НАЧАЛО Други

FTX купува 30% дял в SkyBridge Capital

септември 11, 2022 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX купува 30% дял в SkyBridge Capital

Отделът за рисков капитал на крипто борсата FTX ще придобие 30% от алтернативната инвестиционна компания SkyBridge Capital, разкриха компаниите в петък.

SkyBridge, основана от Антъни Скарамучи през 2005 г., ще използва част от постъпленията, за да закупи $40 милиона в криптовалути за корпоративния си баланс като дългосрочна инвестиция, а останалата част ще задели за финансиране на нови инициативи.

Към 30 юни 2022 г. SkyBridge управлява около $2.5 милиарда в дигитални активи.

В изявление Скарамучи нарече главния изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд “визионер”, като отбеляза, че бизнесът ще остане диверсифицирана фирма за управление на активи, която инвестира много в блокчейн.

Инвестицията следва партньорството между FTX и SkyBridge за спонсориране на конференциите SALT в Северна Америка, Азия и Близкия изток, както и за съвместно представяне на конференцията Crypto Bahamas през април, където FTX по-рано тази година обеща да създаде централа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: MicroStrategy иска да купи Биткойн за още $500 милиона


“Видяхме, че има възможност да работим заедно по начини, които биха могли да допълнят и двата ни бизнеса”, се казва в изявлението на Банкман-Фрийд. “Очакваме с нетърпение да си сътрудничим със SkyBridge по отношение на тяхната крипто инвестиционна дейност, а също така да работим заедно с тях по обещаващи инвестиции, които не са свързани с крипто.”

Този ход идва ден след като FTX Ventures разкри инвестиция в Mysten Labs, създател на блокчейна Sui. Фондът ръководеше кръг на финансиране от Серия B на стойност $300 милиона, който оцени Mysten на повече от $2 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Слабата политика на Русия може да се окаже пагубна за икономиката

Според доклад на Руския център за макроикономически анализи и краткосрочни прогнози руската икономика е изправена пред предизвикателства, свързани с времето, в което политиците полагат усилия за ограничаване на инфлацията и стабилизиране на рублата.

септември 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Ще издържи ли САЩ на икономическите заплахи?

Икономиката на САЩ се сблъска с предизвикателства през тази година и сега е изправена пред съвкупност от потенциални опасности, които могат да доведат до по-голяма несигурност.

септември 25, 2023 13:00 3 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Топ 4 предизвикателства пред разширяването на БРИКС

През последните години се наблюдава засилване на геополитическото напрежение, което води до намаляване на усилията за сътрудничество, особено между големите държави.

септември 25, 2023 9:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.