НАЧАЛО Биткойн

Още една държава забрани копаенето на Биткойн

21.04.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още една държава забрани копаенето на Биткойн

Наскоро китайското посолство напомни, че "Законът за забрана на добива на криптовалути и други виртуални активи" в Ангола официално е влязъл в сила.

Този закон обявява добива на криптовалути в африканската държава за престъпна дейност, която се наказва със затвор от 1 до 12 години.

Ангола, третият по големина производител на петрол в Африка и някогашен най-голям доставчик на суров петрол за Китай, преживя наплив на китайски миньори, занимаващи се с добив на BTC. Новият закон обаче налага строги наказания на лицата, които участват в такива дейности.

Според закона притежаването на информационно, комуникационно и инфраструктурно оборудване, използвано за дейности по “добив” на виртуална валута, ще доведе до присъда от една до пет години затвор и конфискация на съответното оборудване.

Добиването на криптовалута самостоятелно или чрез други лица, както и свързването на такова оборудване за добив към националната енергийна система, ще доведе до присъда от 3 до 12 години затвор.

Лицата, които злоупотребяват с лицензи за енергийни съоръжения за тези дейности, ще бъдат осъдени на затвор от 3 до 8 години.

Китай вече забрани транзакциите с виртуални валути, като заяви, че “криптовалутите нямат същия правен статут като законното платежно средство” и че “участието в бизнес, свързан с криптовалути, е незаконно финансово поведение”, според публикувано изявление.

Анголското правителство последва този натиск. От миналата година насам няколко китайски граждани в Ангола се сблъскаха с правни последствия заради подозрения за виртуален “добив” и незаконно използване на електроенергия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.