НАЧАЛО Регулации

Франция понижава данъка за криптовалутите с 6%

ноември 11, 2018 16:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Франция понижава данъка за криптовалутите с 6%

Френските депутати приеха изменение на проектозакона за бюджета за 2019 г., който ще намали данъка върху печалбата от криптовалути до 30% от 36,2%. Това прави сделките с крипто да са в съответствие с други неимуществени активи, които се облагат с фиксирана ставка от 30%.

Изменението очаква одобрение от Парламента.

Изменението на бюджета бе прието от финансова комисия в долната камара на парламента на Франция, съобщава доклад на Ройтерс. Но първо трябва да бъде одобрена „в окончателния вариант на законопроекта за бюджета от по-широкия парламент, за да стане закон“. Ако бъде одобрен, новият данък ще влезе в сила през януари.

В един момент таксите за криптовалута в третата по големина икономика в Европа достигат 45%. През април обаче Държавният съвет заяви, че печалбите, генерирани от цифрови активи, трябва да се считат за капиталови печалби на движимо имущество. Това означава значително намаление на данъчната ставка, с изключение на приходите от минното дело, които се облагат като нетърговски печалби и приходи от професионална дейност, които се облагат като промишлени и търговски печалби.

Под президента Емануел Макрон, Франция се опитва да се превърне в убежище за бизнес, включително бизнеса с криптовалути. По-рано тази година, Макрон стартира плана за действие за бизнес растеж и трансформация (PACTE), който освен всичко друго има за цел да улесни дейността на компаниите във Франция и да определи правни насоки за набиране на средства чрез продажба на токени (ICO).

През септември френският парламент прие закон, установяващ насоки за първоначалните предложения за монети. Новият финансов министър Бруно Ле Майър заяви, че правната рамка позволява на френския финансов регулаторен орган Authorities des Marchés Financiers(AMF) да одобри и да издаде разрешителни на предприятия, които възнамеряват да провеждат ICO-та във Франция – но само ако „тези проекти ще предоставят конкретни гаранции за инвеститорите.“

Очаква се емитентите да предоставят всякаква информация на AMF, което позволява на купувачите да взимат информирани решения относно въпросното ICO. Френският регулаторен орган по-рано повдигна въпроса за липсата на ясна регулация за продажбите на токени „като присъщ рисков фактор за ICO“, който увеличава възможността за загуба, пране на пари и финансиране на тероризъм.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Сенатор от САЩ в помощ на крипто средата срещу SEC

Сенатор от Републиканската партия внася нов законопроект, който ще защитава платформите за крипто обмен от определени принудителни действия от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

октомври 3, 2022 16:28 1 мин. четене

CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) Ростин Бенам заяви, че крипто индустрията има „огромна възможност“.

септември 30, 2022 8:10 1 мин. четене

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене