваме?

Биткойн демонстрира положителен ръст в цената си през изминалата седмица, като в рамките на седем дни се повиши с повече от 13%.

декември 10, 2023 7:00 1 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.