НАЧАЛО Регулации

Франция иска да затегне крипто регулациите

16.12.2022 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Франция иска да затегне крипто регулациите

Френски сенатор предложи затягане на крипто регламентите, след като сривът на FTX разтърси сектора. Понастоящем Франция предлага прозорец с по-малко регулаторен мониторинг, за да привлече крипто компании.

Докладът идва в момент, в който Европейският съюз се подготвя за пълното прилагане на законодателството за пазарите на криптоактиви (MiCA) през 2024 г.

Според информацията Ерве Морей, сенатор от Комисията по финанси е готов да измени разпоредбата, премахвайки разрешението за регистрираните криптокомпании да извършват вътрешна дейност без пълен регулаторен лиценз до 2026 г.

Доставчиците на услуги, свързани с дигитални активи (DASP), подлежат на задължителна регистрация и спазване на изискванията за борба с прането на пари и финансирането на тероризма във Франция. 

Съобщава се обаче, че регистрацията не налага издаването на лиценз. Според доклада във Франция има общо 50 регистрирани крипто компании, като всички те работят без лиценз.

Това е и една от причините, поради които Франция е една от двадесетте най-големи крипто икономики, нареждайки се сред най-“приятелски настроените” към индустрията държави.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн продължава да напуска борсите – защо това може да е добра индикация?


Сривът на FTX подбужда по-строги правила за криптовалутите

Фалитът на FTX унищожи няколко други предприятия чрез пряка или непряка експозиция към криптоборсата. Освен това инвеститорите загубиха милиарди долари, което подтикна регулаторите към затягане на правилата.

Ако бъде прието, предложението на сенатора ще изисква от октомври 2023 г. предприятията да получават лиценз от френския регулаторен орган Autorité des Marchés Financiers (AMF).

Хонконг и Канада също обявиха тази седмица, че ще разширят крипто законите, за да предотвратят случаи, подобни на FTX. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Италия затяга законите за крипто сектора

Италия е готова да въведе строги мерки за борба с манипулирането на крипто пазара като част от по-широки усилия за засилване на надзора спрямо риска в сектора.

21.06.2024 11:23 1 мин. четене

Още един американски щат отмени лиценза на Binance.US

Binance.US, американският клон на крипто борсата Binance, в момента е изправен пред интензивен регулаторен контрол, който може да застраши позициите му на пазарa в САЩ.

21.06.2024 6:30 1 мин. четене

Индия глоби крипто борсата Binance с $2.25 милиона

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) наложи глоба на крипто борсата Binance в размер на 188.2 млн. рупии ($2.25 милиона) за предоставяне на услуги на индийски клиенти, без да са спазени разпоредбите на страната за борба с прането на пари (AML).

20.06.2024 16:00 1 мин. четене

Бразилия въвежда нови регулации за чуждестранните крипто бизнеси

Бразилия е проактивна в приемането на криптовалутите и световните крипто пазари, като на големите борси Binance, Coinbase, OKX и KuCoin се обръща по-сериозно внимание.

20.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.