НАЧАЛО Други

FTX купува 30% дял в SkyBridge Capital

11.09.2022 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX купува 30% дял в SkyBridge Capital

Отделът за рисков капитал на крипто борсата FTX ще придобие 30% от алтернативната инвестиционна компания SkyBridge Capital, разкриха компаниите в петък.

SkyBridge, основана от Антъни Скарамучи през 2005 г., ще използва част от постъпленията, за да закупи $40 милиона в криптовалути за корпоративния си баланс като дългосрочна инвестиция, а останалата част ще задели за финансиране на нови инициативи.

Към 30 юни 2022 г. SkyBridge управлява около $2.5 милиарда в дигитални активи.

В изявление Скарамучи нарече главния изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд “визионер”, като отбеляза, че бизнесът ще остане диверсифицирана фирма за управление на активи, която инвестира много в блокчейн.

Инвестицията следва партньорството между FTX и SkyBridge за спонсориране на конференциите SALT в Северна Америка, Азия и Близкия изток, както и за съвместно представяне на конференцията Crypto Bahamas през април, където FTX по-рано тази година обеща да създаде централа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: MicroStrategy иска да купи Биткойн за още $500 милиона


“Видяхме, че има възможност да работим заедно по начини, които биха могли да допълнят и двата ни бизнеса”, се казва в изявлението на Банкман-Фрийд. “Очакваме с нетърпение да си сътрудничим със SkyBridge по отношение на тяхната крипто инвестиционна дейност, а също така да работим заедно с тях по обещаващи инвестиции, които не са свързани с крипто.”

Този ход идва ден след като FTX Ventures разкри инвестиция в Mysten Labs, създател на блокчейна Sui. Фондът ръководеше кръг на финансиране от Серия B на стойност $300 милиона, който оцени Mysten на повече от $2 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Pantera Capital разкри фонд на стойност $1 милиард за инвестиции в сектора

Крипто хедж фондът Pantera Capital планира да инвестира $200 милиона в компании, занимаващи се с изкуствен интелект, с което демонстрира своята отдаденост към машинното обучение.

20.06.2024 23:00 1 мин. четене

Прогресът на крипто през последните години в очите на основателя на Етериум

Бутерин наскоро направи някои коментари по отношение на еволюцията на криптовалутите от 2018-2019 г. досега.

20.06.2024 21:30 1 мин. четене

Дългът на САЩ достигна поредният нов рекорд

Държавният дълг на САЩ достигна нов рекорден връх от $34.753 трилиона, като само за последния ден това число се е увеличило с над $70 милиарда и продължава да се покачва.

20.06.2024 21:00 1 мин. четене

Швейцарската централна банка отново намали лихвения процент

Швейцарската централна банка намали основния си лихвен процент на второ поредно заседание, като по този начин подчерта разминаването си с европейските и американските си колеги в управлението на инфлацията.

20.06.2024 20:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.