НАЧАЛО Други

FTX напомня на скандала с Enron, твърди Лари Съмърс

ноември 16, 2022 17:37 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX напомня на скандала с Enron, твърди Лари Съмърс

Бившият финансов министър на САЩ Лари Съмърс сподели, че сривът на криптоборсата FTX много напомня на скандала с Enron.

Подобно на FTX, Enron беше фаворит на Уол Стрийт и се радваше на подкрепата на редица големи инвеститори.

В ново интервю за Bloomberg известният американски икономист каза, че имплозията на FTX вероятно е свързана не толкова със сложността на крипто регламентите, колкото с „някои много основни финансови принципи, които водят началото си от финансовите скандали, случили се в Древен Рим.“

Enron беше американска енергийна компания, която в своя пик бе оценена на $60 милиарда, преди да фалира в края на 2001 г. Тогава се разкри сложна мрежа от счетоводни измами във фирмата.

Съмърс направи следния коментар по отношение на Enron и FTX:

Смятам, че регулаторната общност трябва да си извади два извода от това: първо, ако имахме по-малко икономисти и количествени анализатори и повече съдебни счетоводители, мисля, че това щеше да ни помогне да открием какво се случва в държавите и в компаниите…

А другото е, че според мен трябва да въведем правило във всичко, което се отнася до финансите – всеки, който има нещо общо с тях на отговорна позиция, да отсъства изцяло от офиса, от телефона си, от всяко устройство и връзка със системата за една или две седмици непрекъснато всяка година. Подозирам, че това би било много полезно за по-ранното разкриване на някои от тези проблеми.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Робърт Кийосаки: Биткойн (BTC) ще се срине до $10,000


FTX придоби права за името на баскетболния стадион на Miami Heat, но според съобщенията отборът е прекъснал връзките си с компанията след фалита на борсата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене