Home

Фондовият пазар в САЩ продължава да се представя по-добре от Биткойн

23.06.2024 8:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фондовият пазар в САЩ продължава да се представя по-добре от Биткойн

Цената на Биткойн (BTC) изпитва траен натиск от продажби, като наскоро падна под критичното ниво на подкрепа от $65,000.

Въпреки ралито на фондовия пазар в САЩ, стойността на криптовалутата се коригира с 10% от юнския си връх от $72,000.

През изминалата седмица BTC се представи значително по-слабо в сравнение с американския фондов пазар, достигайки най-ниските си нива от месец насам поради липсата на нови положителни катализатори.

Въпреки спада през вчерашния ден, S&P 500 показва устойчивост и силна бича тенденция в последно време, достигайки нови исторически върхове. Същото може да се каже и за индекса Nasdaq. Dow Jones от друга страна не коригира, както другите големи индекси, и продължи възходящия тренд.

През последните две седмици както Биткойн, така и по-широкият крипто пазар се характеризират с низходяща тенденция, тъй като първоначалното вълнение от одобрението на Етериум ETF отслабва.

Данните от IntoTheBlock показват, че основна причина за това прибиране на печалби е, че пазарът на криптовалутите почти се е удвоил между четвъртото тримесечие на 2023 г. и първото тримесечие на 2024 г.

През юни досега Биткойн миньорите са продали над 30,000 BTC, оценени на $2 милиарда. Това до голяма степен се дължи на неотдавнашния халвинг, който увеличи оперативните разходи и намали печалбите, принуждавайки майнинг индустрията да ликвидира част от своите наличности.

Освен от миньорите, Биткойн е подложен на допълнителен натиск от продажби поради засилените изходящи потоци от Биткойн ETF-ите, които през изминалата седмица надхвърлиха $500 милиона. Едновременно с това германското правителство прехвърли големи количества BTC от своите авоари към борсите, което показва потенциални продажби. Правителството все още държи в резервите си 47,000 BTC на стойност $3 милиарда.

Интересно е, че въпреки разпродажбите, повече от 87% от притежателите на водещата криптовалута все още са на печалба. Това показва, че на пазара има достатъчно място за по-нататъшно прибиране на печалби.

Пазарните анализатори прогнозират, че консолидацията на цената на Биткойн може да продължи до края на лятото на 2024 г. Следващата голяма бича фаза се очаква да започне около месец септември.

През предстоящата седмица основното внимание ще бъде насочено към публикуването на ценовия индекс на разходите за лично потребление (PCE) за май, насрочено за петък. Спадът на основния индекс на потребителските цени (CPI) миналия месец предполага потенциални рискове от понижение на PCE индексът.

Освен това разходите могат да бъдат изложени на рискове и поради слабите продажби на дребно, въпреки че при личните доходи може да се наблюдава повишение, за което свидетелстват по-високите от очакваните средни почасови възнаграждения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

“Японската MicroStrategy” купува още Биткойн – акциите на компанията поскъпват

Японската Metaplanet е закупила още 21.88 BTC за около $1.26 милиона, с което общият им дял е над 225 BTC на стойност около $14.55 милиона.

16.07.2024 14:00 1мин. четене

Mt. Gox премести $6 милиарда в Биткойн – ще има ли нов спад на цената?

Последните доклади на The Block сочат, че японската крипто борса Mt. Gox е прехвърлила 47,229 BTC на стойност около $2.99 милиарда на неидентифициран адрес.

16.07.2024 11:01 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.