НАЧАЛО Финтех

Фондовата борса в Тел Авив стартира платформа за търговия с криптовалути

26.10.2022 12:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фондовата борса в Тел Авив стартира платформа за търговия с криптовалути

Фондовата борса в Тел Авив (TASE) публикува своя петгодишен стратегически план за периода 2023-2027 г., с който имат за цел да разработят базирана на блокчейн платформа за улесняване на услугите за обмен на криптовалути.

Интересът на борсата към децентрализираните технологии си проличава от партньорството ѝ с Министерството на финансите на Израел за тестване на платформа за търговия с дигитални облигации, базирана на блокчейн.

Миналия месец фондовата борса, заедно с други централни банки, се присъедини към Международната банка за тестване на дигитални валути на централните банки (CBDC) за международни плащания на дребно и парични преводи.

Главният изпълнителен директор на TASE – Итай Бен Зеев сподели:

Следващите пет години са критична възможност за TASE да играе активна роля в технологичната революция на световните капиталови пазари. Планът предвижда нуждите на пазара и извежда разработването и управлението на иновативни услуги и продукти на следващо ниво. Ние не само ще участваме в промяната, но и ще се стремим да я оглавим. Ще използваме предимството на собствения си терен в Израел, за да приемем и развием финтех сектора и да позиционираме TASE като център за услуги и продукти. Борсата също така ще изгради активност на местния капиталов пазар, която да съответства на икономическата сила и глобалната активност на Израел, използвайки тази уникална възможност за растеж и разширяване на дейността си.

Стратегическите цели на плана включват:

  • Разработване и повишаване на стойността на основната дейност на TASE.
  • Разширяване и развитие на пряката ангажираност с крайните клиенти.
  • Създаване на платформа за дигитални активи с помощта на блокчейн (DLT) и навлизане в криптовалутите.
  • Разработване и продажба на технологични услуги и решения на други борси и пазарни участници.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Делото SEC срещу Ripple е определящо за индустрията – Д. Маккримън


Борсата ще засили естествения си прираст, като цели да увеличи приходите си с 10 до 12%. Тя също така планира да привлече интернационални ивеститори като разшири продуктите, които се търгуват на израелската борса.

Планът се основава на задълбочен анализ на тенденциите и развитието на бизнес средата на TASE и пазарите. Сред тях най-значими са макроикономическото състояние на Израел, глобализацията на финансовите пазари, конкуренцията между световните финансови центрове, глобалната стандартизация и други.

Израелската фондова борса иска да засили стратегията си за ликвидност и пазара на деривати, като възобнови фючърсите. Също така ще подобри каналите за дистрибуция за съществуващите инвеститори, като ги приведе в съответствие с международните стандарти. Наред с това израелската борса планира да въведе извънборсовите пазари чрез разработване на системи за клиринг и отчитане на извънборсови сделки. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Световната банка стартира нова блокчейн инициатива

Световната банка, официално известна като Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР), въведе дигитална облигация в CHF. Тази облигация ще използва DLT за сетълменти в швейцарски франкове.

20.05.2024 9:30 2 мин. четене

CBDC: Жителите на Хонконг вече могат да използват дигиталния юан

С ход, който разширява влиянието му в световен мащаб, Хонконг стартира новаторски пилотен проект за дигитални плащания в юани, което е сигнал за значителна промяна във финансовия пейзаж.

17.05.2024 23:30 2 мин. четене

Европейските финтех компании очакват бум на бизнеса през 2025 година

Според последните данни на MHP Group европейският сектор на финтех технологиите е свидетел на възвръщане на оптимизма.

17.05.2024 11:30 2 мин. четене

Новата блокчейн инициатива на Mastercard привлече 5 нови компании

Mastercard задълбочава навлизането си в блокчейн и дигиталните активи, демонстрирайки твърд ангажимент да интегрира тези технологии в съществуващите си платежни системи.

16.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.