НАЧАЛО Други

FTX похарчили десетки милиони за луксозни имоти на Бахамите

13.11.2022 10:52 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX похарчили десетки милиони за луксозни имоти на Бахамите

Фалиралата крипто борса FTX предполагаемо се е отдала на сериозни харчове в областта на недвижимите имоти тази година.

Установява се, че FTX Property Holdings е похарчила $74.2 милиона за имоти на Бахамите през 2022 г. По-голямата част от тези пари, $67.4 милиона, са отишли за обекти около Albany Bahamas, луксозен курорт с апартаменти в Ню Провидънс.

Освен това се споменава “покупка на кондоминиум в One Cable Beach за 2 милиона евро, направена директно от Сам Банкман-Фрийд в края на 2021 г.”. За справка, бахамският долар е обвързан с американския и поддържа паритет с него. One Cable Beach е още един луксозен комплекс с кондоминиуми на брега на морето.

FTX е известна с уникалната си общностна уредба на Бахамите, където колегите от екипа на фирмата и други компании, свързани с FTX, работят и живеят един до друг. Карибският луксозен оазис е поразителен като се има предвид ангажиментът на Банкман-Фрийд към ефективен алтруизъм и широко рекламираното безразличие към атрибутите на богатството.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сривът на FTX е добър за индустрията, твърди Майкъл Сейлър


Тези имоти са били закупени директно, а не под наем, което оставя без отговор въпроса какво се случва с този имот, когато е бил на компания, която на практика се закрива. FTX и група свързани с нея дружества също наскоро подадоха молби за защита от фалит, което прави неизплатените активи критична точка на спора за потребителите, които нямат достъп до своите средства. Сред тях са и служителите на FTX, за които се съобщава, че фирмата е оказала натиск да запазят спестяванията си на борсата.

Преди три дни Комисията по ценни книжа на Бахамските острови замрази активите на FTX Digital Market и назначи ликвидатор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Сериозен ръст на крипто хаковете и измамите в началото на 2024 година

През 2024 г. пазарът на криптовалути отбеляза значително увеличение на загубите, дължащи се на хакове и rug-pull измами, на обща стойност над $200 милиона в 32 инцидента, според неотдавнашен доклад на компанията за блокчейн сигурност Immunefi.

01.03.2024 21:21 2 мин. четене

Кога Великобритания ще успее да се измъкне от рецесията?

Икономиката на Обединеното кралство се бори с нежелания етикет на рецесия, тъй като е изправена пред непрекъснати предизвикателства.

01.03.2024 20:00 2 мин. четене

SEC започна разследване срещу главата на OpenAI

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) проучва вътрешната комуникация на главния изпълнителен директор на OpenAI Сам Олтман, след като миналата година управителният съвет временно го отстрани заради предполагаема липса на откритост.

01.03.2024 19:23 2 мин. четене

БРИКС: Новите членове могат да допринесат много за дедоларизацията

Неотдавнашните покани до Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства (ОАЕ) за участие в блока БРИКС предизвикаха дискусии за потенциални промени в глобалната валутна динамика.

01.03.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.