НАЧАЛО Други

FTX дължи чудовищни суми по делото – повече, отколкото на инвеститорите

19.12.2023 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX дължи чудовищни суми по делото – повече, отколкото на инвеститорите

FTX, фалиралата крипто борса, изглежда дължи на правните си представители повече, отколкото на кредиторите си, както се вижда от неотдавнашните документи за обезщетение.

Между 5 и 16 декември подадените документи показват, че FTX е била таксувана с приблизително $1.45 милиард от правните експерти, надхвърляйки дължимата сума на клиентите, която възлиза на малко над $1.42 милиарда.

Документите разкриват, че FTX е изплатила $350 милиона на адвокати от началото на процедурата по несъстоятелност тази година. Между август и октомври борсата е изплащала средно по $1.4 милиона на ден, което възлиза на $118 милиона или, по изчисления на Cointelegraph, по $53,000 на всеки час.

Тези значителни такси са начислени от различни правни компании, сред които Alvarez and Marsal LLC ($36 милиона фактурирани суми), Sullivan & Cromwell LLP ($32 милиона фактурирани суми) и Alixpartners LLP ($над 13 милиона фактурирани суми).

Бяха изразени опасения относно таксите, начислени на FTX. В докладите от 5 декември се изтъква загрижеността на назначения от съда проверител на таксите относно очевидните дисбаланси в персонала, прекомерното присъствие на срещи, таксите за неработно време за пътуване и процедурните недостатъци при някои вписвания на времето, включително неясни и групирани вписвания при фактурирането от Alvarez and Marsal.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

3 акции от портфолиото на милиардера Уорън Бъфет, които да следите

Уорън Бъфет, известната фигура в сферата на фондовите пазари, не се нуждае от представяне. Той е широко известен със своя значителен и разнообразен инвестиционен портфейл, който включва различни акции.

05.03.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС ще задмине Запада по икономическа сила според президента на Русия

По време на неотдавнашна реч пред Федералното събрание на Русия президента Владимир Путин изтъкна една забележителна тенденция.

05.03.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.