НАЧАЛО Регулации

Coinbase споделя предложения за глобална регулаторна рамка за крипто

декември 21, 2022 17:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase споделя предложения за глобална регулаторна рамка за крипто

Базираната в САЩ криптоборса Coinbase отговаря на Съвета за финансова стабилност (СФС) във връзка с предложението му за международно регулиране на криптоактивите. 

Въпросното предложение ще бъде представено през следващите месеци.

Съветът за финансова стабилност (СФС) е международна организация, която наблюдава и изготвя препоръки за световната финансова система. Създаден е след световната финансова криза от 2008 г. с цел засилване на финансовото регулиране и сътрудничеството между националните финансови органи. 

СФС се състои от национални финансови органи, международни финансови институции и органи за определяне на стандарти и се председателства от управителя на Банката на Англия. Той работи под егидата на Г-20 – групата на най-големите икономики в света.

В писмото, написано от главния директор по политиката на Coinbase Фариар Ширзад, борсата посочва ключови области, които трябва да бъдат разгледани във всяка глобална регулаторна рамка.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Visa иска да интегрира Етериум за автоматични плащания


Стабилните монети

Coinbase посочва стабилните монети като основа за „нова ера на иновации във финансовите услуги“. Въпреки това Ширзад пише, че Coinbase има някои проблеми с гледната точка на СФС в това отношение.

Ние обаче сме загрижени за широкия обхват на употребата на термина „споразумение за стабилни монети“ от страна на СФС. 

Както е използван в Докладите, този термин обхваща широк кръг от дейности, много от които са далеч извън типичната сфера на действие на инфраструктурите на финансовите пазари, като например валидиране на транзакции в блокчейн мрежа. 

Препоръчваме на СФС да изключи ясно от обхвата на „споразумение за стабилни монети“ всички валидатори, създатели на блокове, ретранслатори, оператори на пулове и други доставчици на инфраструктура за блокчейн технологии, които нямат никакво участие в [споразумението], освен да поддържат блокчейн мрежата, в която може да функционира стабилна монета.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 2024 г. ще е изключително добра за Биткойн и Етериум – Раул Пал


Децентрализираните финанси (DeFi)

Coinbase също така разглежда значението на децентрализираното финансиране (DeFi) и препоръчва на СФС да се стреми да насърчава иновациите в сектора, а не да се опитва да ги задушава напълно.

Правителствата и регулаторните органи насърчиха ранното развитие на интернет и по същия начин трябва да насърчават иновациите в DeFi на базовия слой да процъфтяват. 

Разработчиците на DeFi само разработват и публикуват код; те не улесняват пряко финансовите транзакции за клиентите и не държат техните активи и смятаме, че би било неуместно да се регулират разработчиците, сякаш са посредници на пазара на криптоактиви.

Можете да прочетете пълния отговор на Coinbase тук.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Южна Корея посочи кои криптовалути ще регулира като секюрити токени

Южна Корея създаде насоки, в които се посочва кои видове дигитални активи ще се разглеждат и регулират като ценни книжа в страната.

февруари 7, 2023 10:00 1 мин. четене

Глоба или затвор при неплащане на данъци за крипто транзакции в Индия

Индия запази рестриктивните си правила за данъчно облагане на криптовалутите от миналата година и през 2023 г., добавяйки последици за неспазване на разпоредбата относно данъка, удържан от източника (TDS).

февруари 4, 2023 19:00 2 мин. четене

Китай трябва да преразгледа крипто забраната, твърди бивш служител на КНБ

Бивш служител на централната банка на Китай призова страната да преразгледа строгите си рестрикции спрямо крипто сектора.

февруари 3, 2023 13:17 2 мин. четене

Хонгконг не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка

Паричният орган на Хонгконг (HKMA) не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка и ще изисква от всички емитенти на стабилни монети да подкрепят стойностите им с базови резервни активи по всяко време.

февруари 3, 2023 8:02 2 мин. четене