НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Този индикатор е на най-ниското си ниво в историята

ноември 11, 2022 19:47 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Този индикатор е на най-ниското си ниво в историята

Кризата с ликвидността и свързаните с нея събития около борсата за криптовалути FTX разтърсиха целия криптосектор до основи, включително водещата криптовалута - Биткойн (BTC), която никога не е била по-слаба.

По-конкретно, графиката на индекса на относителната сила (RSI) на Биткойн демонстрира, че флагманската криптовалута достигна най-ниския в историята месечен отчет на индекса от 40.5, както отбеляза на 10 ноември известният псевдоанонимен експерт по крипто търговия „PlanB“.

Както се оказва, относителната сила на най-голямата криптовалута е спаднала под предишното си историческо дъно, което беше регистрирано през юни 2022 г., когато възлизаше на 43.7, почти 60% под месечната най-висока стойност.

Междувременно средносрочните притежатели на Биткойн, които са закупили токена преди три до шест месеца, изпращат своите BTC със засилени темпове, което представлява мечи сигнал, както потвърди анализатор на CryptoQuant на 11 ноември.

Пътят към възстановяването ще е дълъг

Към момента на публикуване Биткойн се бори да се задържи над нивото от $17,000 – като към момента на публикуване се търгува около $16,800 с 19% загуби за седмицата, като прави 2.7% загуби за деня.

В същото време друг псевдоанонимен анализатор, Moustache, отбеляза, че текущите ценови действия на Биткойн до момента са „само повторен мечи тест на юнските дъна“ от $17,600.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) и фондовия пазар се възстановяват


В същото време възстановяването на Биткойн беше предизвикано от данните за индекса на потребителските цени (CPI) за октомври, които излязоха по-ниски от очакваното като инфлацията нарасна със 7.7% вместо очакваните 8% и по-ниско от септемврийското повишение на цените с 8.2%.

В резултат на това токените добавиха $15 милиарда към преди това спадащата си пазарна капитализация само за 15 минути след като резултатите от CPI станаха публични, спирайки спадовете, които подтискаха цените на криптовалутите в продължение на няколко дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Хеширащата мощност расте – да очакваме ли разпродажба?

Въз основа на данните на CryptoQuant един наблюдател отбелязва, че когато хеширащата мощност на Биткойн регистрира нови върхове, какъвто е случаят в края на януари 2023 г., цените на монетите са склонни да се възстановяват, тъй като възходящият импулс отслабва.

януари 28, 2023 9:43 3 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Биткойн: Защо пътят до $100,000 може да е труден?

Неотдавнашният доклад на Goldman Sachs, в който Биткойн е обявен за най-добре представящия се актив през годината.

януари 28, 2023 7:02 3 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене