НАЧАЛО Финтех

Фондовата борса в Тел Авив стартира платформа за търговия с криптовалути

октомври 26, 2022 12:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фондовата борса в Тел Авив стартира платформа за търговия с криптовалути

Фондовата борса в Тел Авив (TASE) публикува своя петгодишен стратегически план за периода 2023-2027 г., с който имат за цел да разработят базирана на блокчейн платформа за улесняване на услугите за обмен на криптовалути.

Интересът на борсата към децентрализираните технологии си проличава от партньорството ѝ с Министерството на финансите на Израел за тестване на платформа за търговия с дигитални облигации, базирана на блокчейн.

Миналия месец фондовата борса, заедно с други централни банки, се присъедини към Международната банка за тестване на дигитални валути на централните банки (CBDC) за международни плащания на дребно и парични преводи.

Главният изпълнителен директор на TASE – Итай Бен Зеев сподели:

Следващите пет години са критична възможност за TASE да играе активна роля в технологичната революция на световните капиталови пазари. Планът предвижда нуждите на пазара и извежда разработването и управлението на иновативни услуги и продукти на следващо ниво. Ние не само ще участваме в промяната, но и ще се стремим да я оглавим. Ще използваме предимството на собствения си терен в Израел, за да приемем и развием финтех сектора и да позиционираме TASE като център за услуги и продукти. Борсата също така ще изгради активност на местния капиталов пазар, която да съответства на икономическата сила и глобалната активност на Израел, използвайки тази уникална възможност за растеж и разширяване на дейността си.

Стратегическите цели на плана включват:

  • Разработване и повишаване на стойността на основната дейност на TASE.
  • Разширяване и развитие на пряката ангажираност с крайните клиенти.
  • Създаване на платформа за дигитални активи с помощта на блокчейн (DLT) и навлизане в криптовалутите.
  • Разработване и продажба на технологични услуги и решения на други борси и пазарни участници.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Делото SEC срещу Ripple е определящо за индустрията – Д. Маккримън


Борсата ще засили естествения си прираст, като цели да увеличи приходите си с 10 до 12%. Тя също така планира да привлече интернационални ивеститори като разшири продуктите, които се търгуват на израелската борса.

Планът се основава на задълбочен анализ на тенденциите и развитието на бизнес средата на TASE и пазарите. Сред тях най-значими са макроикономическото състояние на Израел, глобализацията на финансовите пазари, конкуренцията между световните финансови центрове, глобалната стандартизация и други.

Израелската фондова борса иска да засили стратегията си за ликвидност и пазара на деривати, като възобнови фючърсите. Също така ще подобри каналите за дистрибуция за съществуващите инвеститори, като ги приведе в съответствие с международните стандарти. Наред с това израелската борса планира да въведе извънборсовите пазари чрез разработване на системи за клиринг и отчитане на извънборсови сделки. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Поверителността на личните данни при използване на дигитално евро

Дигиталното евро ще бъде свободно за ползване и достъпно за всички, но законодателите ще решат до каква лична информация ще има достъп банката, заяви Европейската централна банка в изявление от 23 януари.

януари 25, 2023 21:32 2 мин. четене

Този крипто сектор ще бъде основата на следващия бичи пазар – Pantera Capital

Според гиганта Pantera Capital един от секторите на дигиталните активи ще бъде жизнената сила на следващия бичи пазарен цикъл.

януари 25, 2023 19:34 3 мин. четене

Ще има голям обрат за крипто пазарите – Кати Ууд

Главният изпълнителен директор на компанията за инвестиции в криптовалути и технологии ARK Invest прогнозира, че през тази година ще настъпи значителна промяна в стойността на криптоактивите поради спада на инфлацията и промяната в паричната политика на Фед.

януари 25, 2023 12:01 2 мин. четене

Блокчейн компанията Calimero набра финансиране в размер на $8.5 милиона

Базираната в Лондон компания за блокчейн инфраструктура Calimero Network е набрала $8.5 милиона в начален кръг, ръководен съвместно от няколко компании.

януари 25, 2023 9:01 2 мин. четене