НАЧАЛО Регулации

Франция иска да затегне крипто регулациите

декември 16, 2022 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Франция иска да затегне крипто регулациите

Френски сенатор предложи затягане на крипто регламентите, след като сривът на FTX разтърси сектора. Понастоящем Франция предлага прозорец с по-малко регулаторен мониторинг, за да привлече крипто компании.

Докладът идва в момент, в който Европейският съюз се подготвя за пълното прилагане на законодателството за пазарите на криптоактиви (MiCA) през 2024 г.

Според информацията Ерве Морей, сенатор от Комисията по финанси е готов да измени разпоредбата, премахвайки разрешението за регистрираните криптокомпании да извършват вътрешна дейност без пълен регулаторен лиценз до 2026 г.

Доставчиците на услуги, свързани с дигитални активи (DASP), подлежат на задължителна регистрация и спазване на изискванията за борба с прането на пари и финансирането на тероризма във Франция. 

Съобщава се обаче, че регистрацията не налага издаването на лиценз. Според доклада във Франция има общо 50 регистрирани крипто компании, като всички те работят без лиценз.

Това е и една от причините, поради които Франция е една от двадесетте най-големи крипто икономики, нареждайки се сред най-“приятелски настроените” към индустрията държави.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн продължава да напуска борсите – защо това може да е добра индикация?


Сривът на FTX подбужда по-строги правила за криптовалутите

Фалитът на FTX унищожи няколко други предприятия чрез пряка или непряка експозиция към криптоборсата. Освен това инвеститорите загубиха милиарди долари, което подтикна регулаторите към затягане на правилата.

Ако бъде прието, предложението на сенатора ще изисква от октомври 2023 г. предприятията да получават лиценз от френския регулаторен орган Autorité des Marchés Financiers (AMF).

Хонконг и Канада също обявиха тази седмица, че ще разширят крипто законите, за да предотвратят случаи, подобни на FTX. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Няма да има CBDC във Флорида, твърди губернаторът

В скорошна реч губернаторът на Флорида Рон ДеСантис призова за забрана на цифровите валути на централните банки (CBDC) в своя щат и призова други щати да последват примера му.

март 21, 2023 11:00 2 мин. четене

Питър Шиф смята, че банковите регулации могат да задълбочат икономическата криза

Балансът между регулациите и банковите институции се обсъжда отдавна, особено след големи икономически кризи. Питър Шиф, известен икономист, изрази убеждението си, че разширяването на банковите регулации може да допринесе за задълбочаване на икономическите кризи.

март 20, 2023 7:00 2 мин. четене

Банките в САЩ изразяват нарастващи притеснения за криза

Коалицията на средно големите американски банки в Америка (Mid-Size Bank Coalition of America – MBCA) е поискала от федералните регулаторни органи на САЩ да удължат срока на застраховката на всички депозити за следващите две години.

март 19, 2023 19:00 2 мин. четене

Администрацията на Байдън използва пазарния хаос, за да се насочи към крипто

В неотдавнашно интервю за Fox Business американският законодател Том Емър обвини администрацията на президента Байдън, че използва пазарния хаос, за да унищожи криптовалутната индустрия.

март 17, 2023 20:00 2 мин. четене