НАЧАЛО Регулации

Американски сенатори искат да забранят алгоритмичните стабилни монети

18.04.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американски сенатори искат да забранят алгоритмичните стабилни монети

Сенаторите Синтия Лумис и Кирстен Джилибранд съвместно предложиха нов законопроект, насочен към регулиране на стабилните монети, което отразява нарастващата спешност в Конгреса да се обърне внимание на регулаторния надзор върху дигиталните валути.

Тъй като стабилните монети набират популярност на финансовите пазари, Лумис и Джилибранд се стремят да намерят баланс между защитата на потребителите и насърчаването на иновациите.

Този законодателен ход следва по-широка тенденция на политиците, които се борят с въздействието на дигиталните активи върху традиционните финансови системи.

Предложеният законопроект има за цел да гарантира, че емитентите на стабилни монети се придържат към установените насоки, като по този начин защитават стабилността на щатския долар и намаляват рисковете за потребителите.

Основните разпоредби на законопроекта включват изисквания към емитентите на стабилни монети да поддържат резерви в съотношение едно към едно, които да подкрепят стойността на стабилните монети, и забрана на алгоритмичните стабилни монети поради опасения за манипулации и волатилност.

Законопроектът също така налага стриктно спазване на правилата на САЩ за борба с прането на пари и санкциите.

Поддръжниците твърдят, че законопроектът е от решаващо значение за запазване на господстващото положение на щатския долар в световната финансова система и за вдъхване на доверие в дигиталните транзакции.

Въпреки това той е подложен на критики от страна на някои законодатели, включително председателя на банковия комитет Шерод Браун, който предложи обвързването му с по-широки законодателни инициативи. Сенатор Елизабет Уорън и други изразиха загриженост относно необходимостта от адекватно справяне с рисковете за финансовата система и защита на потребителите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Бразилия планира да регулира крипто сектора до края на 2024 година

В понеделник централната банка на Бразилия обяви, че ще въведе поетапно регулиране на криптоактивите и доставчиците на услуги за виртуални активи, като регулаторните предложения се очакват до края на тази година.

21.05.2024 12:00 2 мин. четене

Критичният момент за Биткойн и крипто индустрията наближава

Тъй като стойността на Биткойн продължава да се увеличава, а Уолстрийт следи зорко, крипто индустрията в САЩ е на ръба, тъй като тази седмица във Вашингтон се задава ключов вот.

20.05.2024 8:00 2 мин. четене

САЩ ще гласува за два законопроекта за крипто още другата седмица

Следващата седмица Камарата на представителите на САЩ ще гласува два важни законопроекта, H.R. 5403 и H.R. 4451, които биха могли да променят регулацията на дигиталните валути и ценни книжа.

19.05.2024 11:00 1 мин. четене

Венецуела спира всички операции за копаене на крипто

Венецуелското министерство на електроенергията реши да прекъсне всички операции за копаене на криптовалута от националната електрическа мрежа (SEN), за да управлява потреблението на енергия и да осигури стабилно електроснабдяване за гражданите, според доклад на AlbertoNews от 18 май.

19.05.2024 7:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.