НАЧАЛО Други

$20 трилиона дълг на САЩ неизбежно ще доведе до нов крипто бум

ноември 11, 2018 17:25 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
$20 трилиона дълг на САЩ неизбежно ще доведе до нов крипто бум

Ерик Ворхийс, главният изпълнителен директор на ShapeShift каза, че нарастващият дълг на САЩ, който се движи около $21,7 трилиона през ноември, неизбежно ще предизвика голям скок при криптовалутите.

Когато настъпи следващата глобална финансова криза и светът осъзнае, че организации с дълг от $20 трилиона не могат да ги върнат обратно и по този начин трябва да отпечатат нови пари, от това следва, че фиат е обречен. Гледайте какво се случва с крипто.

За да се изплати националният дълг, Ворхийс предложи правителството и федералния резерв да отпечатат повече фиктивни пари, което ще доведе до инфлация и спад в покупателната способност на американския долар.

Основните финансови институции се притесняват, включително BlackRock


BlackRock, най-големият мениджър на активи в света с над $6,317 трилиона под управление, е последната голяма финансова институция, която изрази загриженост по отношение на бързо нарастващия национален дълг на САЩ.

Изпълнителният директор на конгломерата Лари Финк заяви, че американското правителство се насочва към проблемa с предлагането, поради нарастващия бюджетен дефицит на страната. В началото на следващата година, Финк отбеляза, че САЩ могат да бъдат принудени да заемат $1 трилион годишно.

Нарастващата инфлация на щатския долар, както показват покачващите се лихвени проценти на Федералния резерв, стана твърде висока, за да се поддържа икономиката.

„Това би могло да бъде истинският проблем, свързан с всичко: имаме лихвени проценти, които стават твърде високи, за да поддържат икономиката с растящи темпове“, каза изпълнителният директор на BlackRock.

Нуриел Рубини, професор в университета NYU Stern и крипто скептик, повтори мнението на Финк, подчертавайки, че лихвеният процент се е увеличил до момент, в който икономиката на САЩ не може да се сравни с темпа на растеж.

„Второ, тъй като стимулът не беше точно определен, американската икономика сега прегрява и инфлацията се покачва над целта. Федералният резерв на САЩ ще продължи да увеличава лихвения процент на федералните фондове от сегашните си 2% на най-малко 3,5% до 2020 г.“, каза Рубини, предвиждащ голяма финансова криза до 2020 г.

Ако финансовата криза трябва да настъпи до края на 2020 г., както се предвижда от много икономисти в САЩ, главно поради прекалено високия лихвен процент, посочен от Федералния резерв, американският долар би могъл да спадне значително като стойност и да насочи инвеститорите към активи, които могат да пазят стойност както златото и криптовалутите, чиято стойност не зависи от световната икономика.

Следващите 10 години ще бъдат интересни

Вини Лингам, основател на Civic и съдружник в Multicoin Capital, заяви, че през следващите 10 години ще има повече богатство в крипто сферата, отколкото през последните десет години. Това ще се случи въпреки няколкото големи корекции, пред които е изправен пазарът и ще продължи да се развива през годините.

Повече богатство ще бъде създадено в крипто през следващите 10 години, отколкото през последните 10 години. Но помнете, че като всяка история на успеха това няма да се случи в права линия. Продължавайте да вярвате и просто бъдете търпеливи.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене