НАЧАЛО Регулации

Европа може да въведе регресивни крипто регулации

декември 13, 2022 10:39 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Европа може да въведе регресивни крипто регулации

Европейският съюз съобщи миналата седмица, че ще накара крипто компаниите да докладват на данъчните власти за притежаваните от европейските им потребители активи. 

Предложената директива за административно сътрудничество може да има широкообхватни действия, включително да принуди базираните извън ЕС компании да се регистрират при данъчните органи в съюза. 

Според информацията прилагането на мерките не е изяснено напълно, тъй като в сектора на криптовалутите има различни субекти и участници, пребиваващи в различни юрисдикции, включително някои, които твърдят, че нямат оперативна база. 

Освен това трябва да се обърне внимание на данните, които регистрацията на потребителски авоари поставя в опасност.

Притежанията на потребителите държани на централизираните борси са свързани с чувствителна идентификационна информация, която потенциално може да бъде използвана от престъпници.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн през 2024: Какво да очакват инвеститорите?


Принуждаването на компаниите да предоставят данни на европейските данъчни власти – включително на такива, базирани извън ЕС – задължава компаниите да събират огромни количества данни, разкриващи притежанията на потребителите и тяхната лична информация като цяло.

Също така бяха изразени опасения, че това може да има последици за регламента на ЕС относно пазарите на криптоактиви (MiCA), регламента относно пазарната злоупотреба и регламента относно проспектите, в сектора на криптоактивите.

Според ЕС могат да се генерират до $2.5 милиарда чрез въвеждането на директивата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене

Крипто индустрията във Великобритания процъфтява на фона на регулаторните сътресения

Потенциалните ползи от регулаторната несигурност в Съединените щати за крипто индустрията в Обединеното кралство са тема на дискусия.

май 20, 2023 20:15 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.