НАЧАЛО Регулации

Важно решение по делото между Coinbase и SEC – какво следва

28.03.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Важно решение по делото между Coinbase и SEC – какво следва

След като съдия Файла отхвърли искането на Coinbase Inc. за прекратяване на съдебното дело на Комисията по ценни книжа и борси (SEC), вниманието се насочва към следващите стъпки в съдебното производство.

Вследствие на това решение анализаторите от индустрията спекулират относно траекторията на съдебния процес. Според репортера на FOX Business Елинор Терет следващата фаза вероятно ще включва пълен процес на разкриване на информация, при който както Coinbase, така и SEC ще се ангажират с обмена на съответните документи и информация.

Този етап от съдебното дело предоставя възможност на двете страни да съберат доказателства и сведения, които са от решаващо значение за съответните им дела. Спекулациите сочат, че Coinbase може да извлече полза от този етап, тъй като потенциално може да открие информация, която да подкопае твърденията на SEC.

Правейки паралели с предишни случаи, като например съдебната битка на Ripple със SEC, Терет подчерта значението на периода на разкриване на информация. По време на делото срещу Ripple фазата на разкриване на информация предостави ценна представа за гледната точка на SEC и в крайна сметка повлия на резултата в полза на Ripple.

Терет обаче предупреди, че съдебният процес може да се проточи, подобно на делото Ripple срещу SEC, което продължи няколко години. С допълнителните стъпки, като например подаване на резюмета и възможност за съдебен процес, фазата на разкриване за Coinbase може да продължи няколко месеца или дори година.

Терет също така предположи, че Coinbase може да проучи възможности като подаване на междинна жалба, подобно на подхода на SEC по делото Ripple. Такива обжалвания преди окончателните съдебни решения обаче могат да се окажат трудни, както се вижда от отказа на съда да приеме междинното обжалване на SEC по делото Ripple.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Американски сенатори искат да забранят алгоритмичните стабилни монети

Сенаторите Синтия Лумис и Кирстен Джилибранд съвместно предложиха нов законопроект, насочен към регулиране на стабилните монети, което отразява нарастващата спешност в Конгреса да се обърне внимание на регулаторния надзор върху дигиталните валути.

18.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ще забрани ли Виетнам криптовалутите?

Министерството на правосъдието на Виетнам подчерта, че липсва конкретна правна рамка за регулиране на криптовалутите и виртуалните активи в страната, въпреки че те не са забранени.

14.04.2024 19:00 1 мин. четене

Как липсата на глобални крипто регулации се отразява на пазарите

Пазарът на криптовалути, въпреки бързия си растеж и широкото приемане, работи в регулаторна среда, която в значителна степен не е пригодена за всички участници на пазара, за инвеститорите и за цялостната стабилност на крипто екосистемата.

11.04.2024 17:15 3 мин. четене

Как се отразяват европейски крипто закони върху пазарите

Регламентът на Европейския съюз за криптоактивите, приет през 2023 г., който трябва да влезе в сила до края на годината, все още не е довел до увеличаване на деноминираните в евро крипто транзакции, според регулатора на ценни книжа на блока.

11.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.