НАЧАЛО Други

FTX напомня на скандала с Enron, твърди Лари Съмърс

ноември 16, 2022 17:37 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX напомня на скандала с Enron, твърди Лари Съмърс

Бившият финансов министър на САЩ Лари Съмърс сподели, че сривът на криптоборсата FTX много напомня на скандала с Enron.

Подобно на FTX, Enron беше фаворит на Уол Стрийт и се радваше на подкрепата на редица големи инвеститори.

В ново интервю за Bloomberg известният американски икономист каза, че имплозията на FTX вероятно е свързана не толкова със сложността на крипто регламентите, колкото с “някои много основни финансови принципи, които водят началото си от финансовите скандали, случили се в Древен Рим.”

Enron беше американска енергийна компания, която в своя пик бе оценена на $60 милиарда, преди да фалира в края на 2001 г. Тогава се разкри сложна мрежа от счетоводни измами във фирмата.

Съмърс направи следния коментар по отношение на Enron и FTX:

Смятам, че регулаторната общност трябва да си извади два извода от това: първо, ако имахме по-малко икономисти и количествени анализатори и повече съдебни счетоводители, мисля, че това щеше да ни помогне да открием какво се случва в държавите и в компаниите…

А другото е, че според мен трябва да въведем правило във всичко, което се отнася до финансите – всеки, който има нещо общо с тях на отговорна позиция, да отсъства изцяло от офиса, от телефона си, от всяко устройство и връзка със системата за една или две седмици непрекъснато всяка година. Подозирам, че това би било много полезно за по-ранното разкриване на някои от тези проблеми.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Робърт Кийосаки: Биткойн (BTC) ще се срине до $10,000


FTX придоби права за името на баскетболния стадион на Miami Heat, но според съобщенията отборът е прекъснал връзките си с компанията след фалита на борсата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на блокчейн протокол изчезва безследно

На 31 май екипът на мултиверижния протокол Multichain направи съобщение, в което заяви, че среща трудности да се свърже със своя главен изпълнителен директор, който е идентифициран само като “Zhaojun”.

юни 1, 2023 9:00 2 мин. четене

Google Bard: Бъдещ ценови потенциал на XRP

Едно от последните постижения в тази област е Google Bard, който вече се използва за генериране на прогнози за движението на цените на различни криптовалути.

юни 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Банката на Брикс емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана

Новата банка за развитие (NDB), създадена от страните от БРИКС, успешно емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана ($1.2 милиарда) на китайския междубанков пазар на облигации.

юни 1, 2023 6:00 2 мин. четене

Binance предполагаемо в процес на съкращения

Множество източници са потвърдили пред WuBlockchain, че една от най-големите крипто борси в света, Binance, е започнала съкращения на персонала, въпреки че точният процент на съкращенията остава неясен.

май 31, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.