Home

Fortune 500 компаниите се насочват към блокчейн според доклад на Coinbase

13.06.2024 15:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Fortune 500 компаниите се насочват към блокчейн според доклад на Coinbase

Според проучване на Coinbase, проведено с ръководители на компании от Fortune 500, над половината от тях в момента работят по проекти, свързани с блокчейн.

Fortune 500 е годишен списък, съставен и публикуван от списание Fortune, който подрежда 500-те най-големи корпорации в Съединените щати по общ размер на приходите за съответната финансова година.

В доклада се твърди, че най-големите публични компании в Америка са по-ангажирани с блокчейн от всякога. Проектите във веригата, обявени от компаниите от класацията Fortune 100, са се увеличили с 39% на годишна база и са достигнали рекордно високи стойности през първото тримесечие на 2024 г.

Проучването гласи още:

От най-големите наследствени марки до малкия бизнес, от стабилни монети до токенизирани държавни облигации, доверените имена и продукти във финансите прегръщат блокчейн технологията и криптовалутите, стимулирайки иновациите…

Съгласно информацията, предоставена от американската крипто борса 70% от ръководителите на компании от списъка Fortune 500 се интересуват от изучаването на стабилни монети, докато 86% признават потенциалните ползи от токенизацията на активи за тяхната компания. Освен това около 35% твърдят, че изготвят планове за токенизация.

Твърди се още, че ръководителите на Fortune 500 се интересуват от стабилните монети, защото те могат да бъдат обработвани незабавно на ниска цена в международен и вътрешен план, да се използват за лесни конвертирания, по-ниски такси за транзакции и прехвърляне на пари в рамките на компанията.

Coinbase също така заяви, че ръководителите се интересуват от токенизацията, защото тя би оптимизирала регулаторните процеси, би намалила времето за транзакции, би подобрила проследяването на средствата, би спестила разходи и потенциално би стимулирала ангажираността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Техническият директор на Ripple разкри информация за ъпдейта на XRP Ledger

Главният технически директор на Ripple Дейвид Шварц наскоро изтъкна едно важно напомняне от RippleX за всички оператори на XRP Ledger възли: обновяването до най-новата версия на rippled е от решаващо значение за целостта на услугата.

19.07.2024 22:30 2мин. четене

Ето кога мрежата на Polygon ще спре да използва MATIC

На 18 юли мрежата Polygon обяви плановете си да актуализира своя роден токен MATIC до криптовалута, наречена POL, като преходът ще се осъществи на 4 септември.

18.07.2024 16:30 1мин. четене

Блокчейн е бъдещето на финансите според главния изпълнителен директор на Robinhood

В неотдавнашен доклад на Fortune главният изпълнителен директор на Robinhood Влад Тенев изрази убеждението си, че токенизацията представлява следващата еволюционна стъпка за финансовите услуги.

18.07.2024 8:30 1мин. четене

Uniswap обяви ново разширение за Google Chrome

Uniswap Labs официално пусна своето разширение за портфейл на Google Chrome след повече от шест месеца забавяне, през които над 793,000 потребители се включиха в списъка на чакащите.

18.07.2024 7:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.