НАЧАЛО Биткойн

Финансовият министър на Ел Салвадор още вярва в Биткойн

юли 31, 2022 18:59 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Финансовият министър на Ел Салвадор още вярва в Биткойн

Тъй като светът все още не гласува доверие на криптовалутите, министърът на финансите на Ел Салвадор изрази своята вяра в решението на страната да приеме Биткойн като законно платежно средство.

Той непоколебимо защити Биткойн, дори когато криптопазарът продължава да се срива и да страда.

Криптовалутите привличат инвестиции

Алехандро Селая заяви, че криптовалутите са привлекли няколко финансови услуги в страната, която има до голяма степен небанкирано население. Криптовалутите са привлекли както туризъм, така и инвестиции.

Той също така спомена, че макар използването на криптовалутите като средство за обмен да е слабо, продължава да вярва в дигиталните пари. Той добави, че правителството все още очаква издаването на облигации, обезпечени с BTC, чрез блокчейн технология.

Селая коментира още, че за някои криптовалутите са нова концепция, но това е „феномен, който съществува, набира сила и ще продължи да съществува през следващите години„.

Съобщава се, че Салвадор е закупил 2,381 BTC с публични средства, които според днешната пазарна цена струват с 50% по-малко от това, което властите са платили за тях.

В неотдавнашно проучване на Националното бюро за икономически изследвания на САЩ се съобщава, че много предприятия и дори потребители в Салвадор все още предпочитат да използват твърда валута, за да плащат за услуги и парични преводи.

МВФ предупреждава Ел Салвадор

Международният валутен фонд (МВФ) призова страната да лиши Биткойн от неговата легитимност. Въпреки това организацията предоставя техническа помощ на Салвадор за изготвяне на статистически данни за използването на Биткойн.

Селая обаче също така заяви:

Няма да имаме резултати за една нощ. Не можем да си легнем бедни и да се събудим милионери.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн е във фаза на акумулация, сочат блокчейн индикатори


Освен това той разкри, че сривът на Биткойн е забавил плановете на администрацията да емитира облигации, обезпечени с Биткойн, на стойност $1 милиард. Въпреки това правителството не губи надежди и иска да продължи с продажбата, когато пазарът се възстанови.

Правителството също така не е в настроение да се откаже от плана си за изграждане на „Биткойн Сити“ и в бъдеще ще обяви други проекти, свързани с Биткойн.

Селая коментира още:

Вярвам в традиционната, международна парична система, точно както вярвам, че новите технологии ще помогнат на човешките същества в бъдеще.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000

В последното си живо предаване, излъчено на 24 ноември, DecenTrader разкри прогноза за най-лошия сценарии пред Биткойн (BTC), а именно че все още има риск активът да падне под $7,000 в този мечи пазар.

ноември 26, 2022 20:39 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

Докторант от пети курс в Харвард призова централните банки да използват Биткойн (BTC) в резервите си като хедж срещу риска от санкции.

ноември 25, 2022 18:48 1 мин. четене

Биткойн (BTC) ще се завърне по-силен от всякога, твърди Кати Ууд

Основателят и главен изпълнителен директор на инвестиционната компания ARK Invest все още вярва в прогнозата си, че до 2030 г. Биткойн (BTC) ще достигне седемцифрена стойност.

ноември 25, 2022 17:14 1 мин. четене