НАЧАЛО Други

FTX предлага 118% компенсация на кредиторите си

08.05.2024 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX предлага 118% компенсация на кредиторите си

FTX представи ново предложение, целящо да компенсира жертвите, засегнати от нейния фалит през 2022 г. Планът обещава да изплати всички вземания на кредиторите и да осигури „милиарди като компенсация за времевата стойност на техните инвестиции“.

Сред някои експерти обаче има опасения, че това може да се окаже недостатъчно.

Според изявление, публикувано на 7 май, фалиралата крипто борса твърди, че планът е в очакване на финализиране и одобрение от Съда по несъстоятелността на САЩ за окръг Делауеър. Съгласно предложението само кредиторите с вземания под $50,000 ще могат да се възползват от 118% възстановяване, което се очаква да покрие 98% от кредиторите на FTX по брой.

Въпреки положителния аспект на възстановяването на кредиторите, планът все пак не е достатъчен за някои от тях, тъй като ги възстановява въз основа на стойността на активите им към момента на обявяването на FTX в несъстоятелност през ноември 2022 г., а не по текущи пазарни цени – точка на спор сред някои кредитори.

Главният изпълнителен директор на FTX и главният директор по преструктурирането Джон Джей Рей III изрази задоволство от предложения план, като заяви, че той цели да върне 100% от сумите на вземанията по несъстоятелността плюс лихвите за неправителствените кредитори. Общата стойност, разпределена между кредиторите, се оценява на между $14.5 и $16.3 милиарда.

Очаква се предложеното изплащане да се осъществи в рамките на 60 дни след датата на влизане в сила на плана. В сектора обаче има критици, които твърдят, че кредиторите не са напълно компенсирани за загубите си, тъй като няма да получат средствата си въз основа на текущите пазарни цени.

Майк Белше, главен изпълнителен директор на BitGo, изрази недоволството си от предложението, като подчерта разликата между предложената компенсация и действителната пазарна стойност на активите.

Освен това FTX потвърди, че плановете ѝ за преструктуриране няма да включват подновяване на дейностите на самата крипто борса.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Министър-председателят на Япония призовава за реформи на капиталовите пазари

В сряда японският министър-председател Фумио Кишида направи публично обръщение, насочено към привличане на чуждестранни инвестиции, като обеща по-нататъшни реформи на капиталовите пазари и се застъпи за управлението на активи по време на реч пред събрание на глобални инвеститори в Токио.

22.05.2024 20:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.