НАЧАЛО Други

Фондовият пазар отново тръгна нагоре – какво да очакваме

ноември 17, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фондовият пазар отново тръгна нагоре – какво да очакваме

Пазарът на акции, особено индексът DJIA, бележи възходящ тренд въпреки опасенията за предстоящ мечи пазар.

Разграничаването на видовете мечки – в дивата природа съветите варират в зависимост от вида – е аналогично на разнообразните стратегии за различните пазарни условия.

Макар че неотдавнашният пазарен успех и забавената инфлация намалиха опасенията, Чарлз Гейв от Gavekal Research съветва за бдителност.

Гейв предложи уникален показател: сравняване на S&P 500 с цената на златото. Историческият анализ показва, че стойността на златото спрямо акциите може да прогнозира важни пазарни събития. Гейв даде идея да се следи седемгодишната пълзяща средна стойност на това съотношение – метод, който е бил ефективен през цялата история, макар и със случайни фалшиви сигнали.

Понастоящем съотношението остава над седемгодишната граница, което подтиква към предпазливост. Гейв посъветва да се заделят значителни средства в злато, за да се предпазим от потенциални пазарни спадове – стратегия, породена от това да се научим да избягваме финансовите “гризлита“.

Други също изразяват предпазливост. Дейвид Розенберг от Rosenberg Research подчерта пренебрегвани фактори, като отслабващата ценова мощ на компаниите и предстоящото намаляване на оценките на печалбите. Освен това високата доходност на държавните облигации представлява предизвикателство въпреки устойчивостта на пазара.

Не всички прогнози обаче са песимистични. Бари Банистър от Stifel предложи потенциален пазарен диапазон до пролетта или след това. Дори Goldman Sachs, с консервативна прогноза, очаква ограничен ръст на S&P 500, позовавайки се на силния икономически растеж, който вече е отразен в цените на акциите.

Макар че някои очакват по-скромна възвръщаемост, сегашната динамика на пазара и потенциалът за навлизане на странични фондове на пазара предполагат продължаване на ралито – засега. Розенберг дори предложи да се наслаждаваме на възходящата тенденция, докато трае.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Исторически срив на долара предстои според Питър Шиф

В разгара на стремежа на алианса БРИКС да се откаже от зависимостта си от щатския долар икономистът Питър Шиф направи забележителна прогноза за бъдещето на валутата.

декември 3, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.