НАЧАЛО Други

FTX похарчили десетки милиони за луксозни имоти на Бахамите

ноември 13, 2022 10:52 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX похарчили десетки милиони за луксозни имоти на Бахамите

Фалиралата крипто борса FTX предполагаемо се е отдала на сериозни харчове в областта на недвижимите имоти тази година.

Установява се, че FTX Property Holdings е похарчила $74.2 милиона за имоти на Бахамите през 2022 г. По-голямата част от тези пари, $67.4 милиона, са отишли за обекти около Albany Bahamas, луксозен курорт с апартаменти в Ню Провидънс.

Освен това се споменава „покупка на кондоминиум в One Cable Beach за 2 милиона евро, направена директно от Сам Банкман-Фрийд в края на 2021 г.“. За справка, бахамският долар е обвързан с американския и поддържа паритет с него. One Cable Beach е още един луксозен комплекс с кондоминиуми на брега на морето.

FTX е известна с уникалната си общностна уредба на Бахамите, където колегите от екипа на фирмата и други компании, свързани с FTX, работят и живеят един до друг. Карибският луксозен оазис е поразителен като се има предвид ангажиментът на Банкман-Фрийд към ефективен алтруизъм и широко рекламираното безразличие към атрибутите на богатството.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сривът на FTX е добър за индустрията, твърди Майкъл Сейлър


Тези имоти са били закупени директно, а не под наем, което оставя без отговор въпроса какво се случва с този имот, когато е бил на компания, която на практика се закрива. FTX и група свързани с нея дружества също наскоро подадоха молби за защита от фалит, което прави неизплатените активи критична точка на спора за потребителите, които нямат достъп до своите средства. Сред тях са и служителите на FTX, за които се съобщава, че фирмата е оказала натиск да запазят спестяванията си на борсата.

Преди три дни Комисията по ценни книжа на Бахамските острови замрази активите на FTX Digital Market и назначи ликвидатор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Банкман-Фрийд бележи ранна победа в едно от делата срещу него

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд постигна ранна победа в дело, свързано със законите за ценните книжа в Тексас.

февруари 4, 2023 20:00 2 мин. четене

Chainalysis съкращава 5% от персонала си

Компанията за блокчейн анализи Chainalysis намали броя на служителите си, тъй като се реорганизира, за да се приспособи към предизвикателствата на крипто пазара.

февруари 4, 2023 18:00 1 мин. четене

Ripple са изключително уверени за изхода от делото срещу SEC

Ripple публикува актуална информация за съдебното дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, което обвинява компанията в продажба на XRP като нерегистрирана ценна книга.

февруари 4, 2023 17:00 2 мин. четене

100% ръст на акциите на MicroStrategy (MSTR)

Производителят на софтуер за бизнес анализи MicroStrategy закупи над 8,800 биткойна (BTC) по време на масовия срив, който пазарът на криптовалути претърпя през 2022 г., докато акциите му се увеличиха повече от два пъти от началото на годината.

февруари 4, 2023 16:00 2 мин. четене