НАЧАЛО Други

Ford Motor се подготвя да навлезе в метавселената

септември 12, 2022 6:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ford Motor се подготвя да навлезе в метавселената

Световноизвестения производител на автомобили Ford Motor, се насочва към метавселената и NFT, поддавайки 19 заявки за търговски марки.

Ford Motor, световноизвестен американски производител на автомобили, се насочва към NFT и метавселената, тъй като подава 19 заявки за търговски марки за своите американски автомобилни марки в Службата за патенти и търговия на САЩ (USPTO).

Навлизането на Ford в Web3 екосистемата се случи, след като компанията, ръководена от Джим Фарли в ролята си на главен изпълнителен директор и Бил Форд, изпълнителен председател, извърши масови съкращения в опит да намали разходите.

Позовавайки се на подадената документация, Ford планира да предлага SUV, микробуси, автомобили и камиони с възможност за изтегляне на текст, произведения на изкуството, видео и аудиофайлове в NFT.

Нещо повече, Ford Motor ще разполага и с виртуални стоки, които могат да се изтеглят и използват основно във виртуалните светове, като автомобили, камиони, SUV, микробуси, екипировка или дрехи, както и аксесоари и части за автомобили.

Компанията също така планира да организира виртуални автомобилни онлайн изложения чрез обогатена реалност (AR) и виртуална реалност (VR). Въз основа на подадените търговски марки Ford Motor може да предложи NFT в конкретен онлайн пазар, позволяващ на компанията да продава виртуални автомобили и екипировка под марките Ford, Troller и Lincoln.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Търговските марки за NFT тази година са повече от 2021г.


Майк Кондудис, лицензиран адвокат по търговските марки на USPTO, обяви в публикация в Twitter в сряда, че Ford Motor е подала 19 заявки за търговски марки, които обхващат автомобилни марки под нейното крило като Lincoln, Mustang, Explorer, Bronco и F-150 Lighting.

Изглежда Ford Motor следва примера на други американски автомобилни гиганти като Chevrolet, който през юни 2022 г. организира NFT събитие, включващо Corvette Z06 NFT в лайм зелено, което се предлага и с истински безплатен Corvette Z06 2023.

Аукционът на Chevrolet беше стартиран в SuperRare, известен NFT пазар, с начална цена, определена на $206. Въпреки агресивния маркетинг и промоция на Chevrolet обаче търгът събра нулеви оферти.

По-рано луксозни автомобилни марки, сред които Lamborghini и Bentley, вече стартираха съответните си NFT колекционерски търгове. Други автомобилни марки като Hyundai, Toyota и Nissan също обявиха плановете си да се присъединят към метавселената и NFT пространството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance добави майнинг пул за ETHW протокола

Според Binance потребителите, които изберат да се присъединят към басейна за добив на ETHW, няма да бъдат таксувани, като офертата ще продължи до 29 октомври.

септември 30, 2022 15:13 1 мин. четене

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа „RHDM“ чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

септември 30, 2022 13:11 1 мин. четене

BlackRock ще стартира ETF за метавселена

BlackRock Inc. планира да създаде ETF, за да даде на клиентите си възможност да добавят в портфолиата си компании с експозиция към метавселената.

септември 30, 2022 11:30 1 мин. четене

Политиците в ЕС критикуват ролята на Amazon в дигиталното евро

Членове на Европейския парламент (ЕП) разкритикуваха решението на Европейската централна банка (ЕЦБ) да привлече Amazon за партньор.

септември 30, 2022 10:12 1 мин. четене