НАЧАЛО Други

FTX купува 30% дял в SkyBridge Capital

септември 11, 2022 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX купува 30% дял в SkyBridge Capital

Отделът за рисков капитал на крипто борсата FTX ще придобие 30% от алтернативната инвестиционна компания SkyBridge Capital, разкриха компаниите в петък.

SkyBridge, основана от Антъни Скарамучи през 2005 г., ще използва част от постъпленията, за да закупи $40 милиона в криптовалути за корпоративния си баланс като дългосрочна инвестиция, а останалата част ще задели за финансиране на нови инициативи.

Към 30 юни 2022 г. SkyBridge управлява около $2.5 милиарда в дигитални активи.

В изявление Скарамучи нарече главния изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд „визионер“, като отбеляза, че бизнесът ще остане диверсифицирана фирма за управление на активи, която инвестира много в блокчейн.

Инвестицията следва партньорството между FTX и SkyBridge за спонсориране на конференциите SALT в Северна Америка, Азия и Близкия изток, както и за съвместно представяне на конференцията Crypto Bahamas през април, където FTX по-рано тази година обеща да създаде централа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: MicroStrategy иска да купи Биткойн за още $500 милиона


„Видяхме, че има възможност да работим заедно по начини, които биха могли да допълнят и двата ни бизнеса“, се казва в изявлението на Банкман-Фрийд. „Очакваме с нетърпение да си сътрудничим със SkyBridge по отношение на тяхната крипто инвестиционна дейност, а също така да работим заедно с тях по обещаващи инвестиции, които не са свързани с крипто.“

Този ход идва ден след като FTX Ventures разкри инвестиция в Mysten Labs, създател на блокчейна Sui. Фондът ръководеше кръг на финансиране от Серия B на стойност $300 милиона, който оцени Mysten на повече от $2 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Фиатните пари са в опасност – какво е решението? – Рей Далио

Известният хедж фонд мениджър даде интересно предложение, което предполагаемо гарантира покупателната способност на потребителите.

февруари 3, 2023 20:00 2 мин. четене

MicroStrategy отчита загуба за четвъртото тримесечие

Компанията заяви, че нетната загуба е била повлияна от разходи за обезценка на дигитални активи в размер на $197.6 милиона.

февруари 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Крипто борса интегрира изкуствения интелект ChatGPT

Базираната в САЩ борса за криптовалути PayBito обяви в петък плановете си да интегрира ChatGPT – чатбот с изкуствен интелект, разработен от изследователската фирма OpenAI.

февруари 3, 2023 18:00 1 мин. четене

99-годишният Чарли Мънгър отново разкритикува криптовалутите

Известният криптоскептик и милиардер Чарли Мънгър поднови критиките си към дигиталните активи, като призовава регулаторните органи на САЩ да забранят криптовалутите.

февруари 3, 2023 17:00 2 мин. четене