Home

Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

22.06.2024 12:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние върху акциите, криптовалутите и суровините като петрола.

Очакването за по-високи лихвени проценти оказва ефект върху пазарите за повече от две години, като в средата на 2023 г. достига до ключов момент. Федералният резерв ги запази стабилни на осем от последните си девет заседания, включително и по време на това, което се проведе на 12 юни, след като през последния икономически цикъл ги повиши 11 пъти.

Понастоящем малко анализатори се съмняват, че лихвите ще започнат да спадат, докато инфлацията, която през май възлезе на 3.3%, продължава да бъде овладявана. Основните класове активи реагираха по различен начин на по-високите лихвени проценти.

Цените на криптовалутите спаднаха заедно с други високорискови активи, докато много суровини, включително петролът, се повишиха в началото на 2022 г., макар че тези скокове бяха краткотрайни. Тъй като увеличението на лихвения процент по фондовете на Федералния резерв се забави, а след това спря през 2023 г., изглежда, че и петролът, и криптовалутите се стабилизираха.

Освен това стойностите на криптовалутите спаднаха заедно с други рискови активи, когато Федералният резерв обяви намерението си да повиши лихвените проценти през ноември 2021 г. и през цялата 2022 г.

Въпреки това нестабилността в банковия сектор накара много търговци да се обърнат към тях, вярвайки, че бъдещите увеличения на лихвите ще бъдат по-малко агресивни. Тъй като лихвените проценти по 10-годишните държавните облигации достигнаха своя връх през октомври 2023 г. и впоследствие спаднаха, по-рисковите активи поскъпнаха.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Трябва ли да очакваме спот XRP ETF в САЩ?

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус предизвика спекулации за възможен спот борсово търгуван фонд (ETF) за XRP в САЩ.

24.07.2024 19:30 1мин. четене

Kraken приключи изплащанията от Mt. Gox, без да предизвика разпродажба на Биткойн

Kraken приключи процеса на изплащане на суми на кредиторите на Mt. Gox, без да предизвика очакваната разпродажба на BTC.

24.07.2024 19:05 2мин. четене

Ferrari започва да приема плащания с Биткойн в Европа

На 24 юли Ferrari обяви плановете си да разшири възможността за плащане с криптовалута до европейските си представителства до края на месеца.

24.07.2024 19:01 1мин. четене

Етериум ETF дебютира със силен старт, предизвиквайки оптимизъм за бъдещи крипто фондове

На 23 юли въвеждането на спот Етериум ETF предизвика значително вълнение в крипто сектора.

24.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.