НАЧАЛО Биткойн

Ел Салвадор отлага пускането на Биткойн облигации

март 24, 2022 9:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ел Салвадор отлага пускането на Биткойн облигации

Съобщава се, че правителството на Салвадор е решило да отложи издаването на облигации, обезпечени с Биткойн (BTC), поради неблагоприятните пазарни условия, подхранвани от геополитическата криза.

„Вулканичните облигации“ на Ел Салвадор няма да бъдат пуснати през март, както правителството на Салвадор очакваше преди това, каза финансовият министър Алехандро Селая в интервю за местен телевизионен канал.

Зелая твърди, че забавянето се дължи на волатилните цени на BTC, подхранвани от кризата Русия-Украйна. Той добави, че правителството на Салвадор е решило да изчака благоприятни условия на финансовия пазар, очаквайки това да се случи най-късно септември, като заяви:

Сега не е моментът за издаване на облигацията […] През май или юни пазарните варианти са малко по-различни. Най-късно през септември. След септември, ако излезете на международния пазар, е трудно да наберете капитал.

Към момента на писане, Биткойн се търгува на $42,236, което е около 10% ръст през последните 30 дни, според данни от CoinGecko. Криптовалутата е загубила близо 50% от стойността си, откакто правителството на Салвадор първоначално обяви планове за своите Биткойн облигации през ноември.

Зелая намекна за потенциално забавяне на Биткойн облигацията на Ел Салвадор миналата седмица, посочвайки нестабилната политическа ситуация в света като една от най-големите причини за отлагането.

ПРОЧЕТИ ОЩЕТредйър предвижда печалби при Биткойн, Етериум и още един алткойн

Както беше съобщено по-рано, облигацията в размер на $1 милиард първоначално беше планирана за пускане в средата на март. Конгресменът от Ел Салвадор Уилям Сориано се обърна в Twitter в началото на февруари, за да декларира, че се очаква Биткойн облигацията да стане активна до втората или третата седмица на март.

Президентът на Салвадор Найиб Букеле първоначално обяви планове за облигацията през ноември 2021 г. Съобщава се, че облигацията се предлага на пазара с 6.5% купон и Биткойн дивидент от 50% от печалбата в цената на криптовалутата след пет години. Половината от очакваните приходи от $1 милиард от емитирането ще отидат за изграждането на „Bitcoin City“, разработка, посветена на копаене на Биткойн с геотермална енергия с помощта на близки вулкани. Останалите $500 милиона ще бъдат инвестирани директно в Биткойн.

Забавянето на Ел Салвадор в пускането на Биткойн облигации идва на фона на правителството, което очевидно забавя темпото на закупуване на нови BTC. Отчитайки по-рано последователни покупки на Биткойн поне всеки месец, правителството на Салвадор не е обявявало нова покупка от януари 2022 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Бичият пазар започна – твърди PlanB

Популярният анализатор с псевдоним „PlanB“ актуализира Биткойн (BTC) прогнозата си, след като криптовалутата стартира годината със силно рали.

февруари 4, 2023 11:20 1 мин. четене

Биткойн е една от най-горещите теми в света, ето защо – Робърт Кийосаки

Авторът на „Богат татко, беден татко“ Робърт Кийосаки каза, че най-горещите инвестиции на пазарите днес са Биткойн (BTC), както и благородните метали злато и сребро.

февруари 4, 2023 7:03 2 мин. четене

Биткойн: Ето какво стои зад възхода на BTC според Уили Ву

Анализаторът Уили Ву смята, че институциите могат да бъдат движещата сила зад неотдавнашното рали на Биткойн (BTC).

февруари 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Какво ще стане с Биткойн ако таванът на дълга на САЩ не бъде вдигнат?

Вчерашната среща между Байдън и Маккарти на пресконференцията на Федерален комитет по операциите на открития пазар (FOMC) не доведе до споразумение за тавана на дълга в САЩ.

февруари 3, 2023 9:04 2 мин. четене